• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Топ 5 порад по підбору кольору дивана для вітальні кімнати

Вітальня - це особлива кімната, що володіє численними функціональними обов'язками. У ній проводяться сімейні ради, зустрічі з родичами, і інші заходи. У неї ж влаштовується на сон запізнілий гість, або запрошується для бесіди малознайомий чоловік. Таке універсальне приміщення вимагає відповідного інтер'єру: естетично привабливого, комфортного, але в той же час лаконічного. Досягти такого балансу можливо за допомогою правильного поєднання кольорів. При цьому, приділяти увагу потрібно не тільки кольорового оформлення кімнати, але гармонійному підбору відтінків меблів.

мета цієї статті - показати, і розповісти вам про можливі колористичні поєднання в інтер'єрі. Нижче ми розкриємо алгоритми вдалих колірних рішень для меблів, і поділимося практичними порадами щодо вибору.

Які колірні плани можливі в інтер'єрі?

Існує кілька способів підбору відтінків для вітальні. Перший з них - по сторонах світу, тобто фонове рішення для стін і акцентне для меблів, вибирається по розташуванню кімнати щодо сонця. Так, приміщення з південного боку прийнято фарбувати нейтральними, або холодними квітами. За рахунок цього досягається світловий баланс, і з'являється можливість експериментувати з яскравими відтінками меблів. Кімнати дивляться на північ, навпаки, відтіняються теплими тонами, в поєднанні з якими вибирається меблі.Вітальні, розташовані з західної або східної сторін, поперемінно отримують сонячне світло, тому для їх оформлення рекомендують спокійні, пастельні кольори.

Також, підібрати колірний план вітальні можна за допомогою колірних таблиць. Вони являють собою готові шаблони, що складаються з 2-5 кольорів, що поєднуються між собою. За стандартною схемою (якщо це тріада), один з них використовується в якості фону, а інші - для меблів і аксесуарів. Кольорові таблиці можуть бути контрастними, суміжними, проміжними, що теж варто враховувати, плануючи забарвлення кімнати. Суміжні і проміжні палітри більш спокійні, врівноважені, а контрастні - яскраві, емоційні.

Яскраві меблі від Dommino

Нижче хочемо продемонструвати найбільш популярні поєднання для вітальні, різних палітр:

    • жовтий, синій, пурпуровий (класична, контрастна тріада, дуже насичена і емоційна);

    • червоний, зелений, синій (ще один перевірений, контрастне поєднання, кольори якого використовуються не рівноправно, а за схемою основний → додатковий);

    • сірий, грифельний, срібний (суміжна тріада, якусь рекомендовано використовувати в теплих, сонячних приміщеннях);

    • персиковий, рожево-коричневий, рожевий (також один з варіантів суміжної тріади);

    • жовтий, помаранчевий (проміжна палітра складається з двох кольорів; такі поєднання зазвичай виступають основними, а в якості фону до них додають нейтральні відтінки: бежевий, пшеничний, сизий);

    • зелений, блакитний (ще одна діада проміжних кольорів, що поєднуються між собою, і з нейтральними відтінками);

  • жовтий, фіолетовий (контрастна діада, сприймає додаткові нейтральні відтінки).

Подібних поєднань безліч. Головне з чим потрібно визначитися перед вибором колірного оформлення - це контрастність палітри. Вирішіть, наскільки яскравою ви хочете зробити свою вітальню, і тоді колірне рішення саме знайде вас.

З чим можна поєднувати колір дивана?

Щоб інтер'єр вітальні виглядав красивим, злагодженим, важливо продумати кожен елемент, місце його установки і забарвлення. Диван, у всій цій структурі не є винятком. Його підбір підпорядковується загальним правилам оформлення і стильового напрямку, а значить колір м'яких меблів повинен відповідати уподобаної раніше палітрі. З чим його можна поєднувати?

    1. З шторами. Комбінація штори + диван вважається класичною, її можна обіграти різними способами. Наприклад, підібрати колір штор в тон оббивки, або використовувати легкий тюль з відтінком, ідентичним декоративним подушкам на дивані.

    1. Із стінами. Поєднання стіни + диван часто застосовується для вітальні з монохромного кольоровою гамою. Коли використовується один колір в різних відтінках. Так, стіни можуть бути блідо-жовтими, а м'який куточок - лимонним. Ще варіант: ніжно-блакитні рельєфні шпалери і тканину на дивані кольору ультрамарин, без малюнка.

    1. з аксесуарами. Відтінок м'яких меблів перегукується з аксесуарами, передбачає контрастну палітру в вітальні, що складається з 3 і більше кольорів. Розподіляються вони нерівномірно. Один тон стає основним, їм забарвлюються стіни, інші - доповнюють і балансують дизайн. Оббивка в подібному інтер'єрному вирішенні може комбінуватися з картинами, вазами, кімнатними рослинами, декоративними фігурками.

    1. з покриттям підлоги. за класичними канонами, диван поєднується з покриттям підлоги по контрастному типу (наприклад, чорно-білий). Але мають місце і нестандартні схеми: суміжна колірна палітра в монохромному дизайні, повторення орнаменту диванної подушки на килимі, і т.д.

  1. З корпусних меблями. Якщо у вітальні присутній корпусні меблі (шафа, стелаж, комод, гірка), можна зіграти на контрасті з нею, при підборі дивана. Такий спосіб часто використовується для досягнення візуальних змін кімнати (розширення, корекції форми).

Таким чином, комбінувати диван можна з різними предметами інтер'єру, досягаючи необхідних візуальних ефектів, і правильних стильових рішень.

За якими критеріями вибрати колір дивана?

Чим же керуватися при підборі конкретного відтінку м'яких меблів у вітальню? Дизайнери пропонують кілька варіантів:

    • відштовхуватися від стилю;
    • брати в розрахунок психологічне значення кольору;
    • орієнтуватися на розташування і форму кімнати.

Якщо ви хочете надати вітальні певний стильовий напрям, важливо дотримуватися його колірного рішення в оформленні та меблювання. Так, популярний нині лофт стиль, тяжіє до коричневих відтінків (цегла, дерев'яні балки, ламінат на стінах). Гармоніювати з такою обробкою буде шкіряний диван природного кольору. Мінімалістичний стиль передбачає стриману колористику, використання невеликої кількості відтінків в інтер'єрі. Диван в ньому може бути білий, чорний, або сірий. А ось бохо стиль є повною протилежністю мінімалізму. У ньому багато фарб, самобутності і свободи. М'які меблі підбирається яскравих, незвичайних відтінків: полуничного, лазорєвого, і т.д.

Можна піти й іншим шляхом, вибрати диван для вітальні, виходячи з психологічного значення кольору. Ви точно чули інформацію про вплив кольору на самопочуття, настрій людини. Це означає, що кольори або відтінки можна використовувати для створення потрібної атмосфери в кімнаті. Так, зелений тон, символізує врівноваженість, працездатність; синій - задума, занурення в себе; жовтий - радість, товариськість. Коричневий - колір стабільності, впевненості, сімейних цінностей, а червоний - емоцій і пристрастей. Який варіант вибрати - залежить від особистих переваг і бажаного ефекту.

Також, підбір кольору дивана можна здійснити у прагматичний спосіб, виходячи з розташування, форми вітальні. Наприклад, в жарку, сонячну кімнату, придбати меблі нейтральних або холодних відтінків. Приміщення з малою кількістю денного світла обставити світлим комплектом виробів на ніжках, а витягнуту кімнату візуально скорегувати прямим диваном пастельного відтінку.

Сподіваємося, стаття допомогла вам розібратися як правильно поєднувати, і вибирати кольори для меблів в вітальню, а Dommino.ua швидко підбере диван по вашому запиту.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті