• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як обрати ортопедичний диван

Придбання нового дивана ставить в тупик багатьох покупців, адже вони часто не впевнені в тому, чого хочуть, а величезна різноманітність моделей, оббивних матеріалів та наповнювачів ще більше ускладнює вибір. Якщо Ви хочете придбати диван, на якому плануєте спати самі або розміщувати гостей, то ми з радістю допоможемо Вам підібрати найбільш підходящий варіант. Ця стаття допоможе Вам розібратися з таким предметом меблів, як ортопедичний диван, розповість про його особливості і способи вибору.

Що таке ортопедичний диван

Саме слово "ортопедія" з грецької перекладається, як прямий, правильний. Цим словом називається розділ медицини, який займається діагностикою та лікуванням, а також вивченням профілактичних методів, функцій кістково-м'язової системи. Порушення і деформації цієї системи можуть виникнути в результаті травм, захворювань або вроджених дефектів.

У свою чергу, використання ортопедичного дивана як спальне місце на регулярній основі дозволяє уникнути ризик пошкодження кістково-м'язової системи. Цей предмет меблів рекомендується не тільки для здорового організму, але і для людей, що мають вроджені чи набуті проблеми з опорно-руховим апаратом.

При покупці ортопедичного дивана варто враховувати такі особливості:

    1. Наявність жорсткого сидіння, яке виготовляється за допомогою пенопоуліретана високої щільності або пружинного блоку, оснащеного п'ятьма витками.
    2. Спальне місце повинне бути рівним і прямим без переходів висоти або змін жорсткості. Механізми трансформації таких диванів найкраще вибирати таких видів, як книжка, дельфін з викочування блоком або єврокнижка.

  1. Спальне місце повинне мати вентильованим ефектом.
  2. Сидіння дивана повинні бути оснащені ламелями в якості основи.

Далі перейдемо безпосередньо до вибору цього предмета меблів і на що потрібно звертати увагу, здійснюючи покупку.

Як правильно вибрати диван з ортопедичним матрацом

Розглянемо основні пункти, на які варто звертати увагу:

    1. Виробник. У наш час на сучасному ринку представлені товари різних виробників, від того, який вибрати - світовий або вітчизняний, залежить тільки від Вас і від тієї суми, на яку Ви розраховуєте. Зарубіжні виробники користуються великим попитом завдяки постійному контролю якості, через який проходить будь-яка продукція, що випускається в Європі. Тому, купуючи таку меблі, Ви можете бути впевнені в її якості. Але не варто відкидати вітчизняних виробників. На Українському ринку можна знайти фірми, які не тільки якісно виконають роботу, а й впораються з цим швидше і за меншу суму.
    2. Розміри. Перед покупкою, визначитеся, в якому місці Ви хочете розташувати диван і виміряйте ділянку, адже візуально буде дуже важко вибрати відповідну за розмірами модель і порівняти її з передбачуваними розмірами місця, де Ви плануєте її розташувати. У магазині обов'язково виміряйте диван як в складеному, так і в розкладеному вигляді. Врахуйте довжину спального місця, особливо, якщо людина, яка буде ним користуватися, має зріст вище середнього.
    3. Механізми. Для того, щоб визначиться, який механізм трансформації Вам підійде найбільше, розкладіть і складіть кожен з варіантів кілька разів. Тут також варто врахувати площу кімнати, адже кожен механізм розладнується по різному. Переконайтеся, що Вам легко трансформувати диван в спальне місце і також легко повернути його до попереднього стану - це дуже важливо, особливо якщо Вам часто доводиться це робити.

  1. Ортопедичний матрац. Матрац є найголовнішою деталлю у виборі ортопедичних диванів. На сьогоднішній день матраців існує величезна кількість, їх відмінність полягає в складі наповнювача і міру жорсткості. Найчастіше для диванів вибирають пружинний блок. Якщо спальним місцем буде користуватися людина, у якого немає ніяких проблем з опорно-руховим апаратом, то можна вибрати модель з незалежними пружинними блоками, так як вона має середню жорсткість і забезпечують хорошу підтримку хребта під час сну. В протилежному випадку, варто вибрати більш м'який варіант. Також, якщо диваном будуть користуватися люди, які страждають на алергію та астму, то слід віддати перевагу натуральним наповнювачам. Товщина матраца повинна бути не тонше Вашої руки, в ідеалі 200-210 міліметрів.
  2. Колір і матеріал оббивки. Тканина для оббивки слід вибирати щільну і не вимагає надмірного догляду. Найчастіше в таких випадках вибирають гобелен, жаккард, флок і шкіру. Колір підбирається під кольорову гамму кімнати. У кімнаті невеликого розміру вдало розташується диван в нейтральних відтінках, а додати яскравого акценту можна за допомогою декоративних подушок.

Рекомендації по вибору ортопедичного матраца

Почніть з визначення ваги людини, який буде ним користуватися, так як більш м'які моделі не витримують більше 120 кілограм - матрац почне з часом деформуватися і просідати. Жорсткі матраци можуть бути або безпружинні, або оснащеними пружинним блоком. Найжорсткішими вважаються моделі, які мають посилений пружинний блок, виготовлений з товстого дроту, і щільну прошарок з кінського волоса або кокосової койри. Для дітей рекомендують вибирати безпружинні матраци, а для літніх людей слід вибирати м'які моделі або варіанти середньої жорсткості.

Існує кілька різновидів ортопедичних матраців, ми відібрали найкомфортніші моделі:

  1. Вакуумні матраци. Користуються великим попитом у покупців і забезпечать міцний сон і бадьоре пробудження.
  2. Матраци з латексу. Виробляються з натурального латексу, який отримують із соку дерева гевеї, що має здатність тверднути при зіткненні з повітрям.
  3. Кокосовий матрац. Володіє відмінною вентиляцією і має якості термобілизни - взимку на ньому тепло, а влітку не жарко. Відрізняються особливою жорсткістю.
  4. Матрац з ефектом пам'яті. Такий матрац підлаштовуватися під всі вигини Вашого тіла, рівномірно розподіляючи навантаження. Виготовляються такі моделі зі спіненого поліуретану.

Вибираючи ортопедичний диван, намагайтеся прислухатися до своїх відчуттів, наскільки зручно і комфортно Вам на ньому знаходиться. Пам'ятайте, що за будь-яким диваном потрібен догляд. Рекомендується придбати комплект з декількох чохлів і проводити періодичну чистку, після якої виріб повинен повністю висохнути, щоб не пошкодити металеву конструкцію. Сам матрац слід час від часу перевертати і очищати мильним розчином або сухою щіточкою.

Тепер Ви знаєте, як вибрати ортопедичний матрац, тому нова покупка не складе для Вас ніяких труднощів.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті