• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Чим чистити диван з флока

На сьогоднішній день флок є одним з найпопулярніших оббивних матеріалів. Цьому є дуже просте пояснення - така тканина м'яка, зручна і дуже приємна на дотик. Більш того, вона випускається в різних кольорах. Але одним з найголовніших її переваг є легкість в догляді. В цей статті ми Вам розповімо, як і чим почистити диван з флока в домашніх умовах.

Інструменти для чищення

Розглянемо чим чистити диван з флока:

  • розчин зі спирту 10%;
  • пилосос;
  • губка;
  • господарське мило;
  • ганчірка;
  • щітка;
  • куски льоду;
  • паперові серветки.

Щоб регулярно доглядати за диваном, досить використовувати пилосос, оснащений м'якою насадкою або вологу ганчірку. Від серйозних плям на оббивці можна позбутися за допомогою чистячих засобів на водній основі. Давайте розглянемо найчастіші забруднення і способи їх очищення нижче.

Чистимо диван з флока від жирних плям

Найпростіший мильний розчин дозволить видалити жирні плями ефективно, швидко і без особливих зусиль. Для такої ситуації рекомендують використовувати звичайне господарське мило. Його потрібно буде дрібно натерти і потім розчинити в гарячій воді. Отриманий засіб нанесіть на ганчірку або мочалку і зробивши велику піну, обробіть забруднену поверхню. Зачекайте поки воно не вбереться, далі акуратно його видаліть за допомогою вологої ганчірки. Щоб запобігти поширенню забруднення на інші ділянки тканини рухайтеся круговими рухами від краю до центру плями. Промокніть паперовими серветками воду, що залишилася.

Також для видалення таких забруднень можна використовувати засіб для миття посуду. Невелика кількість кошти нанесіть на проблемне місце і дайте вбратися, після чого скористайтеся вологою ганчіркою для його видалення.

Ні в якому разі не використовуйте фен, щоб висушити мокрі ділянки, так як місце обробки буде відрізнятися за кольором від оббивки. Коли все висохне, акуратно протріть щіткою, щоб відновити напрямок ворсу.

Позбавляємо флок від слідів олівців, ручок і губної помади

У даній ситуації Вас врятує розчин спирту мінімум 10%. Змочіть в ньому ватний диск і акуратно протріть забруднену ділянку. Після пройдіться ганчіркою, попередньо змоченою в теплій воді.

Універсальним засобом для видалення будь-яких плям вважається лимонний сік, але використовувати його слід в концентрованому вигляді, розчинивши кілька крапель в ємності з водою і нанести на проблемне місце. Залишити на 10-15 хвилин і змити.

Очищаємо сліди морозива

Скористайтеся паперовою серветкою або вологою ганчіркою, щоб промокнути забруднену ділянку і видалити залишки морозива. Потім протріть пляму злегка зволоженою і намиленої губкою. Якщо воно встигло засохнути, то накрийте його вологою ганчіркою або рушником і почекайте, поки воно не розм'якшиться. Пилкою або тупим боком ножа акуратно зчистити залишки десерту. Після цього скористайтеся намиленою губкою.

Видаляємо жувальну гумку

Жувальна гумка - один з головних ворогів флока, так як вона намертво прилипає до ворсистої тканини. Але не турбуйтеся, якщо після дитячого свята Ви виявили липкий корж на Вашому улюбленому дивані. Від неї теж можна позбутися. Для цього Вам знадобиться накрити забруднене місце тонким рушником, а зверху покласти шматочки льоду. Це Вам потрібно для того, щоб заморозити жувальну гумку, в замороженому стані вона розсиплеться і перетвориться в крихти, які Вам потрібно буде акуратно зібрати і диван знову повернеться до колишнього стану.

Чистимо диван від пилу

Навіть при частому використанні дивана він все одно може покритися пилом. Особливо добре це помітно влітку, а також на виробах, що мають оббивку в темному кольорі. Для того, щоб виправити цю ситуацію, можна скористатися розчином прального порошку. Для початку по дивану потрібно пройтися пилососом, щоб нова, ще не осіла пил не залишала розлучень. Потім беремо велику ємність, наливаємо туди гарячу воду і додаємо до неї якісний пральний порошок. Найкраще, якщо він буде призначений для машинного прання. Це допоможе прискорити процес і засіб не буде сильно пінитися.

Далі за допомогою губки наносимо розчин з прального порошку і залишаємо його на 20-25 хвилин, після чого видаляємо його або пилососом, або губкою або ганчіркою, попередньо змоченою в теплій воді. Якщо Ви вирішили застосувати другий спосіб, то зверніть увагу на те, що губка не повинна бути мокрою, а злегка вологою, щоб запобігти появі розлучень, і полоскати її потрібно чим частіше, тим краще.

Чистку дивана краще проводити окремими ділянками.

Сподіваємося, що ця стаття стала для Вас корисною і пам'ятайте, яке б пляма не утворилося на флоке, не варто панікувати! Озброївшись нашою статтею Ви зможете відновити колишній вигляд Вашого улюбленого дивана швидко і ефективно.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті