• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як красиво розставити меблі в однокімнатній квартирі - корисні поради

Обмежений простір вносить свої корективи в планування розстановки меблів в однушке. Крім того, може істотно змінитися дизайн. Необхідно все розставити таким чином, щоб в квартирі було затишно перебувати, при цьому був вільний простір і вистачало меблів для всіх потреб. Якщо грамотно підійти до вирішення цього питання і правильно виставити візуально акценти, то вийде в одній єдиній кімнаті в квартирі організувати і спальне місце, і робочу зону.

Більшість хрущовських одиничок в нашій країні мають невелику кухню, суміщений санвузол, низькі стелі. Але навіть в такій ситуації одна кімната може бути широкою, що дозволить розмістити велику кількість необхідних меблів, обладнати кілька зон. Наявність лоджії або балкона дозволить використовувати його для розширення простору.

Досить-таки неординарним рішенням буде об'єднати кухню і лоджію. У даній статті ми розглянемо особливості обладнання однокімнатної квартири, розглянемо, які меблі найкраще купувати в однушку і як її гармонійно розставити.



Специфіка розміщення меблів в однокімнатній квартирі

Будь-яке житло має давати відчуття комфорту і затишку, і створити таку обстановку можна навіть в однокімнатній квартирі. Але потрібно пам'ятати, що в такому випадку головну роль грає не стільки предмети інтер'єру, скільки правильне їх поєднання і розстановка, раціональність використання тих або інших меблів. Всі вироби потрібно підбирати самостійно, з урахуванням особливостей самої квартири.


Перед тим, як відправитися в меблевий магазин, потрібно:

  • виміряти загальну площу квартири;
  • визначиться з тим, які меблі хочете бачити в своїй оселі;
  • яким чином будете її розставляти;
  • виділити функціональні зони;
  • прорахувати бюджет.

Для багатьох людей гостро стоїть питання про розміщенні всіх наявних у них речей. Відповідно, потрібно знайти місце, де вони будуть зберігатися.


Найчастіше таким місцем є:

  1. Стіна. Вільний простір над диваном або столом можна використовувати як місце для навісних полиць. Таким чином вдасться урізноманітнити інтер'єр, а також розставити всі аксесуари.
  2. Кут кімнати. Оптимальне місце для установки кутового шафи, полиці або трюмо.
  3. Підвіконня. По-перше, це відмінне місце для сидіння, по-друге, під ним можна розташувати невеликий комод.
  4. Передпокій. Незалежно від площі приміщення, під стелею завжди знайдеться вільне місце, там можна розмістити ніші для зберігання речей.

Важливу роль відіграє загальний інтер'єр і свіжість ремонту. Часом буде нераціональним купувати нові меблі, заздалегідь не зробивши ремонт. У деяких випадках не вийде підібрати вироби під відтінок шпалер, вони будуть просто губитися. Обов'язково потрібно брати до уваги освітлення в кімнаті, правильне розташування світильників і люстри кардинально змінює сприйняття меблів в квартирі.



Підбір меблів в однушку

Орієнтуючись на заздалегідь складений план розташування меблів, набагато простіше її вибирати, тому що відразу стає зрозуміло, що підійде, а що ні. На сьогоднішній день виробники виготовляють різну меблі, яка в невеликих квартирах виглядає компактно і стильно одночасно. Розглянемо основні види таких виробів.


Модульні меблі

Особливої популярності набули великі кутові дивани. Модульні означає те, що диван включають в себе ще додаткові елементи (стіл, крісло і т.д.). Потрібно відзначити невисоку вартість модульного варіанту. Купивши таку меблі, вийде повністю заповнити одну зі стін кімнати конструкцією, яка виконана з однотипних або різних системних модулів. Широка колірна гамма не залишить байдужим жодного потенційного покупця модульних меблів.


Трансформовані меблі

Велику популярність на сьогоднішній день набула меблі, яка може виконувати кілька функцій. Таким чином ви не тільки заощадите місце в квартирі, але ще і фінанси, так як не доведеться купувати декілька окремих виробів.


Найпопулярнішими моделями є:

  • диван-ліжко;
  • крісло-ліжко;
  • підйомне ліжко;
  • модулі для шаф купе.


Установка шафи купе в однокімнатній квартирі

Ще один спосіб максимально використовувати простір в однокімнатній квартирі - встановити шафу-купе на всю довжину стіни прямо під стелю. Навіть якщо в квартирі є ніша, така шафа не буде зайвим. Його перевага в великій кількості полиць і відсіків різних розмірів, що дозволить зберігати будь-які аксесуари та речі. особливо актуально на сьогоднішній день установка двохсекційного шафи-купе.

Перераховані види меблів гармонійно вписуються в однокімнатні квартири практично будь-якого планування.



Розстановка в квартирі-студії

У невеликій квартирі-студії розташувати правильно меблі не складе особливих труднощів. У такій квартирі добре буде виглядати вбудовані меблі, так як за рахунок розсувного механізму можна зберегти вільний простір. Такі меблі можна купити в магазині, але краще зробити індивідуальне замовлення, тоді вийде врахувати всі ваші побажання. Якщо квартира-студія має прямокутну форму, то шафи й полиці розміщують уздовж стіни, щоб центр був вільним.

Диван-трансформер буде добре виглядати посередині квартири або навіть уздовж стіни. З боку вікна можна розташувати тумбочку для різних дрібниць. Якщо площа квартири-студії дозволяє, то зону спальні та зону вітальні можна розділити за допомогою перегородки. Найважче в квартирі-студії облаштовувати передпокій. Справа в тому, що шафа з дзеркало не поміститися, доведеться обмежиться однією вішалкою.

Але можна встановити антресоль і туди класти самі громіздкі речі. Для взування підійде вузька лава або пуф. Щоб трохи розбавити атмосферу і додати в передпокій фарб можна повісити картину.



Розстановка меблів в квартирі в хрущовці

Виконати меблювання в такій квартирі на високому рівні досить важко. Планування в хрущовках абсолютно непродумана, так як кухня маленька, стелі низькі, стіни тонкі. Але є і переваги, наприклад, кімната в такій квартирі широка. тому можна поділити її на зони. Перед тим, як купувати меблі, потрібно орієнтуватися на кількість проживаючих в будинку людей. Якщо в квартирі хрущовці живе одна людина, то досить буде поділити кімнату на спальню і робочу зони за допомогою стелажа.

Якщо поміняти ліжко на функціональний диван, то вийде ще й вітальня. Використовуючи такі вироби можна істотно змінити зовнішній вигляд квартири. Для зонування простору краще використовувати візуальні прийоми, наприклад, велика кількість ламп або світильників, комбінування різних кольорів) або ж легкі пересувні ширми. При цьому потрібно стежити, щоб простір було поділено рівномірно.


Візьміть до уваги наступні рекомендації:

  1. Під підвіконнями або всередині ніші можна обладнати додаткові системи зберігання.
  2. Якщо в однокімнатній квартирі хрущовці є балкон або лоджія, то можна об'єднати їх з кімнатою або кухнею. Таким чином з'явиться додаткове місце для розміщення меблів, та й вільний простір значно збільшиться.


Величезну роль в облаштуванні однокімнатної квартири хрущовки грає наявність шафи купе. Його наявність в квартирі дозволяє вирішити відразу 3 питання:

  • завдяки вбудованому шафі кімната буде мати форму квадрата;
  • вільний простір практично не постраждає;
  • можна буде покласти велику кількість речей.

При облаштуванні такої квартири найкраще купувати предмети інтер'єру невеликих або середніх розмірів. В іншому випадку інтер'єр буде безглуздо виглядати. Якщо шафа купе розмістити вздовж стіни, то по центру можна поставити розкладний стіл. Диван-трансформер краще поставити недалеко від столу, ближче до вікна.

Не варто забувати, що якщо хрущовка дуже маленька, то можна придбати кутову меблі. Кутовий диван не займе багато місця, крім того вийде задіяти кут кімнати. Навісні полки і тумбочки будуть виглядати вельми неординарно, при цьому буде створюватися відчуття легкості.

Одна з найгостріших проблем однокімнатних хрущовок - низькі стелі. Вплинути на цей нюанс можна візуально помінявши сприйняття кімнати. Наприклад, світлі тони шпалер або меблі яскравих відтінків значно розширює простір. Ще один варіант -оформлення хрущовки в східному стилі.

Низькі дивани, невеликі за розмірами шафи візуально збільшать відстань від підлоги до стелі. Установка подіуму, який так характерний для цього стилю, дозволить створити ще одне місце для зберігання. За допомогою полиць і стелажів можна розділити кімнату хрущовки на зони. Також, досить часто стелаж розміщують уздовж стіни, залишаючи виріз потрібного розміру для ліжка.



Як розставити меблі в квартирі, де є дитина

З появою в родині малюка у батьків виникає питання - як розставити меблі правильно, тому що для нього потрібно багато вільного простору. Оскільки можливості облаштування окремої кімнати немає, необхідно зонувати простір, причому зробити це так, щоб інші зони квартири не були меншими. Продумайте, де найкраще розмістити ліжечко, а де облаштувати ігрову зону.


Перед початком обладнання такої кімнати потрібно взяти до уваги наступні моменти:

  1. Найкраще відокремити дитячу частину кімнати конструкцією з гіпсокартону або шторкою, але в цьому випадку потрібно правильно її закріпити.
  2. Поділ кімнати на зони за допомогою стелажа непоганий варіант, особливо з урахуванням того, що світло безперешкодно проникає в зону дитячої, і до того ж він буде служити системою зберігання іграшок, книг або дитячих речей.
  3. Неординарний варіант - використання радіусної перегородки, в такому випадку залишається вільний простір і можна рухати стіну між зонами.
  4. Дитячу зону бажано розміщувати подалі від вхідних дверей, таким чином ви не будете заважати відпочивати дитині.
  5. У дитячій зоні можна розмістити невеликий столик, орієнтуватися на його розміри потрібно виходячи з віку дитини.
  6. Якщо в сім'ї двоє дітей, то оптимальний варіант - покупка двох'ярусного ліжка. Вона займає набагато менше місця, ніж звичайна, і для 2-х дітей вона буде зручніше. Важливо, щоб внизу були ящики для зберігання речей.
  7. Не варто забувати про спальному місці для дорослих. Замість стандартної ліжка краще придбати диван-трансформер. Щоб можна було зберігати дрібні аксесуари, то краще за все поставити поруч невеликий столик і тумбочки. Як додаткове місце для відпочинку можна купити м'яке крісло.
  8. Шафа купе для дитини не потрібен, тому що речей буде не так вже й багато, а вільне місце він буде займати.

Правильне меблювання квартири - процес непростий, потрібно заздалегідь продумати всі нюанси, щоб не відволікатися вже в процесі облаштування приміщення.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті