• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як підібрати декоративні подушки на диван

Декоративні подушки на диван дозволяють зробити інтер'єр ще більш виразним і привабливим. Якщо на дивані лежать або вшиті ці вироби, то це вже відмінна зона відпочинку. Підбирати ці вироби необхідно дуже ретельно, тому що через одного неправильно оформленого дивана подушками можна зіпсувати загальне враження про кімнату.

Рекомендується попередньо переглянути фото з передбачуваними варіантами майбутніх покупок. Найголовніше, що це універсальний аксесуар — його можна покласти як на диван, так і на крісло. Гості завжди звертають увагу на цей елемент інтер'єру, тому що вони говорять про те, як людина відчуває стиль, як він орієнтується в розташуванні речей в просторі.

Правильно підбирати подушки під колір дивана і загальний інтер'єр в кімнаті. Нюанси, які варто враховувати при покупці того чи іншого виду подушок знайомі практично всім, але мало хто знає який колір і який стиль повинен у них бути, яка форма і оббивка вироби підійде під конкретний варіант інтер'єру. У даній статті ми розберемося з усіма аспектами і з'ясуємо, як створити затишок за допомогою подушок на диван.

Як вибрати подушку для дивана

Для того, щоб створити гарне враження про кімнату і в цілому про будинок необхідно правильно підібрати подушки для дивана чи крісла. Як темний варіант вироби з'єднати зі світлим, як вибрати найбільш відповідний варіант? Необхідно враховувати наступні аспекти і тоді вийде створити унікальний інтер'єр.

Колір

Перше, що відразу ж впадає в очі при вході в кімнату — це колір аксесуарів і м'яких меблів в кімнаті. Декоративні подушки — це елемент, який може створити унікальний інтер'єр, це те, що робить кімнату привабливою і неординарною. У більшості випадків, люди набувають вироби, які по відтінку підходять під загальну обстановку в приміщенні, але це не завжди правильно. Необхідно створювати якийсь контраст, намагатися зіставляти кольори.

Звичайно, якщо головне завдання перед вами — це створити затишний куточок для постійного відпочинку і розвантаження після робочого дня, то такий варіант цілком підійде. Але такий варіант абсолютно не підходить для яскравого декорування приміщення, або для зонування. Намагайтеся підбирати колір таким чином, щоб він поєднувався з іншими квітами, присутніми в кімнаті. Вони можуть бути категорично різні, але якщо їх з'єднати, то в існуючий інтер'єр вони впишуться ідеально.

Малюнок

З малюнком на подушках — це взагалі окрема тема, тому що більшість людей взагалі не підтримує ідею нанесення малюнка на декоративну подушку. Але з іншого боку саме з його допомогою можна зобразити детальну задумку дизайнера. Якщо вибирати виріб з малюнком, то можна вибрати варіант з деякими візерунками або легким принтом, тобто вибрати щось нейтральне. Деякі покупці намагаються підібрати візерунки, які підходять під орнамент на шторах. Але все ж вибір необхідно робити виходячи з власних уподобань і задуму дизайнера.

Тканинна фактура

Вибираючи матеріал, який підійде за фактурою до конкретних подушок, варто звернути увагу не тільки на малюнок і колір вироби, а й на освітленість в кімнаті, особливості інтер'єру, призначення кімнати, інші важливі фактори. Гладка світла тканина підійде для вітальні або спальні. Вона добре відбиває світло, тому візуально здається, що приміщення більше, ніж є насправді, а також інтер'єр здається незвичним, неординарним. матові подушки виглядають по-простому, створюється відчуття домашнього затишку і комфорту.

Пухнасті подушки надають особливого шарму приміщенню, вони наче оповиті атмосферою інтимності і романтики. Вовняні вироби відмінно підійдуть для стандартного оформлення спальної кімнати, вони надають відчуття затишку, домашнього комфорту.

Форма і розмір подушки

Стандартна квадратна подушка має розміри 40х50 см, а такий аксесуар підійде під будь-який стиль. Але якщо диван в кімнаті встановлений невеликий або їм часто користується дитина, то бажано купувати подушки трохи компактніше, щоб не виникало почуття дисонансу. Дизайнери вважають, що в ідеалі подушка повинна трохи не доходити до крайньої верхньої точки спинки дивана. крім квадратних користуються популярністю круглі і прямокутні вироби.

Також, на думку багатьох дизайнерів для створення гармонії диван і подушки в інтер'єрі, необхідно щоб подушка повторювала форму якогось предмета в кімнаті — це рецепт гармонійної і затишної атмосфери в кімнаті. На сьогоднішній день різноманітність таких аксесуарів просто неможливо описати - подушки у вигляді зірок, серця, силуетів тварин стало нормою, але при цьому не втрачає актуальності стандартний квадратний варіант.

Підберіть ідею

Кожен новий інтер'єр — це своєрідна ідея, задум автора, тому не рекомендується брати якісь рекомендації з інтернету, важливіше самостійно продумати, як буде виглядати ваша кімната з диваном.

Дотримуючись цих правил можна створити ідеальний варіант інтер'єру самостійно. Декоративні подушки будуть відігравати важливу роль, тому варто на них обов'язково звернути увагу, оскільки вони — ключовий момент якісного інтер'єру.

Які подушки краще не купувати

У даному випадку ми розглянемо від покупки яких подушок варто краще відмовитися і в чому полягає така позиція.

Подушки з тієї ж тканини, що і оббивка дивана. Досить часто саме такі декоративні подушки продаються в комплекті з диваном. Але, по правді кажучи, виглядають вони дуже тьмяно, тому що зливаються з кольором дивана і не надають ніякої особливості дивану. А ще такий варіант вже точно вийшов з моди, тому якщо у вас ще є такі аксесуари, то позбавляйтеся від них скоріше.

Подушки з тієї ж тканини, що і штори. Ще один вельми популярний, але вийшов з моди варіант оформлення диванних подушок. Як кажуть експерти, декоративні подушки, зроблені з того ж матеріалу, що гардини або штори, сильно псують інтер'єр і виглядають зовсім нудно.

Всі подушки прості і однотипні. Якщо людина прагне до мінімалізму, то це не означає, що в кімнаті повинно бути почуття однотипності і рутини. Все ж краще придбати менше виробів, але щоб вони були різними, це створить хороший контраст і буде виглядати явно веселіше.

Вибирати подушки не за призначенням. Припустимо, в гості до людини приходять заможні і серйозні люди, всі зустрічі відбуваються в основному в вітальні, а там на дивані лежать декоративні подушки незрозумілого кольору або з дивними дитячими візерунками. Це відразу ж приверне увагу, і гості будуть почувати себе не комфортно.

Відмінним варіантом є індивідуальний пошив подушок. В такому випадку використовується тканина якісніше, ніж спочатку можна купити в магазині. Також дизайнер може щось підказати, і ви зможете разом створити оптимальний для вашої кімнати варіант. Якщо підійти до вибору такого аксесуару творчо, то можна створити унікальний інтер'єр тільки шляхом нестандартних і привабливих декоративних виробів.

Значення декоративних подушок в кімнаті

Багато хто задається питанням, навіщо взагалі потрібні дані аксесуари? Можна з упевненістю сказати, що без подушок дивани виглядали б значно гірше. Декоративні подушки грають своєрідну роль представників стилю кімнати, тобто за допомогою них можна зрозуміти, який стиль кімнати в цілому. Будь-який дизайн інтер'єру можна легко позначити, якщо показати характерні риси жанру інтер'єру. Далі ми детально розглянемо деякі жанри:

  1. Східний стиль. Йому властиві різнокольорові візерунки, орнаменти, велика кількість написів на всій тканинних поверхнях. Арабески, морескі, пейслі — все це можна зустріти на тканинних поверхнях, такі поверхні виглядають вельми динамічно і привабливо, детально передають почуття Сходу.
  2. Такі стилі як кантрі, етно-стиль вельми специфічні. Декоративні подушки потрібно вибирати так, щоб вони створювали відчуття перебування на природі. Прекрасним рішення буде придбати наволочки з натуральних рослин — льону, ситцю, бавовни. Простору таких жанрів інтер'єру можна красиво підкреслити, якщо нанести на подушки відповідні візерунки — вишивку у вигляді польових квітів та інших рослин.

Сучасні стилі оформлення інтер'єру передбачають використання великої кількості декоративних подушок, які гармонійно вписуються в кімнату. Характерна особливість такого варіанту інтер'єру — подушки повинні начебто перегукуватися з аксесуарами або елементами декору навколо.

Наприклад, відмінно виглядають одноколірні подушки і римські штори в такому ж кольорі. Якщо в кімнаті стоїть велика кількість графічних предметів, то доцільно буде купити наволочки з фотодруком.

Стилі і види декоративних подушок настільки різноманітні, що знайти відповідний варіант під конкретний інтер'єр не складе особливих труднощів. Таким чином, декоративні подушки — це невід'ємний елемент формування якісного і привабливого інтер'єру. Широкий вибір таких виробів дозволяє хоч щодня міняти інтер'єр, вносячи в нього невеликі, але важливі корективи.

В інтернет-магазині dommino.ua ви можете знайти велику кількість декоративних подушок і підібрати собі під оформлення кімнати. Можна купити відразу диван з додатковими аксесуарами в комплекті, а можна окремо придбати подушки. У разі необхідності наші консультанти зможуть допомогти у виборі вироби під конкретний інтер'єр.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті