• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Комфортне облаштування дивана як спальне місце

Існують дивани, які при щоденній трансформації можуть не витримати навантаження, а є ті, що здатні забезпечити відповідне спальне місце на кожен день. Але як вибрати достойну модель?

sofa dommino

Коли в нашій оселі одна кімната може мати кілька функцій, меблі потрібно підбирати вміло. Необхідно знати, як зробити так, щоб кімната, наприклад, могла успішно об'єднати в себе вітальню і спальню. Дуже часто в такому випадку набувають диван зі спальним місцем. Це дуже зручно, адже в денний час він здатний забезпечити комфорт під час перегляду телевізора або читання книги, а в нічний - зручність під час нічного відпочинку.

Але оскільки кожна модель має свої відмінності, потрібно знати, як правильно підібрати такий предмет меблів, щоб і спальня і вітальня виявилися у виграші.

як вибрати відповідний диван-ліжко

Розглянемо основні критерії, на які слід звертати увагу при виборі меблів, що трансформуються:

  1. Виробник. За кордоном використовують такий предмет меблів в основному в якості додаткового спального місця для гостей. Тому варто враховувати, що їх механізми не розраховані на щоденне використання. А ось вітчизняні фабрики займаються випуском диванів, які використовуються саме для сну. Їх механізми розкладання є надійними і довговічними, крім того, вони легкі в експлуатації.
  2. Поверхня матраца. Для щоденного використання матрац повинен бути найвищої якості. Спальне місце не повинно бути складовим, тому шукайте рівну поверхню. В іншому випадку, одна ділянка може провалюватися, а другий - ні. Краще вибирати ортопедичний матрац. Він володіє рівною поверхнею і забезпечує правильну підтримку хребту і шийного відділу.

sofa dommino

  1. Товщина і склад матраца. Найдорожче коштуватиме пружинний наповнювач, особливо якщо це блок незалежних пружин. Але саме такий наповнювач дозволяє забезпечити ортопедичний ефект. Дешевший варіант - пінополіуретан. Але він менш довговічний, тому його потрібно буде час від часу замінювати. Крім того, спати на ньому не так корисно для хребта. Комфорт під час нічного відпочинку залежить від товщини матраца. Через занадто тонкий матрац будуть відчуватися елементи опори.
  2. Опора матраца. Вироби, призначені для гостей, оснащуються спеціальним тентом або ременями. Таким чином можна згорнути тонкий матрац, але під час нічного відпочинку він буде провисати. Тому для щоденного використання рекомендується основа з дерев'яних ламелей. Її виготовляють з гнутої фанери, зробленої з бука або берези. Ламелі мають вигляд планок, розташованих поперек спального місця. Вони здатні забезпечити високий рівень комфорту і потрібну підтримку тілу.
  3. Наявність білизняного ящика. Цей критерій не є найважливішим, але тим не менше він дозволяє звільнити простір, адже не потрібно встановлювати додаткову шафу або ящик для зберігання постільної білизни. Більшість сучасних моделей диванів володіє таким доповненням.
  4. Тип трансформації. Існує 3 типи механізмів розкладання: висуваються, що розкладаються і розгортаються. Для щоденного використання підійдуть такі механізми, як книжка, клік-кляк, єврокнижка, дельфін і акордеон.
  5. Матеріал оббивки. Для щоденного застосування тканина у дивана повинна бути міцною і зносостійкого. Звертайте увагу тільки на якісний матеріал. Найбільш практичними вважають: флок, велюр і майкровелюр. Також рекомендується звертати увагу на матеріали з тефлоновим просоченням. Колірна гамма може бути найрізноманітнішою, головне, щоб вона створювала загальну колірну гармонію з кімнатою.

sofa dommino

З огляду на всі ці критерії, можна підібрати диван-ліжко, який забезпечить високий рівень комфорту і прослужить довгий час.

Зручні дивани для сну

До комфортабельних диванів, які можна використовувати для щоденного відпочинку, відносяться:

  1. Єврокнижка. Дивани з таким механізмом оснащуються широким ліжком, розмір якого досягає 160х200 см. На них зручно відпочивати в денний час, а в нічний вони розкладаються в двоспальне ліжко. Спальне місце складається з двох частин, які утворюють стик посередині. У такого механізму розкладання є два варіанти: витягування однієї частини вперед і опускання спинки, а також піднімання і висування передньої частини вперед і опускання спинки. Особливість диванів з механізмом єврокнижка полягає в тому, що при розкладанні їх необхідно трохи відсовувати від стінки. Але існують моделі, в яких це робити не потрібно. Відсунення від стін має свої переваги, адже якщо вони холодні, то спати краще подалі від них.

sofa dommino

  1. Кутовий. Кутові дивани дозволяють забезпечити широке спальне місце при тому, що в зібраному вигляді вони мають компактну форму. Крім того, вони мають великий ящик для зберігання білизни. Але варто зазначити, що спальне місце таких диванів буде складатися з декількох частин. Також, стороньтеся кутових диванів з наповнювачем з поролону. Спати на них буде незручно і жорстко.

Всі м'які меблі відрізняються по жорсткості, тому перед покупкою перевіряйте, чи зручно Вам буде спати на такому виробі. Якщо людина, яка буде використовувати диван для сну щодня, має проблеми зі спиною, то краще проконсультуватися у лікаря, які меблі в цьому випадку підійдуть найбільше.

Як облаштувати спальне місце на кухні

Якщо Ви в пошуках дивана на кухню, який буде володіти основним або додатковим спальним місцем, то Вам краще звернути увагу на такі моделі:

sofa dommino

  • дельфін - саме цей механізм розкладки найчастіше застосовують для кухонних куточків. Спальне місце потрібно витягнути з-під сидіння довгої частини меблів. Цей вибір стане вдалим для кухні будь-яких розмірів, але особливо виграшно він виглядатиме в маленькому приміщенні;
  • єврокнижка і його варіації (тік-так, єврокнижка, клік-кляк) - для тих, хто шукає повсякденне спальне місце, потрібно зупинити свою увагу на єврокнижці і клік-кляку, так як вони здатні витримати щоденне навантаження, а також володіють місцями для зберігання дрібних речей;
  • акордеон - відрізняється своєю здатністю легко і швидко розкладатися, але потребує наявності вільного простору перед собою;
  • французька розкладачка і седафлекс - такі вироби часто володіють красивими спинками, відсувати їх від стіни не потрібно. Такі варіанти чудово підійдуть для кухонь невеликих розмірів, так як вони не займають багато місця в зібраному вигляді. Варто зазначити, що французькі розкладачки не підходять для щоденного використання.

Якщо Ви вирішили вибрати для кухні диван, що має тканинну оббивку, то зверніть увагу на те, щоб витяжка ефективно справлялася зі своєю роботою. Також рекомендується використовувати знімні чохли.

sofa dommino

Таким чином, в спальню можна перетворити як вітальню, так і кухню. Головне - це підібрати якісний диван-ліжко. А знайти такий можна на нашому сайті.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті