• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Що повісити на стіну над ліжком: картини та інші оригінальні ідеї

Створення інтер'єру кімнати досить складний і тривалий процес. Кожен, хто починає ремонт в будинку, хоче створити унікальний стиль, думає від тому, як заповнити простір, як прикрасити приміщення. Мало хто приділяє уваги стіні над ліжком, в більшості випадків вона залишається порожньою, і відверто кажучи такий варіант виглядає не дуже привабливо.

Просто шпалери - і все, це зробити найпростіше, але як воно буде виглядати з боку, про це замислюються одиниці. Як створити цікавий декор? У чому особливості поєднання шпалер і картин в кімнаті? Яке прикраса в приміщенні буде дійсно радувати око? Багато хто не замислюються про таке, бо враховують лише облаштування кімнати меблі, але забувають про порожні стінах.

Що краще за все повісити на стіну - гірлянди або картину? Як заповнити вільний простір над ліжком ми розглянемо в даній статті.


Ідеї облаштування вільного простору над ліжком

Настінний декор - справа тонка, тут можна вдатися як до стандартних варіантів облаштування, так і втілити в реальність всі свої потаємні ідеї. Ви побачите, що після того, як місце над ліжком у вашій спальні цікаво облаштувати, то спальня заграє новими фарбами.

Більшість свого вільного часу вдома ми проводимо з спальні, тому необхідно створити в ній максимально затишну атмосферу, створити ауру спокою і благополуччя. Багато хто вдається до стандартних методів - вішаю картину або дзеркало (досить рідко), але це ж далеко не всі переваги облаштування зони над ліжком. Прикраса місця на стіні - ретельно і відповідальна справа, тому необхідно визначиться зі способами облаштування зони над ліжком.

Ми розглянемо найоптимальніші ідеї і способи прикраси стіни над ліжком.


Балдахін над ліжком


Цей варіант буде виглядати романтично і елегантно, підійде для прикраси стіни над ліжком в дитячій або для спального місця подружньої пари. Важливо розуміти, що вибираючи цей елемент інтер'єру ви повинні будете за ним постійно доглядати, тому кріплення необхідно підбирати так, щоб легко можна було його зняти. Крім того, колір потрібно підбирати під шпалери, а також він повинен бути практичним. Для різного інтер'єру підійде 3 основних види балдахінів:

  • купол
  • півколо
  • класичний

    Стандартним варіантом вважається класичний. Спочатку встановлюються опори, а потім кріпиться сам балдахін.

    Купол - це спосіб кріплення балдахіна, при якому він прикріплюється до стелі за допомогою кронштейна, тканину при цьому спадає так, що створює відчуття купола.

    Варіант "півколо" найскладніший, бо він кріпиться до стіни. Варіації можливі виходячи з особливостей приміщення.


    Тканина для балдахіна може бути така:

    • легка - підійде для спальні, так як створює відчуття романтики і невимушеності, крім того, такий варіант найменше піддається потрапляння пилу і різного роду забруднень;
    • важка - використовується для захисту спального місця від шуму і світла, але при цьому навісні елементи збирають на себе багато пилу, така тканина не пропускає достатньо кисню;

      Вибирати такий матеріал чи ні - справа кожного, необхідно орієнтуватися на особисті переваги і особливості кімнати або будинку.


      Вікно над ліжком

      Бувають випадки, коли ви просто не можете залишити вільне місце над ліжком або це неможливо з конструктивної точки зору. У таких випадках облаштовують вікно над ліжком. З одного боку, ви отримуєте природне освітлення над своїм ложем, а з іншого боку зайве світло в денний час може викликати відчуття дискомфорту, тиску. Тому, це може бути досить цікавий варіант облаштування місця над ліжком, але необхідно вибрати відповідні штори або гардини.


      Ручний розпис

      Досить нестандартний варіант, але все частіше саме так заповнюють вільне місце над ліжком. Ручний розпис на стіні виглядає неординарно і навіть екстравагантно, але якщо ви точно знаєте, де буде стояти ліжко, то можна обіграти цю зону за допомогою пензля художника. Загалом, можна намалювати не просто банальний малюнок, але створити унікальний варіант розпису, який впишеться в інтер'єр вашої кімнати.


      Картини над ліжком

      Самий популярний і відомий варіант заповнення вільного місця над ліжком. У багатьох магазинах ви можете знайти як картини відомих художників, виконані в класичних жанрах, а можете придбати картину сучасного художника, виконану в новому художньому жанрі. Картина може додати в кімнату яскравих фарб, оживити ауру в кімнаті, зробити її більш живою і веселою. Дизайнери рекомендують, щоб картина висіла на висоті мінімум 25 см над узголів'ям.


      Дзеркало

      Багато людей відчувають обурення якщо над ліжком пропонують повісити дзеркало, інші навпаки, до радістю погоджуються. Не ухвалення такого варіанту пов'язано з забобонами, які тягнуться з давніх часів. Тому, кожен вирішує самостійно, яке дзеркало і взагалі воно потрібно над ліжком. Якщо все-таки вирішили купувати дзеркало, то необхідно вирішити - в рамках воно буде чи ні, а також повісити його на певній висоті над узголів'ям. Незважаючи на всі забобони, дзеркала в інтер'єрі виглядають вельми привабливо і незвично.


      Арт-об'єкт

      Повісити такий варіант вироби можна якщо ви цінитель мистецтва і всього незвичайного, також якщо ви віддаєте перевагу бути в центрі моди і всього неординарного. Як арт-об'єкта можуть бути годинник, карта, панно, незвичайний сувенір з поїздки. Важливо, щоб воно було красиве, саме якусь цінність для вас і в той же час було легке, щоб стіна витримала.


      Полиці на стіні

      Над ліжком доречно буде повісити полки, тому що так можна буде зберігати всі необхідні речі відразу під рукою. Крім того, якщо на полицях розмістити книги та інші аксесуари, наприклад, сувеніри з поїздок, то це буде виглядати ще й естетично красиво. При цьому буде дотримано почуття сучасності і нестандартності.


      Настінні фрески

      Багато людей вважають за краще облаштовувати стіну над ліжками фресками, мозаїками, робити все це в старовинному стилі. Можна вибрати більш сучасний варіант, і ви абсолютно не будете потребувати в іншому декорі над ліжком.


      Гірлянди

      Вогники, які мальовничо і яскраво розвішені над стіною, добре виглядають не тільки на Новий Рік, а й в будь-яку іншу пору року. Гірлянди дарують відчуття чарівництва і затишку, дарують романтичні відчуття, а якщо з них створити зображення якогось предмета - це буде краще будь-якого іншого прикраси.


      Дерево

      На зміну шпалер і звичайної фарбі прийшли настінні панелі. Ними можна повноцінно замінити узголів'я, навіть можна придбати ліжко без нього. Дерево виглядає незвично і невимушено в інтер'єрі кімнати, можна вибрати його на всю стіну або тільки на окрему його частину. Можна вибрати будь-який колір, але в пріоритеті натуральні відтінки.


      Макраме

      Сучасний інтер'єр практично не обходиться без виробів з вузликові плетінням. Макраме створює відчуття ексклюзивності, так як цей вони завжди виготовляються вручну. У вашій спальні з'явиться оригінальний стиль, почуття комфорту і затишку буде забезпечено.

      Вибираючи як прикрасити стіну над ліжком, необхідно переглянути всі допустимі варіанти і вибрати той, який підходить до душі. В інтернет-магазині https://dommino.ua/ ви зможете знайти відповідні аксесуари для облаштування вільного простору над ліжком. Наші консультанти допоможуть зробити правильний вибір, підкажуть актуальні варіанти.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті