• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

М'які меблі для алергіків - деякі поради, які допоможуть зробити правильний вибір

Багато вчених і лікарі кажуть, що алергія одна з найнебезпечніших хвороб цього століття, тому що практично кожна людина стикалася з нею. І що найголовніше, небезпечна не сезонна алергія на рослини, а хронічна — викликається різними побутовими предметами щоденного життя. Алергік дуже важко переносить і всі інші захворювання.

Але що найголовніше, такі люди особливо ретельно підходять до питання облаштування свого будинку, покупки м'яких меблів, так як одна неправильно зроблена покупка може викликати ускладнення. Але варто зазначити, що одним з головних алергенів вважається побутова домашній пил. Якщо говорити, звідки постійно в будинку пил, а прибирання проходить постійно і за планом, то варто сказати, що пил утворюється зі шкіри людини, вовни тварин, причому багато хто з цих елементів можуть викликати симптоми алергії, а особливо небезпечно — поява пилових кліщів. < / p>

Крім того, дуже багато уваги необхідно приділяти м'яких меблів, тому що від наповнювача і матеріалу оббивку безпосередньо залежить те, наскільки виріб вразливе до виникнення на ньому пилу.

Основні принципи оформлення інтер'єру для алергіків

Людям, які досить відчутно переносять алергію слід бути дуже уважними при облаштуванні власного будинку. Перед тим, як зробити покупку алергікам потрібно переконатися в тому, що меблі або будь-який інший аксесуар оброблений безпечною фарбою або повністю гіпоалергенний. Варто враховувати наступні аспекти:

  1. Шпалери. Паперові гладкі шпалери, які дуже легко можна помити вважаються найбезпечнішими, тому що якщо використовувати рельєфні або текстильні шпалери, то на них завжди осідає пил у великій кількості. Крім того, на тих шпалерах, які відклеюються також може осідати пил, незалежно від того, з якого матеріалу вони зроблені.
  2. Фарба. Вододисперсійна фарба найбезпечніша для людей, у яких алергія. Водорозчинний склад дозволяє убезпечити жителів від вдихання небезпечних речовин. Фарби на основі розчинника дуже небезпечні, тому що не тільки під час нанесення вони небезпечні, але і вже потім можуть виділяти неприємний запах, що викликає алергію.
  3. Покриття на підлогу. Потрібно вибирати такий матеріал, який легко миється і він буде твердий. В якості оздоблювального матеріалу можна використовувати керамічну плитку або натуральні матеріали. Пол з деревини буде найоптимальнішим рішенням. Що стосується штучних матеріалів, то найкращий варіант — лінолеум з натуральних матеріалів.

Таким чином, можна сміливо дотримуватися таких порад і зробити собі хороший, а головне безпечний інтер'єр. Далі розглянемо особливості облаштування спальні та дитячої кімнати.

Безпечна спальня

Якщо ви виявили у себе алергію, яка особливо сильно відчувається в спальні, в першу чергу необхідно викинути всі килими, покриття для підлоги, замінити текстильні вироби — все це дуже добре накопичує пил. Крім того, до створення інтер'єру і вибору додаткових елементів в кімнату також варто підійти дуже ретельно:

  • для меблів потрібно підібрати матрац з якісним наповнювачем, на нього додатково придбати чохол;
  • постільна білизна бажано з натурального матеріалу — бавовна, шовк, і щоб в них теж не було ніяких барвників, прати якомога частіше;
  • м'які меблі повинна мати відповідну оббивку, наповнювач — якісний;

У спальні ми проводимо дуже багато часу, а найголовніше — ми там відпочиваємо, тому необхідно повністю убезпечити себе в такій ситуації.

Дитяча кімната

Якщо у дитини алергія, то це теж має на увазі більш ретельний вибір меблів і додаткових аксесуарів. В першу чергу потрібно замінити іграшки, придбати або більш якісні, або ж купити пластмасові, вони не так сильно накопичують пил. Меблі потрібно купувати досить ретельно, тому що вона повинна бути виготовлена ​​з натуральних матеріалів, оббивка також повинна бути відповідною. Дитяча кімната — це місце, де найчастіше грає і спить дитина, тому потрібно максимально правильно облаштувати її.

Підбір меблів для алергіків

При придбанні м'яких меблів потрібно орієнтуватися на багато деталей. В першу чергу матеріал виготовлення. Якщо ви придбали виріб з МДФ або ДСП, то перший час від таких меблів може виходити стійкий запах фарби, але він повинен з часом зникнути. Хоча перший час краще уникати тривалого часу в цій кімнаті і по можливості максимально провітрювати її. Захисне покриття меблів — ось ще один момент, на який варто звертати увагу при покупці дивана або ліжка. У технічній документації повинно вказуватися, яким лаком або фарбою оброблені меблі — варто перевірити її безпеку перш ніж купувати виріб.

Вибираючи м'які меблі потрібно орієнтуватися на наступні параметри:

  • якщо дозволяють фінансові можливості, то купувати меблі з натуральної деревини, якщо немає такої можливості, то слідувати рекомендаціям, описаним вище;
  • м'які меблі з текстилю головний ворог алергіків, так як така оббивка збирає на собі багато пилу, можуть завестися кліщі, краще віддати перевагу шкіряній оббивці;
  • багато пилу зазвичай осідає на книгах, тому краще придбати закриту шафу, в якому ви будете зберігати свою колекцію;
  • весь дрібний декор також краще зберігати за склом, хоч на них самих особливо пилу трохи осідає, але вони можуть ускладнювати прибирання — закривати то простір, де її багато, відповідно буде важче прибирати;
  • меблі по можливості повинна бути простої форми, тому що складна форма меблів ускладнює прибирання;

Важливо розуміти, від чого очікувати алергії, тоді можна або відразу придбати відповідні меблі, або ж більш часто і ретельно її прибирати. Таким чином, перераховані вище особливості покупки меблів повинні дотримуватися. Тільки в такому випадку у вас не буде виникати проблем зі здоров'ям.

Поради щодо вибору

У першу чергу потрібно розуміти, яку саме меблі ви хочете придбати і в якій кімнаті вона може стояти. Тому що бувають ситуації, коли меблі виготовлені з натуральних матеріалів, але алергію у людей все одно викликає.

Це пов'язано з неправильним доглядом, недотриманням температурного режиму в кімнаті і будинку, занадто тривалим терміном експлуатації. Що стосується наповнювача для м'яких меблів, то потрібно купувати вироби з натурального матеріалу або з якісного синтетичного. Текстильна оббивка дивана чи крісла ворог для алергіка.

Купувати меблі потрібно у перевірених або відомих виробників і, крім того потрібно обов'язково ознайомитися з технічною документацією, вивчити те, чим оброблено виріб і взагалі чи безпечна для експлуатації. Всі інші види меблів, такі як шафа, стелаж, журнальний столик, полки виготовляються в основному з МДФ або ДСП. Так ось, після придбання таких меблів потрібно впевнитися, що не подає ніякого запаху фарби.

В іншому випадку не потрібно відразу ж її встановлювати, краще покласти на деякий час на балкон. Слідкуйте за своїм здоров'ям і купуйте тільки перевірені речі.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті