• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Майстер-клас по викрійці покривала на кутовий диван своїми руками

Якщо в будинку живуть маленькі діти або домашні тварини, то господар вітальні - диван потребують додаткового захисту. Кращий спосіб його забезпечити - це придбати покривало чи чохол на диван. Якщо у Вас є досвід в шиття або величезне бажання спробувати змайструвати що-небудь своїми руками, то чому б не зшити чохол своїми руками? Такий виріб зможе додати унікальну прикрасу в інтер'єр вітальні, а також забезпечить кімнату атмосферою домашнього затишку. У цій статті ми Вам розповімо, як пошити покривало на кутовий диван своїми руками.

Чи потрібно покривало?

Головною причиною, через яку використовують покривало - це захист оббивки дивана. Адже навіть якщо вона і виготовлена ​​з тканини, стійкої до забруднень і легкої в догляді, плям від фломастерів, посаджених дітьми, і шерсті домашніх тварин уникнути не вдасться.

Покривало зазвичай виготовляють з тканини, що має високий рівень щільності, хорошу зносостійкість і податливість в пранні. Такий матеріал здатний захистити оббивну тканину від плям, слідів від пролитих напоїв, дитячих мистецтв, кігтів тварин, що прилипли цукерок і жуйок, і багато чого іншого.

Крім того, якщо оббивний матеріал вашого дивана виготовлений зі шкіри або шкірозамінника, то незважаючи на його розкішний вигляд, він може бути холодним на дотик. Влітку це тільки на руку, а ось в холодні зимові або сирі осінні вечори, коли мороз пробігає по шкірі навіть від однієї думки про прогулянку, така оббивка може створити відчуття дискомфорту. Щоб воно не з'являлося, на диван надягають "зимовий одяг" з теплого, ворсистого покривала.

У всіх у нас коли-небудь з'являється бажання змінити обстановку. Старі меблі вже не радують око і хочеться чогось новенького. Таку ситуацію врятує гарний чохол. Їх можна зробити кілька і міняти в залежності від Вашого настрою або пір року. Але варто пам'ятати, якщо Ви щодня використовуєте диван як спальне місце, то постійно знімати і одягати на нього чохол буде просто втомливо. В такому випадку краще використовувати покривало.

Якщо Ваш диван має модульну конструкцію і Ви любите його іноді переставляти, то чохол повинен бути різних розмірів і надітий на кожну складову частину.

Як зшити чохол на кутовий диван

За рахунок досить великих габаритів дивана, чохол рекомендується шити окремими частинами. Для роботи Вам знадобляться:

  • тканина (вибирайте таку, яка легка в догляді і відрізняється зносостійкістю); < / li>
  • нитки, які підходять за кольором до основного матеріалу;
  • швейна машинка;
  • шпильки;
  • папір для викрійки
  • крейда, олівець або шматочок мила;
  • ножиці.

Для початку робимо заміри кожної частини дивана. Переносимо все, що ми виміряли на папір для викрійки, залишаючи два-три сантиметри на шви. Вирізаємо викрійку і обводимо її на тканині. На швейній машинці зшиваємо вирізані частини. Тепер залишилося тільки пропрасувати чохол і приміряти його на диван. Якщо у Вас не вийшло з першого разу, то спробуйте перешити чохол ще раз і у Вас обов'язково вийде.

Як зшити покривало на кутовий диван

Для початку ми б хотіли порадити спробувати свої сили і зшити пробне покривало зі старого простирадла або виготовити невелике покривало для крісла або дитячого дивана. Це допоможе Вам розібратися у всьому процесі і не повторювати зроблених помилок в інший раз. Також, використовуючи непотрібну тканину для пробного варіанту, Ви не зіпсуєте нову.

Приступимо до зняття мірок. Цей процес має величезне значення, адже помилившись, кінцевий результат буде виглядати безглуздо і навряд чи він Вам буде до душі. Почніть з вимірювання довжини всього дивана, потім його кутової частини. Наостанок виміряйте ширину сидіння. Пам'ятайте, якщо кутова і основна частини сидіння мають різну ширину, то обов'язково врахуйте це в своїх вимірах. Тепер потрібно додати три - п'ять сантиметрів, які підуть на припуски.

Якщо Ви бажаєте виготовити покривало, яке має оборку, то слід зробити вимір відстані від сидіння до підлоги. Не варто робити оббирання занадто довгим. До шести сантиметрів від підлоги буде досить. Інакше воно швидко забрудниться. Далі перейдемо до створення викрійки.

Вибір матеріалу

Не кожен вид тканини буде придатний в якості покривала. Матеріал повинен бути щільний і стійкий до зношування, адже прати його доведеться досить часто. Також він повинен бути легким у догляді. Забруднення не повинні вбиратися. Але при цьому матеріал повинен мати привабливий вигляд і бути приємним на дотик.

Для цього ми рекомендуємо:

  • штучне хутро - здатний прикрасити різні види інтер'єрів, особливо етно і сучасний, такий матеріал легкий в пранні і швидкий в сушінні, покривало з штучного хутра добре зігріє і додасть затишної атмосфери;

  • гобелен - красива тканина, часто прикрашена декоративними малюнками, відрізняється особливою міцністю і довговічністю, зносостійкий і щільний матеріал;

  • оксамит - має дуже привабливий, дорогий вид, тканина ніжна і приємна на дотик, але не відрізняється великою зносостійкістю;

  • мікрофібра - синтетичний матеріал. який має високий рівень гігроскопічності, забезпечує гарний захист від різних плям, хороший і легкий в пранні, але може викликати алергічну реакцію і його не можна сушити поруч з опалювальними приладами;

  • велюр - зовні нагадує оксамит, але відрізняється від нього більшою зносостійкістю, красиво виглядає як покривало, має зігрівальний ефект, досить міцний матеріал;

  • плюш - цей вид тканини досить часто використовується для виготовлення пледів, він теплий і приємний на дотик, легкий у догляді і швидко сушитися.

Якщо це Ваш перший досвід шиття, то рекомендується використовувати однотонну тканину, інакше можуть виникнути проблеми з суміщенням малюнків в ділянці швів.

Розкроюємо і шиємо

Почнемо з розкрою верхньої частини матеріалу. Не забудьте зробити припуски від трьох до п'яти сантиметрів. Краще нехай вони будуть більше, ніж менше, адже відрізати зайвий матеріал - не проблема, а ось якщо його буде не вистачати, то це створить перешкоди. Такі ж припуски потрібно робити, розкроюючи синтепон і нижню частину.

Простьобане покривало, приступайте до обробки його країв. Їх потрібно прострочити рядком-зигзагом. Це робиться для того, щоб запобігти "осипання" покривала на зрізах.

Якщо Ви хочете використовувати оборки, то змітайте складки потрібної величини і прострочіть їх до нижньої частини. Пам'ятайте, що смуги воланів, які Ви будете сточувати необхідно розкроювати і зшивати в одному напрямку. Якщо Ви не будете дотримуватися цього правила, то на оборки будуть падати різні відблиски від освітлення і це зіпсує зовнішній вигляд виробу. Також, шви, якими Ви будете з'єднувати смуги оборки слід ховати всередину складок.

Закінчивши роботу, приміряйте виріб на диван. Якщо Ви не побачили ніяких складок і заломів і покривало сидить, як влиті, значить Ви успішно впоралися з роботою. В іншому випадку не варто засмучуватись, не у всіх виходить з першого разу. Намітьте дефекти крейдою або приколіть шпильки і знову приступайте до шиття.

Кутова частина покривала шиється за таким же принципом. Давати якісь конкретні рекомендації по створенню викрійки досить складно, адже на сучасному ринку існує величезна різноманітність різних моделей кутових диванів, що відрізняються за формою і розміром.

Знаючи, як зшити чохол і покривало, можна виготовити кілька варіантів і міняти їх за бажанням. Якщо бажання зшити чохол є, а дивана ще немає, то рекомендуємо Вам завітати на dommino.ua . Там Ви знайдете безліч різних варіантів меблів за доступною ціною.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті