• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Які бувають розміри матраців для ліжка?

Для того, щоб комфортно відпочивати необхідно придбати матрац відповідного розміру. Коли матрац не підходить за розмірами ліжка, то це відчувається відразу — ми не можемо підібрати позу для сну, нам ставати важко спати, ми прокидаємося часто ночами, а надто великий матрац може скочуватися в кого, або просто не покриває повністю спальне місце.

Але як правильно підібрати розмір ортопедичного матраца, як вибрати потрібну модель під відповідне ліжко. Варто зазначити, що від якості матраца залежить якість сну, а відповідно і самопочуття людини. Необхідно точно знати ширину, довжину, висоту ліжка.

Кожен сантиметр грає важливу роль, тому необхідно спочатку зробити всі необхідні виміри, щоб прийшовши в магазин вже точно орієнтуватися і шукати відповідний варіант. Параметри матраца можна дізнатися вимірявши своє старе виріб і орієнтуватися по ньому.

Стандартні розміри

У більшості європейських країн існує маркування, яка значно відрізняється від американської, і відповідно це викликає деякі труднощі. Наприклад, в європейських країнах розміри вказують у сантиметрах, а в Америці вимір йде в дюймах.

Тому, якщо ви купуєте ліжко від європейських виробників, то американський матрац купити буде досить складно, оскільки необхідно виконати правильний переклад з сантиметрів в дюйми. Щоб вибрати матрац стандартних розмірів необхідно врахувати габарити ліжка.

Найчастіше, всі основні характеристики вироби вказуються в технічній документації на виріб, тому на неї варто звернути особливу увагу. Якщо влаштовує розмір ліжка, але не влаштовує матрац? Необхідно просто заміряти внутрішнім периметр, а на основі отриманих вимірів і необхідно купувати виріб.

Єдине, чого не потрібно робити — це відштовхуватися від розмірів старого матраца, так як за час користування він міг деформуватися і відповідно дані не будуть об'єктивні. Максимальна похибка складає 1 сантиметр. Виходячи зі стандартних розмірів найбільш використовувана довжина матраців - 200 сантиметрів. Якщо зростання людини, який буде відпочивати на такому ліжку не перевищує середнього, то підійде і модель з параметрами від 180 до 190 сантиметрів. Для найбільшого комфорту рекомендується вибирати розмір матраца для ліжка, який перевершує користувача по зростанню приблизно на 20 сантиметрів.

Нестандартні розміри

Нестандартні розміри матраців зустрічаються вкрай рідко, так як вважається, що вони менш комфортні для використання. Перед тим, як замовити нестандартний матрац для двоспального або односпального ліжка, необхідно дізнатися внутрішній розмір ліжка.

Якщо виявиться, що спальне місце незначно відрізняється від стандартних розмірів, то можна придбати звичайний матрац. Наприклад, для спального місця 165х195 сантиметрів відмінно підійде варіант розміром 160х195 сантиметрів. Одним з видів нестандартних матраців є виріб круглої форми ..

Круглі матраци, незважаючи на те, що вони вважаються практичними, досить часто використовуються для нових сучасних ліжок. Деякі виробники навіть мають цілу лінійку круглих виробів — їх діаметр становить від 200 до 240 сантиметрів. Що стосується вартості таких виробів, то вони йдуть з невеликою націнкою — від 20% до 50%, так як на індивідуальне виготовлення таких матраців йде набагато більше часу і ручної праці, і хоч такий варіант використовується поки що досить рідко, але все частіше їх можна зустріти в магазинах м'яких меблів. При цьому діаметр круглих матраців не повинен бути більше, ніж та звичайних виробів.

Досить часто покупці шукають більш щільний виріб. Товщина матраців в основному коливається від 15 до 17 сантиметрів, але є люди, які вважають за краще виріб більшої товщини. Виробники намагаються максимально задовольнити запити покупців, тому можна знайти полуторний матрац більшої товщини, або ж зробити індивідуальне замовлення.

У нестандартних моделях досить важко застелити ліжко, так як такі моделі часто використовуються для установки на подіумі або зовсім кладуться просто на підлогу. При цьому потрібно пам'ятати, що в ряди нестандартних виробів входять і дитячі варіанти матраців та матраци для новонароджених. Відрізняються вони як розміром, так і жорсткістю наповнювача. Висота, ширина і довжина такого виробу визначається безпосередньо замовником, так як в основному нестандартні моделі робляться на замовлення.

Дитячі матраци і матраци для новонароджених

Коли народжується дитина, то головне завдання батьків створити максимально комфортні умови для його життя. Облаштування спального місця повинно відбуватися максимально ретельно, тому батьки повинні спочатку визначитися з габаритами дитячого ліжечка і особливостями моделі ліжечка.

Новонароджені дітки дуже потребуються в якісному ортопедичному матраці і зроблений він повинен бути за певними стандартами. У більшості випадків розміри дитячих матраців складають 120 сантиметрів, а ширина 60 сантиметрів, що відповідає зростанню маленької дитини.

Але якщо в родині вже дитина дошкільного або шкільного віку, тоді потрібно придбати матрац побільше. Варто пам'ятати, що сучасні виробники надають широкий асортимент дитячих матраців, тому можна знайти щось відповідне за доступною ціною. Ширина більшості моделей варіюється від 60 до 80 сантиметрів, довжина становить від 120 до 160 сантиметрів. Не менш важливий аспект — висота вироби.

Безпружинні моделі мають висоту від 7 до 14 сантиметрів, в той же час пружинні моделі мають висоту від 15 до 18 сантиметрів. важливо відзначити, що більшість виробників випускають дитячі матраци без пружин, тому що це знижує ризик отримання травм дитиною, а також вони по висоті більш прийнятні для новонароджених та маленьких дітей.

Базові поради щодо вибору даного виробу

На сьогоднішній день виробники пропонують величезну кількість матраців різних типів. Один від одного вони відрізняються наступними параметрами:

  • розмірами;
  • вартістю;
  • наповнювачем;
  • жорсткістю;
  • типами механізмів;
  • обмеженнями по масі тіла;

Також, грає роль розмір і особливості ліжка, для якої купується виріб. Матраци на ліжко прямокутної форми, які призначені для дорослих, мають велику різноманітність в розмірах. Вибір залежить від того, скільки людей будуть на ньому спати, особливостей анатомії користувачів і розміру кімнати, в якій буде розміщуватися ліжко.

Жорсткий або м'який: якому віддати перевагу

Вибір матраца по жорсткості відбувається виходячи з особистих переваг людини, а також анатомічних особливостей, стану здоров'я покупця та його віку. Виділяють наступні ступені жорсткості цього пристрою:

  • низька;
  • нижче середньої;
  • середня;
  • вище середньої;
  • висока;

Жорсткість визначає склад наповнювача, в одному матраці може бути тільки один вид, а може бути комбінований варіант. Поєднання наповнювачів характерно для ортопедичних двосторонніх матраців типу "зима-літо". Вони є найпопулярнішою моделлю для покупців, оскільки можна комфортно відпочивати в будь-який час року.

Також, варто звертати увагу на стан здоров'я і вік людини. Вироби високої і вище середньої жорсткості рекомендується купувати для новонароджених дітей і дітей дошкільного віку, так як в цьому віці у них формується опорно-руховий апарат і занадто м'які вироби можуть тільки нашкодити. школярам підійдуть моделі середньої або вище середньої жорсткості.

Такий же варіант відмінно підійде для тих, хто мало рухається і веде сидячий спосіб життя. Для людей похилого віку рекомендують купувати вироби низької або нижче середньої жорсткості.

З вагою питання виключно індивідуальний і якогось конкретного рішення немає, необхідно підбирати відштовхуючись від особистих відчуттів і переваг.

Також, немає однозначної відповіді, як підбирати матрац при тих чи інших захворюваннях. Якщо в ході перевірки лікар виявляє якесь захворювання опорно-рухового апарату, він обов'язково порадить як правильно і оптимально облаштувати спальне місце.

Але якщо людина знає, що у неї немає ніяких захворювань, але є турбують її проблеми в силу віку або особливостей роботи, то йому під силу самостійно зробити вибір. Наприклад, якщо періодично відчуваються болі в хребті або втома м'язів, то для комфортного сну підійдуть вироби високої або вище середньої жорсткості. Для якихось більш легких або періодичних відчуттів немає необхідності купувати жорсткий матрац, якщо ж звичайно немає рекомендацією лікаря.

В інтернет-магазині dommino.ua ви зможете знайти відповідний варіант матраца для вашої ліжка. Наші фахівці завжди раді допомогти зробити вибір, підказати особливості використання та експлуатації виробу.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті