• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Чи потрібна в будинку кутова тахта? Переваги та різновиди

У наш час тахта може з успіхом виконувати роль не тільки дивана, але і ліжка. Спати на ній дуже зручно, так як багато моделей мають пружинні матраци. Кутова тахта дозволить заощадити простір, тому вона є відмінним вибором для невеликої квартири.

У чому відмінності між диваном і тахтою

Кожен з цих варіантів має свої конструктивні особливості. Саме в них і криється відмінність. Тахта являє собою диван невеликих розмірів, часто оснащений ніжками. Софа володіє спинкою, яка плавно переходить в підлокітники. Також вона часто доповнюється спальним місцем, а в колишні часи на ній тільки сиділи.

Тахта має більш присадкуватий вид. Якщо вона оснащується ніжками, то вони є короткими. Головною особливістю є рівна і зручна поверхня, призначена для лежання. Це не дивно, так як цей виріб відноситься до спальних меблів. Місце для відпочинку, в більшості випадків, не має ніяких обмежень з бічних частин. Але існують також моделі, що володіють спинкою в районі голови, а також підлокітниками.

Зовнішній вигляд тахти відрізняється своєю строгістю. Часто вона має прямокутні контури. Софа також може володіти рівними контурами. Але існують моделі з вигнутими ніжками і підлокітниками, які надають виробу аристократичний і витончений вид.

Спочатку, ні софа, ні тахта не мали розкладних моделей. Але сучасна мода рухається вперед, тому з'явилися варіанти з механізмами трансформації, які зробили ці предмети меблів більш практичними і зручними. Крім того, такі вироби часто доповнюються ящиками для білизни. Фото обох предметів меблів можна знайти в інтернеті.

Чи потрібна в будинку кутова тахта

Якщо здобувати м'які меблі, яка здатна заповнювати кути, то таким чином Ви звільните величезна кількість вільного простору. У дитячій з'явиться більше місця для ігор, а вітальня стане центром веселої вечірки з великою кількістю гостей. Є де відпочити і є де розважитися.

До переваг тахти можна віднести:

  1. Незалежно від того, простора у Вас вітальня або крихітна - тахта зможе з легкістю доповнити обидва варіанти.
  2. Дві м'які спинки і міцність забезпечують додатковий комфорт, адже на них дуже зручно відпочивати з книгою або працювати за ноутбуком. Якщо цей предмет меблів використовується в якості ліжка, то такі спинки здатні захищати від холодної стіни.
  3. На відміну від ліжка, тахта має два м'яких головах. Це кращий вибір для невеликої спальні, в якій не втрутиться ліжко. Існує безліч варіантів, які зможуть забезпечити комфорт справжнього спального місця. Деякі з них є розкладними.
  4. Ціна кутової тахти, яка має підіймальний механізм, значно нижче, ніж у ліжка або дивана. Вона ідеально підійде для дитячої кімнати, а як тільки дитина виросте, то її не шкода буде замінити.

Різновиди моделей

Існують різні моделі, відмінності яких міститися в їх дизайні і розмірах. Для вітальні в сучасному стилі можна підібрати євро-тахту, що володіє подовженою конструкцією, а укорочена підійде для дитячої. Варіант, що володіє високою спинкою стане відмінним вибором для відпочинку в денний час. Крім того, його високі ніжки полегшать прибирання.

Конструкція цього предмету меблів може володіти такими особливостями:

  • ящик, який використовується для того, щоб зберігати білизну та інші речі. Розміщується він в нижній частині тахти.Перед тим, як придбати новий виріб, перевіряйте поверхню - вона повинна бути добре оброблена і не мати задирки, а стінки і дно повинні бути дуже міцними;
  • підйомний механізм, який відкриває доступ до скриньки для білизни. Найнадійнішим вважається пружинний варіант, що володіє газовими амортизаторами;
  • приліжковий столик - є хорошим доповненням, яке можна використовувати для того, щоб розташувати там стакан води, мобільний телефон та інші предмети;
  • тахта завжди має якісним пружинним матрацом. Деякі вироби оснащені ортопедичними моделями, що мають спеціальну основу з ламелей.

Основні види

На сучасному ринку можна знайти такі види Тахт:

  • кутова - добре підійде для невеликої квартири, забезпечує додаткове спальне місце;
  • розкладна - виріб, що володіє розкладним механізмом, забезпечує рівну поверхню для відпочинку та сну, оснащено ящиком для білизни;
  • викочування - володіє викочування конструкцією, яка має спальне місце, його можна витягти, вирячивши назовні, механізм має високий рівень надійності, головне - це щоб ролики були гумовими, так вони не будуть дряпати поверхню підлоги ;
  • для дитячої - виріб має вигляд великої м'якої іграшки, при виборі таких меблів варто враховувати те, що дитина з неї виросте і доведеться купувати нові меблі, тахта повинна бути міцною, екологічної та безпечної ;
  • для кухні - часто трапляється, що кухню пов'язують з їдальні або вітальні, в цьому випадку не дуже зручно розміщувати диван, а тахта, навпаки, стане відмінним рішенням.

Найпопулярніші моделі

  1. Модель володіє коробом для білизни та підйомним механізмом, які базуються на пружинах. Виріб має плавний підйом, оббивка володіє гарними відтінками.
  2. Виріб дозволяє додати спальне місце туди, де неможливо розмістити ліжко. Має зручну і рівну поверхню. Оснащено двома спинками - основний і бічний. Оббивка виготовляється з натуральних тканин високої якості. Модель не володіє гострими кутами, тому вона ідеально підходить для дитячої кімнати. Матрац оснащений пружинним блоком, зручним для сну.
  3. Предмет меблів, що має кут, який може виготовлятися як з лівого, так і з правого боку. Має велике спальне місце, на якому може розміщуватися як дитина, так і дорослий. Оббивка виконується в різних варіантах. Висота спинки середня.
  4. Виріб має витончений і елегантний вигляд. Володіє одним спальним місцем і двома висувними ящиками для білизни. Матрац має пружинним блоком, що має середню жорсткість. Матеріал оббивки може бути як тканинний, так і шкіряний.
  5. Предмет меблів, який дозволить створити затишок навіть в квартирах з невеликою площею. Короб для білизни дозволить заощадити місце. Випускається в різних варіантах виконання.
  6. Модель, що володіє двома спинками. Є ортопедичний матрац. Оббивка виконується як в спокійних бежевих тонах, так і в яскравих, барвистих відтінках. Володіє хромованими ніжками.
  7. Міцне і зносостійкий виріб, що допомагає забезпечити справжній затишок. Тахта покрита захисною плівкою і зручна у використанні. Має ортопедичний матрац. Тахта може виконуватися в текстилі і екошкіра.

За рахунок великого асортименту виробів, кожен покупець зможе знайти модель, що відповідає всім його запитам і відмінно вписується в дизайн кімнати і бюджет. Кутова тахта - це комфортний предмет меблів, зручний в експлуатації. Найкращі моделі чекають Вас на dommino.ua.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті