• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як вибрати дитячий матрац

Поява на світ малюка - найважливіший етап в житті будь-якої молодої сім'ї. Будинок наповнюється щасливим дитячим сміхом і яскравими посмішками дорослих. Батьки з перших днів появи на світ намагаються зробити життя дитини максимально комфортною і затишною, і коли справа доходить до обладнання дитячій, то багато батьків потрапляють в замішання. Як не крути, але більшу частину часу діти проводять в ліжечку, саме тому до вибору матраца на дитяче ліжко необхідно підійти вкрай серйозно.

Якщо батьки турбуються за здоров'я малюка, то вони напевно знають, що найважливішим для новонародженого є сон, тому потрібно забезпечити максимально комфортні умови для цього. Протягом дорослішання від самого народження у дитини формується організм, в тому числі хребет, на стан якого безпосередньо впливає жорсткість матраца.

Підбираючи дитячий матрац необхідно потурбуватись, щоб він був в міру жорстким, але при цьому не провисав і не був занадто м'яким. У даній статті ми розглянемо, як вибрати дитячий матрац, яких видів вони бувають, на що варто звернути особливу увагу.


Види дитячих матраців


На сьогоднішній день виробники акцентують свою увагу на 2-х основних видах матраців для дитячого ліжечка:

  • безпружинні;
  • пружинні;

Батьки починають вибирати і думають, який же варіант краще? Однозначно на це питання відповісти складно, тому що і безпружинні і пружинні матраци мають свої плюси і мінуси. Обидва види матраців будуть служити тривалий час і ніяких проблем виникнути не повинно. Але безсумнівно, якщо купуватимуть якийсь з видів матраців для дитячого ліжечка, то необхідно купувати його у перевіреного виробника, щоб знати напевно, що якість не підведе.


Безпружинний матрац


Якщо розглядати цей варіант більш детально, то 2 основні елементи - це наповнювач (в даному виді ППУ) і матеріал верхнього покриття. Що стосується наповнювача, то довгий час ППУ вважався найгіршим з матрацних наповнювачів, тому що термін експлуатації був невеликим. З тим пір набагато покращилася якість пінополіуретану, тому що виробники стали застосовувати новий підхід до його виготовлення. Існує 3 основних характеристики, що визначають його якість:

  • вага виробу (чим він більший - тим краще);
  • жорсткість (потрібно вибирати помірно жорсткий виріб)
  • здатність відновлювати первинну форму;

Саме при виборі виробу потрібно звертати увагу на ці особливості, адже від їх дотримання залежить здоров'я і сон вашого малюка.


Пружинний матрац


Пружинні матраци складаються з пружинного блоку і додаткового шару наповнювача для підтримки стану. На сьогоднішній день виробники виготовляють 2 види таких матраців:

  • з пружинним блоком з залежними пружинами;
  • з пружинним блоком з незалежними пружинами;

Для дитячого організму не важливо, який з видів буде використовуватися, важливо, щоб він був в міру жорстким і якісним. Особливо варто звернути увагу на пружини, тому що вони повинні бути виготовлені з якісного матеріалу, а також їх кількість повинна бути відповідним. В іншому випадку, використання такого матраца може бути травмоопасним. Насправді, немає особливої різниці який з видів матраца з пружинами купувати, важливо щоб він був якісним.

Важливим моментів матраців з пружинами є шар матеріалу, який ізолює їх і захищає людину від отримання травм. Такий шар матеріал кладеться безпосередньо на пружини, тим самим захищаючи їх від просідання, а також робить безпечним використання матраца людиною. Одним з найпопулярніших матеріалів для ізоляції пружин є кокосове волокно.

Це дуже якісний матеріал, який відмінно ізолює пружини. Але варто запам'ятати, що для дитячого ліжечка не варто купувати пружинний матрац з наповнювачем кокосове волокно, якщо він додатково оброблений латексом. Такі матраци додатково обробляють латексом, щоб вони були більш пружним.

Для дорослих така обробка не обіцяє нічим поганим, але ось для дитячого здоров'я може бути негативною, так як матеріал стає ніби прогумованим. Як ізоляційний шар можуть використовуватися і інші матеріали, наприклад, повсть, спанбонд. Самим натуральним вважається льон, так як це повністю природний матеріал, який повністю безпечний, не шкодить здоров'ю, не потребує додаткової обробки для більш тривалого терміну експлуатації.

Вибираючи, який вид матраца для дитячого ліжечка придбати, в першу чергу потрібно визначиться з виробником, тому що чим більше відомий і надійний виробник, тим якіснішим і надійним буде виріб. Важливо пам'ятати, що ортопедичні матраци можуть підійти і для зовсім маленьких дітей.


Параметри вибору дитячого матраца

Вибираючи матрац для дитини потрібно в першу чергу визначитися з його розміром, щоб він повноцінно підходить під розмір ліжечка дитини. Варто враховувати те, що з кожним роком діти дорослішають, підростають, тому через кілька років знадобиться купувати новий виріб.

Важливу роль відіграє матеріал наповнювача, так як для дитячих матраців він трохи інший. Безсумнівно, важливо пам'ятати всім батькам, що наповнювач матраца буде позначатися на якості сну дитини, а також на формуванні його хребта.

Враховувати вік дитини - обов'язково, тому що для новонародженої дитини та дитини віком до 4-х років необхідно купувати м'який матрац або матрац середньої жорсткості. Для дітей віком від 4-х до 16-ти років відмінно підійде виріб середньої жорсткості або жорстке. Матрац типу "зима-літо" відмінно підійде для підлітків, тому що його можна використовувати незалежно від пори року, а також від віку, тому що завдяки своїм властивостям можна просто перевертати матраца - і буде змінюватися рівень жорсткості.


Розміри дитячих матраців


Відповідність габаритів дитячих матраців дуже важливо - вони повинні повноцінно лягати на ліжко, не повинно залишатися жодних зазорів, все повинно бути якісно і повноцінно. Якщо цього не дотримуватися, то матрац може або просісти, або на ньому можуть з'явитися опуклості. Чи не підходять за розміром вироби можуть зміщуватися, при цьому травмувати дитину, тому що він повноцінно не буде покривати ліжечко. Як правило, існують стандартні розміри ліжок для маленьких дітей:

  • 60 х 120 (140) - ці вироби підійдуть для дитини до 3-х років, якщо він виріс - то потрібно буде поміняти матрац, можливо, придбати більш жорсткий;
  • 70 (80) х 130 (160) - ці ліжка підійдуть для дітей до 10 років точно, а потім вже потрібно дивитися і визначатися, купувати нову або спати на цій;
  • (80) 120 х (180) 200 см - такі ліжка можна купувати для підлітків, але бувають випадки, коли батьки купують такі меблі заздалегідь, щоб дитині було комфортніше;

Залежно від стандартних розмірів ліжечок і підібрати дитячий матрац. Але можливі випадки, коли потрібно відійти від правил, припустимо, якщо у вас високий дитина, то необхідність покупки великому ліжку і більшого матраца виникне набагато раніше.


Наповнювачі дитячих матраців


Існують наступні наповнювачі для дитячих матраців:

  1. Пінополіуретан. Сучасні технології дозволяють максимально якісно проводити такий вид наповнювачів для матраців, вони і є одними з найпопулярніших. Якщо пінополіуретан вспенивают, то він має відмінні ортопедичні властивості, при його використанні відбувається хороша циркуляція повітря, матеріал повністю гіпоалергенний. З мінусів тільки недовгий термін експлуатації.
  2. Кокосова койра. Другий після пінополіуретану за популярністю матеріал для наповнювача дитячих матраців. Багато лікарів рекомендують батькам купувати саме матраци з таким наповнювачем, тому що він добре впливає на формування опорно-рухового апарату, тому що навантаження на хребет розподіляється рівномірно. Володіє хорошими антибактеріальними властивостями, жорсткий.
  3. Волокно з льону. Натуральний матеріал для наповнювача дитячих матраців, для чутливої і ніжної дитячої шкіри - це дуже хороший наповнювач. Крім того, льон не викликає алергічних реакцій, відмінно підтримує обмін теплом між тілом і матеріалом.
  4. Піна з функцією "пам'ять". Штучний матеріал, створений виробниками для поліпшення сну малюків. Цей матеріал відмінно зберігає форму людського тіла на тривалий час. Єдиним недоліком вважається неможливість використання в спеку.
  5. Натуральний латекс. Такий матеріал не псується з часом, тому що має пори, які дихають, не вбирає вологу, не гниє. М'який наповнювач відмінно може повторювати форму людини, хоч і не на таке тривалий час, тримає хребет дитини під час сну в правильному положенні. Для батьків це справжня знахідка.

Перераховані вище матеріали дозволяють повноцінно сформуватися хребту дитини, покращують якість сну, не викликають алергічних реакцій.


Який дитячий матрац вибрати

Як можна помітити, кожен з видів дитячих матраців має низку переваг, які викликають придбати саме його. Але вибирати дуже гарне виходячи з особистих переконань і уподобань. Хто, якщо не батьки найкраще знають особливості організму своєї дитини. Виробники максимально покращують якості дитячих матраців, щороку випускають нові вдосконалені моделі, використовують у виробництві натуральні і безпечні штучні матеріали. Звертайте увагу на деталі і навіть дрібні недоліки повинні стати тривожним дзвіночком для батьків.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті