• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Який наматрацник краще - поради щодо вибору чохла для матраца

Купуючи ліжко з ортопедичним матрацом нам необхідно максимально захистити матрац від забруднень і різного роду пошкоджень. Саме для цього і потрібно купувати наматрацник. Це виріб служить захисним елементом для матраца , він набагато подовжує термін експлуатації матраца, захищає його від пошкоджень.

Крім того, наматрацник відмінно підійде для створення комфортного мікроклімату під час відпочинку, тому що забезпечує циркуляцію теплого повітря під час відпочинку на ньому. Але виникає питання, як підібрати вони під конкретний вид матраца? З якого матеріалу вони виготовляються і як можна максимально продовжити термін експлуатації цього захисного вироби?

Не дарма виробники різних видів максимально підлаштовують по конструкції матраци під наматрацник, тому що багато людей при придбанні ліжка з матрацом теж купують цей елемент. У даній статті ми розглянемо які є види цього захисного аксесуара і як правильно підібрати його до свого ліжка.


Які бувають наматрацники

Широкий асортимент цих захисних аксесуарів дозволяє легко вибрати будь-який з них під конкретний вид матраца. Але яка модель найпопулярніша і найбільш затребувана серед покупців? Для цього необхідно з'ясувати які взагалі є види даного вироби.


Тонкі наматрацники

Такі вироби, як правило, мають невелику товщину, вони просто натягаються на матрац і нагадують звичайний чохол. Вартість їх набагато менше, ніж товстих виробів, але і функція у них виключно захисна.


Захисний класичний наматрацник

Це виріб вважається найпопулярнішим і найпростішим - на вигляд вони нагадують простирадло, яка просто фіксується на матраці за допомогою гумки на краях вироби. Функції даний наматрацник виконує найпримітивніші - захист від плям, забруднень, пилу, потертостей. Вони хоч і не значно, але продовжують термін служби матраців. Матеріал виготовлення - синтетичні і натуральні тканини.


Водонепроникні наматрацники

Ці вироби ще називають мембранні. Такі наматрацники вважаються набагато дорожче, тому що при їх виготовленні використовуються комбінації натуральних і штучних матеріалів, крім цього, присутній захисна мембрана, яка не пропускає вологу. Завдяки захисній мембрані такий матрац відмінно затримує вологу, попадання крапель або води на нього не буде будь-яким чином впливати на відчуття при відпочинку не ньому.

Спочатку такий наматрацник виробники робили, щоб їх купували сім'ї з маленькими дітьми, але їх також можна використовувати і дорослим. Водонепроникні наматрацники фіксуються завдяки гумці по контуру, таким чином захищена не тільки поверхня матраца, але і його бічні частини. Надійні та якісні виробники, які дорожать своїм ім'ям використовують при виробництві натуральні матеріали, які не викликають алергію, відмінно пропускають повітря, екологічно чисті, виглядають привабливо і естетично.


Антибактеріальні наматрацники

Ідеальний варіант для людей, які страждають алергією. Виробники таких виробів додатково обробляють поверхню відповідним розчином, який захищає від бактерій і паразитів, які живуть в ліжках і меблів. Такі аксесуари виробляють з гіпоалергенних тканин.

Такі найпоширеніші види тонких наматрасников, які мають невелику товщину і виконують одну функцію.


Товсті наматрацники

Такі вироби славляться тим, що вони можуть виконувати не тільки функцію захисту, а й додаткового матраца, тому що переважаюче більшість товстих матраців - це Топпери.


Ортопедичні наматрацники

Це вироби, які коригують жорсткість матраца, набагато підсилюють ортопедичні властивості. Крім того, такі наматрацники можуть зробити матрац як жорсткіше так і м'якше. Як правило, купують такі вироби ті, хто помилився при виборі жорсткості матраца.


Наматрасники з вовни

Якщо у вас жорсткий матрац, тоді варто купувати наматрацник такого виду. Крім можливості пом'якшити занадто сильну жорсткість, такі вироби виконують оздоровчу функцію. Наприклад, якщо у людини діагностували проблеми або захворювання опорно-рухового апарату, то такий аксесуар буде справжньою знахідкою. У складі вовни є компонент ланолін, він має лікувальні властивості, так як позитивно впливає на нерви, дозволяє швидко розслабитися, заспокоїться і заснути.


Демісезонні наматрацники

Ці моделі відмінно регулюють температуру під час сну в різні пори року. У більшості випадків, такі наматрацники з обох сторін мають різну жорсткість і різні наповнювачі. Бавовна або шовк застосовується для виготовлення літнього боку, а теплі матеріали з синтетики для зимової сторони.

Таким чином, існує багато видів таких виробів, і вибирати потрібно виходячи з цілей придбання. Якщо головне завдання продовжити термін експлуатації, то можна не замислюючись купувати тонкі вироби, якщо бажаєте вдосконалювати своє спальне місце і на додаток захистити його від різного роду пошкоджень і плям, то товсті наматрацники підійдуть відмінно.


Вибір вироби за матеріалами виготовлення

На сьогоднішній день ці вироби стали настільки популярними серед покупців, що виробники в усю зайнялися випуском різних моделей.


Чохол наматрасника


Ні для кого не секрет, що наматрацник може складатися з:

  • одного шару;
  • декількох шарів різної характеристики;


    Одношарові вироби виконують найпростішу і примітивну функцію, захищають матрац від плям, забруднень, подряпин. Одягнувши такий аксесуар на матрац можна не переживати за його довговічність, за термін експлуатації. Багатошарові наматрацники мають водонепроникної функцією, а складаються вони з кількох елементів:

    • бавовняна тканина зверху;
    • захисна мембрана знизу;

      Але все-таки більшість з них - тришарові. Верхній і нижній шар, які і є чохлом, виконуються з щільних, вільно пропускають повітря матеріалів. Більшість виробників обробляють наматрацники відповідними антисептичними засобами, що робить їх повністю безпечними.


      Наповнювач наматрасника

      У виробництві використовують два види тканин - синтетичні і натуральні.


      Синтетичні - це комфортні і легкі тканини, які мають гіпоалергенними і гігієнічними властивостями, до того ж, за ними досить легко доглядати. До таких тканин відносять:

      • холлофайбер;
      • мемори;
      • струттофайбер;
      • пінополіуретан;
      • синтепон;


        Натуральні тканини - це показник чистоти і гипоаллергенности матеріалу, але вартість таких наматрасников набагато більше, ніж синтетичних виробів. Такі вироби позитивно впливають на здоров'я людини, не викликають алергії і, як і синтетичні, універсальні в своєму використанні. У виробництві використовуються такі матеріали:

        • кокос;
        • пух;
        • шерсть;
        • латекс;
        • шовк;

          Таким чином, і синтетичні і натуральні вироби повністю безпечні і не викликають ніяких алергічних реакцій у людини, не шкодять здоров'ю. Тому, вибір залежить виключно від покупця і його переваг.


          Типи кріплення до матраца

          Давайте розглянемо, які ж особливості кріплення у даного вироби.


          Гумки на виробі

          Це найпопулярніший спосіб фіксації, тому що наматрацник чіпляється за кути матраца і практично не знімається. Якщо ваш матрац має висоту не більше 30 сантиметрів, то такий варіант кріплення цілком підійде. Але такий варіант має і свої мінуси - через деякий час після використання гумка може розтягнуться, доведеться купувати новий наматрацник.


          Наматрасники-чохли

          Цей найпопулярніший вид має і найкраще кріплення, тому що повністю закриває боковини, а значить і надійно фіксується знизу матраца. Зовні такі аксесуари важко відрізнити від матраца, виглядають вони як єдине ціле.

          Для того, щоб визначитися наматрацник з якою фіксацією купувати, необхідно точно знати висоту вироби, і тоді вже від цього відштовхуватися.

          Щоб повністю відчути принади користування таким виробом, необхідно визначитися з матеріалом аксесуара, його основними параметрами і функціональністю, знати габарити матраца.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті