• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Ступеня жорсткості матраців - як вибрати оптимальний матрац

Сон — одна з найважливіших складових в житті людини. Це процес, який дозволяє відновити сили і бути бадьорим протягом усього дня. Незручний матрац — одна з основних причин проблем з хребтом, суглобами і іншими елементами опорно-рухового апарату. Вибір вироби для сну - важливий аспект, але багато людей навіть не знають, які матраци бувають і яка у них ступінь жорсткості.

При цьому недостатньо буде просто купити ортопедичний виріб, так як у них теж може бути різна жорсткість. Тому, кожен користувач матрацом повинен сам для себе визначити, який варіант підійде саме для нього або ж це повинен порекомендувати лікар.

Купити якісний ортопедичний матрац не проблема — нюанс полягає в ряді аспектів, які необхідно враховувати при виборі того чи іншого виробу. Зручне ліжко, яка повністю відповідає анатомічним особливостям людини — запорука міцного здоров'я і бадьорого вигляду вранці. У даній статті ми розглянемо матраци якої жорсткості існують і як підібрати оптимальний варіант саме для свого ліжка.

Які бувають матраци по жорсткості

Вибір вироби оптимальної жорсткості — справа кожної людини особисто, тому що необхідно враховувати зріст, вага, стан здоров'я, вік, розташування ліжка і т.д. Як тільки визначитеся з типом жорсткості, тоді вже можна переходити до конкретного пошуку моделі.

Існують такі види матраців по типу жорсткості:

  • м'який;
  • середній;
  • напівтвердий;
  • жорсткий;
  • підвищеної жорсткості;

Виробники намагаються акцентувати увагу на виробництві тієї моделі, яка найчастіше купується. Але виходячи з аналізу, можна помітити, що кожен з типів жорсткості користується попитом, і виділити якийсь один варіант не виходить. Далі ми детально розглянемо кожен варіант жорсткості матраців.

Ортопедичні м'які матраци

Можливість приймати форму тіла - головна перевага даного виду вироби. Завдяки таким нюансам матрац легко приймає форму тіла людини, що дозволяє йому комфортно почувати себе і відпочивати довгий час. Також, така властивість сприяє тому, що навантаження буде рівномірно розподіляться по всій поверхні спального місця. М'які матраци не сильно впливають на тіло людини, таким чином постачання повітрям шкіри відбувається нормально.

Але при цьому спати на такому матраці зручно далеко не всім, та й лікар може призначити зовсім інший виріб. Такі вироби необхідно купувати людям старшого віку, тобто тим, кому за 50 років. Саме в такому віці тіло людини потребує м'якого постільному місці. Людям з невеликою вагою — до 50 - 55 кг також рекомендовано спати на таких матрацах.

Жінки в положенні, у яких є проблеми з хребтом і суглобами потребуються у покупці м'якого виробу. Через своїх особливостей у людей відбувається нормальна циркуляція крові, а також спина не відчуває втоми.

Для виготовлення таких поширених виробів використовується матеріал латекс і наповнювач, який відображає анатомічні властивості людини і залишається в такому ж становищі, як на ньому тільки що лежали. Дуже популярною вважається безпружинні модель.

Вироби середнього ступеня жорсткості

Такі вироби вважаються помірно жорсткими, а їх придбання буде оптимальним варіантом для людей середньої статури віком 30-50 років. Використовуючи такий виріб як місце для сну, людина отримує рівномірну підтримку хребта, а також повне розслаблення м'язів всього тіла.

Матраци середнього рівня жорсткості виготовляються з кокосової койри і латексу. Виробники акцентують увагу як на виготовленні безпружинних варіантів, так і моделей з пружинним наповнювачем. При покупці такої варіант необхідно протестувати, тому що кокосова койра і латекс трохи відрізняються по жорсткості, а це може відігравати важливу роль під час відпочинку.

Напівжорсткі вироби

Ця категорія виробів має дуже високу твердість, використання такого варіанту матраца вважається найкращим варіантом — його рекомендують купувати і тим, у кого є хоча б мінімальні проблеми і тим, хто зовсім не скаржиться на здоров'я. Вартість таких виробів невисока, але вони гарантують якісну і надійну фіксацію хребців в правильному положенні, таким чином розвантажуються м'язи і суглоби.

На сьогоднішній день існує досить широкий асортимент виробів даного типу, вони безпружинні, пружинні, а виготовляються в основному з латексу, пінополіуретану, меморікс і інших матеріалів. Незалежно від того, яка модель даного типу жорсткості - вони відрізняються оптимальним балансом жорсткості й еластичності, тому що виготовлені з кокосової койри або латексу.

Ортопедичні жорсткі матраци

Ці матраци необхідні для чіткої фіксації хребта в одному положенні. Для таких виробів характерна мінімальна м'якість, мінімальний прогин під тіло людини і здатність витримати значні навантаження. Такі якісні і надійні особливості роблять такі матраци найкращим рішення для дітей старше 3-х років, учнів підлітків і людей з вагою більше 90 кг. Також, кожна людина може використовувати даний вид матраца в якості профілактики.

Всім, хто любить активний відпочинок і веде активний спосіб життя, зокрема спортсменам, припаде до душі такий матрац. Жорсткі ортопедичні матраци в більшості випадків виготовляються з кокосової койри. Також, зустрічаються моделі матраців без пружин, які виготовляються з латексу.

Матраци підвищеної жорсткості

Якщо людина має вагу більше 100 кг, тоді ідеальним варіантом буде виріб високого ступеня жорсткості. Якщо у людини болю у верхніх відділах хребта, тоді це кращий спосіб позбутися від них під час сну, але варто враховувати, що сон на таких виробах повинен бути рекомендований лікарем. Незважаючи на всі рекомендації, основними користувачами є новонароджені діти і діти до 3-х років. Хребет маленьких дітей в ранньому віці має абсолютно пряму форму, тому що природний вигин починає формуватися з часом.

Тому, для правильного розвитку дитини необхідно придбати саме такий виріб. Особливістю є те, що в більшості випадків такі матраци — це безпружинні моделі. Як правило наповнювачем служить кокосова койра, але можуть зустрічатися вироби з повсті і латексу.

При виборі необхідно точно розуміти, чи потрібен вам такий варіант матраца і чи підійде для вашого тіла, оскільки бувають випадки, коли після невеликого терміну використання покупці хочуть повернути його через сильну жорсткості.

Які критерії враховувати при виборі матраца

На що ж варто звертати увагу при покупці такого виробу? Ось основні моменти, які обов'язково потрібно враховувати:

  1. Вік людини. Для дитини потрібен твердий і підвищеної жорсткості матрац, тому що у нього тільки починає формуватися опорно-руховий апарат, для людей похилого віку підійде матрац м'який або середнього ступеня жорсткості.
  2. Вага. Дорослі люди вагою 40-60 кг воліють купувати вироби середньої жорсткості, при цьому необхідно враховувати вік. Для тих, хто важить 60-90 кг особливих рекомендацій немає, необхідно вибирати виходячи з особистих переваг, а також відштовхуватися від стану здоров'я.
  3. Якщо людина важить понад 90 кг, то краще за все придбати жорсткий ортопедичний матрац.
  4. Стан здоров'я. Якщо у людини діагностували захворювання верхнього відділу хребта, то йому просто необхідно спати на твердих ортопедичні матраци, якщо у людини проблеми з попереком — на м'яких матрацах, однак потрібно вибирати модель з ортопедичними властивостями, щоб підтримувалася нижня частина тіла людини.
  5. Стиль життя людини. Більш активним і часто рухається людям підійде твердий ортопедичний матрац, а ті, що отримує мінімальні фізичні навантаження краще спатиме на м'яких матрацах.
  6. Особисті уподобання. Ми всі мріємо про максимальний комфорт під час відпочинку, саме тому необхідно купувати матрац виходячи з особистих побажань. Це буде відмінним варіантом, який позбавить користувача від постійних болів в спині, відчуття втоми вранці, дозволить розслаблятися під час сну.

Ці аспекти необхідно обов'язково враховувати при виборі даного аксесуара.

Вибір матраца для двох

Чимало важливий момент — як визначити жорсткість матраца, на якому буде спати 2 людей? Особливо це важко визначити, якщо у них значна різниця у вазі, віці і найголовніше в особистих уподобаннях. Оптимальний варіант — кожному купити той матрац, який підійде особисто йому.

На сьогоднішній день існує багато виробництв, які виготовляють продукцію під індивідуальне замовлення. Тому, якщо не можна прийти до консенсусу, тоді можна замовити матрац, який буде складатися з 2 частин різної твердості. При цьому ніяких швів не буде, все буде виконано якісно і надійно. На самий крайній варіант можна придбати 2 різних матраців на велике ліжко.

На відміну від першого варіанта вартість таких виробів буде набагато нижче. Для пар, які мають значну різницю у вазі випускають моделі з пружинними блоками змінної жорсткості. Такі моделі славляться тим, що можуть підлаштовуватися під вагу будь-якої людини, який відпочиває.

Є варіант придбати двосторонню модель з різними наповнювачами. З одного боку буде кокосова койра, а з іншого латекс. Таким чином ви зможете варіювати рівень жорсткості матраца виходячи з особливостей кожної людини.

Рекомендації та висновки

Як можна зробити висновок, вибір матраца для ліжка — складний і відповідальний момент, тому що жорсткість ортопедичного матраца часто визначає стан здоров'я, безпеку і комфорт під час сну. Орієнтуючись на інформацію, викладену в тексті, ви зможете придбати відповідний варіант за прийнятною ціною.

Необхідно чітко орієнтуватися на те, чи є у людини якесь захворювання, наскільки воно прогресує, як придбання того чи іншого виробу позначиться на здоров'ї і якості сну.

В інтернет-магазині dommino.ua можна знайти будь-який вид матраца від відомих виробників, а якщо виникнуть труднощі в пошуку вам з радістю допоможуть наші консультанти.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті