• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Ліжко з висувними ящиками або з підйомним механізмом?


Придбання та установка ліжка завжди відповідальний момент, тому багато людей замислюються, який додатковий функціонал в ліжку повинен бути. Дві найпопулярніші моделі:

  • ліжко з висувними ящиками;
  • ліжко з підйомним механізмом;

Використання того чи іншого виду має свої переваги і недоліки, їх потрібно враховувати заздалегідь, ще до здійснення покупки. На сьогоднішній день виробники пропонують велику кількість моделей, які мають свої відмінні риси. Розглянемо всі особливості.

 


Особливості ліжок з ящиками

М'які меблі з ящиками досить функціональний виріб. В першу чергу, для неї має бути достатньо місця, тому як ящики будуть відкриватися, то поставити її напроти стіни не найкращий варіант. Такий тип конструкції має досить надійний і міцний каркас, на його поверхню лягає матрац, а всередині весь вільний простір заповнений ящиками для зберігання білизни та інших речей. У спальні повинно бути достатньо простору для безперешкодної установки м'яких меблів даного типу. Висувні ящики встановлені на рейки або працюють на відповідних механізмах.

Такі ліжка можуть виготовлятися в різних розмірах - є як для дорослих, так і для дітей. Ящики розташовані одна біля одної, вільно викочуються і знаходяться вони прямо під підставою. Залежно від висоти ліжка є моделі, в яких ящики розташовані в 2 ряди, конструкція такого виду меблів не менше надійна, каркас міцний, ніяких особливих змін, але зате набагато більше місця для зберігання речей.


Головні особливості такого виду ліжок:

  • зручність, адже незважаючи на наявність ящиків під підставою ліжко менш зручною не стає;
  • легке використання, для того, що покласти або взяти речі не потрібно докладати багато зусиль;
  • естетичність, яка полягає в тому, що зовні вид ліжка дуже навіть непоганий, а наявність ящиків тільки додає особливого шарму;
  • компактність, так як для установки такого ліжка багато місця не потрібно, тому ті, у кого маленька спальня тільки виграють в такому випадку;
  • в кімнаті з'являється вільний простір, так як в висувні ящики можна заховати більшість всіх речей, необхідність купувати приліжкові тумбочки і комоди пропаде;

Є в таких моделях і мінуси, наприклад те, що більшість таких моделей ліжок виготовляються без ніжок, а це значно ускладнює процес збирання. Щоб якісно провести прибирання необхідно буде повністю висувати всю конструкцію. Також, можуть виникнути труднощі з прибиранням всередині самих ящиків. У цих нішах легко накопичується пил, тому збирання необхідно проводити якомога частіше.

 


Переваги ліжок з підйомним механізмом

Такий вид м'яких меблів є відмінне спальне місце, а під ним знаходиться вільне місце для зберігання різного виду речей. Конструкція повністю нагадує шафу, але при цьому переваги на обличчя - крім ліжка спальне місце можна використовувати для зберігання білизни і речей. У таких ліжках вбудований спеціальних механізм, тому підняти її не складе особливих труднощів, при цьому не потрібно буде знімати постільна білизна.


Плюси використання такого виду ліжок наступні:

  • повний комплект - покупець не повинен думати про придбання додаткових елементів, тому що все вже йде в комплекті;
  • проста експлуатація - підйомник функціонує дуже просто, не потрібно докладати особливих зусиль, тому кожна людина зможе легко впорається з такою ліжком;
  • великий асортимент моделей, виробники знатно потрудилися, тому в магазинах можна знайти різні моделі різних кольорів, габаритів, виготовлених з різних матеріалів;
  • комфорт в таких моделях забезпечений, адже в більшості випадків такі моделі йдуть з ортопедичними матрацами;
  • достатня місткість полягає в тому, що ніші для зберігання речей досить значних розмірів, тому туди помістяться всі постільні речі та ще можуть поміститися будь-які інші речі;
  • пил не буде накопичуватися, тому що матрац щільно прилягає до каркасу, таким чином і прибирання буде проводити легше;

Вбудувати додаткове місце для зберігання речей в таких моделях досить важко, тому виробники спочатку роблять його великим. Для установки такого типу ліжок необхідно досить вільного місця в кімнаті. Недолік таких моделей полягає в тому, що вибрати підходящий матрац досить складно, адже потрібно вгадати з вагою вироби, щоб підйомник не вийшов з ладу.

 


Поради щодо вибору ліжка для спальні

Вибір м'яких меблів в спальню завжди складний процес. По-перше, необхідно визначиться з місцем установки, по-друге, орієнтуватися на бажаний функціонал ліжка.


Також, потрібно враховувати наступні моменти:

  1. Якщо в спальні дуже мало вільного простору, краще віддати перевагу ліжка з підйомним механізмом, тому що висувні ящики вимагають багато вільного простору. Але потрібно враховувати висоту стелі, щоб не опинитися в незручній ситуації.
  2. Для більш просторої кімнати або для дитячої спальні підійде модель з висувними ящиками. Дитині набагато легше відкрити ящики, ніж намагатися користуватися підйомним механізмом, з яким можуть виникнути труднощі.
  3. Обов'язково переконайтеся в надійності і якості каркаса, підстави ліжка, спинки ліжка. Металевий каркас може бути кращим варіантом, але поки що досить мало моделей ліжок з підйомним механізмом або висувними ящиками, які мають каркас з металу.
  4. Перевіряйте екологічність матеріалів, використовуваних при виготовленні ліжка і додаткових до неї елементів.

Вибрати, яку ж купити ліжко досить непросто. Обидва варіанти мають свої недоліки і переваги, а при покупці необхідно виходити з конкретної ситуації. Орієнтуйтеся на свій бюджет і особливості спальної кімнати при виборі м'яких меблів.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті