• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як вибрати диван для щоденного сну?

М'які меблі грає важливу роль в повсякденному житті. Погодьтеся, що добре виспавшись вночі ми відчуваємо приплив сил і енергії, готові продуктивно і якісно працювати цілий день. Кардинально протилежна ситуація якщо людина не висипається. Причиною поганого самопочуття після сну може бути незручні меблі. Багато людей роблять акцент на придбанні саме дивана, тому що таким чином можна заощадити вільний простір в будинку.

Але багато дизайнерів і експерти говорять про те, що все ж спати комфортніше і зручніше на ліжку, і рекомендують використовувати саме її в якості спального місця, адже сон важливіше. Але все ж сучасні реалії диктують свої правила, тому що набагато вигідніше придбати саме диван.

Часто так роблять через відсутність місця для установки ліжка або ж щоб можна було не тільки використовувати як спальне місце, але і посидіти на дивані за чашкою чаю. Дуже часто щоденного сну не приділяється достатньо уваги, тому потрібно ретельно все продумати і придбати якісний варіант, щоб зробити щоденний сон повноцінним і здоровим.

 


Як вибрати хороший диван для сну за розміром?

Особливу увагу варто приділити розміру дивана. В першу чергу потрібно визначити, скільки людей буде на ньому спати. Потрібно підбирати диван так, щоб поверхня для сидіння і сну була максимально комфортною і зручною. Також, обов'язково потрібно з'ясувати, скільки людина буде відпочивати на такому дивані, тому що це значно впливає на розмір.

Габарити кімнати мають дуже велике значення, тому що потрібно орієнтуватися, чи залишиться після установки вільне місце в кімнаті. Ніяких вимог до м'яких меблів, яка буде зручна для сну немає. Але існують стандартні розміри, яких намагаються максимально дотримуватися всі виробники.

Щоб людині було комфортно спати на дивані, в розкладеному стані по ширині не повинно бути менше 140 сантиметрів, по довжині не менше 200 сантиметрів. Що стосується двоспальних моделей, то ширина не повинна бути менше ніж 160 сантиметрів. Потрібно звертати увагу на цей момент ще перебуваючи в магазині, тому потрібно просити розкласти диван, щоб побачити його повністю. Також, продумайте наперед як диван буде проходити в дверний отвір, тому що потрібно буде якось його занести, врахуйте його розмір.

 


Форма дивана для щоденного використання


Що стосується диванів для щоденного сну, то варто відзначити 2 основних види:

  • прямий;
  • кутовий;

Звичайно, є і модульні дивани, але для щоденного сну вони взагалі не підійдуть. Кожен з видів диванів має свої сильні і слабкі сторони. Прямий диван відмінно впишеться практично в будь-який інтер'єр, що не може не радувати потенційних покупців. Такий диван має цілком зрозумілу конструкцію і механізм трансформації. Якщо говорити про якість і надійність такого виробу, то багато покупців не визнають ніяких інших видів крім цього.

Кутовий диван відмінно підійде для того, щоб вільний кут в спальні або вітальні "не гуляв". Звичайно, в розкладеному і складеному стані це досить таки габаритна м'які меблі, але що стосується місця для сну, то його більш ніж достатньо.

Перед тим, як вибирати диван в свою кімнату, обов'язково продумайте, чи буде він постійно стояти тут або через деякий час доведеться мене його місце розташування.

Використовувати в якості диванів для сну інші моделі можна, але виникає питання, наскільки вони пристосовані для такого? Чи зручно спати кожен день на модульному або круглому дивані? Відповідь очевидна.


Механізми трансформації диванів на кожен день


Перед покупкою потрібно враховувати той факт, що на дивані не тільки потрібно буде спати, а й розкладати його кожен день. Професіонали рекомендують такі механізми трансформації на кожен день:

  1. Книжка. Самий елементарний механізм трансформації, потрібно потягнути на себе сидіння, а потім опустити його разом з уже опускається спинкою, які і утворюють місце для сну. Конструкція надійна, досить довго може бути в експлуатації, але дітям і літнім людям може бути некомфортно щодня його розкладати. Крім того, в точці зіткнення спинки і сидіння утворюється стик у вигляді западини - на ньому зовсім незручно лежати.
  2. Єврокнижка. Це більш вдосконалена версія, принцип трансформації такий же, але як доповнення знизу є ящики для зберігання білизни і додаткових аксесуарів. Щоб розкласти не потрібно докладати додаткових зусиль, підійде для багатьох людей.
  3. Викочування. Досить популярна модель, яка чимось нагадує попередні дві. Принцип розкладання такий: потрібно просто з-під низу витягнути додаткову частину дивана, а спинку відкинути назад, вийде рівна поверхня повністю придатна для щоденного сну. Такий тип дивана коштує відносно недорого, а механізм трансформації дуже хороший, цим і пояснюється популярність.
  4. Дельфін. Це досить цікавий механізм. Для того, щоб утворилася рівна поверхня для сну необхідно знизу висунути додаткову частину, з неї витягти ще одну поверхню, яка поруч із сидінням утворює місце для сну. Витяг поверхні з додатковою частини нагадує стрибок дельфіна, саме тому так і називається механізм.
  5. Акордеон. Точно так, як в попередньому варіанті процес розкладання нагадує стрибки дельфіна, в акордеоні процес розкладання нагадує гру на акордеоні. За спинкою дивана встановлений модуль, якщо потягнути за сидіння вперед, то цей модуль автоматично опускається, утворюючи тим самим місце для сну. Відмінний варіант для тих, у кого не дуже багато місця в будинку.
  6. Розкладачка. Чи не найнадійніший, але самий бюджетний варіант. Всередині під сидіння знаходиться звичайна розкладачка, яка при піднятті сидіння висувається вперед.

Як ми бачимо, є різні типи диванів, які найкраще підходять для щоденного сну, тому вибирайте найкращий для себе.

 


Вибір каркаса

Дивани для щоденного сну будуть розкладатися постійно, крім того, є на ньому буде спати двоє і більше людей вони повинні витримувати навантаження більше 10 кг. Саме тому, до огляду каркаса потрібно підійти ретельно, він не повинен бути хитким і скрипіти. Каркас вироби виходить надійним, якщо його виготовляють з бука, берези, дуба. Вартість такого дивана немаленька, але і термін експлуатації порадує кожного покупця. Не менш якісними вважаються металеві каркаси, хоча у виробництві диванів їх використовують вкрай рідко.

Не варто звертати увагу на каркас дивана з МДФ або ДСП. Кожного може залучити ціна на диван у якого каркас виготовлений з цього матеріалу, але якщо купите, то можете швидко пошкодувати. По-перше, їх часто обробляють не зовсім безпечною фарбою (для того, щоб вони були більш міцними), вона може викликати алергію. По-друге, такий матеріал не зовсім надійний, немає ніяких гарантій, що він зможе витримати велике навантаження. По-третє, для таких диванів характерні звуки скрипу, які з часом не зникають, а навпаки посилюються. Перераховані нюанси не є показником надійності.

 


Наповнювач для дивана

Що стосується якості сну, то цей показник безпосередньо залежить від того, який в дивані наповнювач.

Виділяють 2 види: пружинний і синтетичний.

    1. Пружинний блок. Ці елементи надають дивану більшої пружності і роблять його більш ортопедичним. Але вони швидко виходять з ладу, можуть наскрізь пробити оббивку, видають звуки. Але не потрібно відразу відмовлятися від покупки такого варіанту дивана, необхідно просто вибрати якісніший вид. Кожен з видів пружинного блоку має свої особливості:
      • залежний
      • незалежний;

Враховувати потрібно кожен нюанс, тому що ви вибираєте місце для якісного сну.

                    2. Синтетичні наповнювачі. До таких варто віднести:

    • поролон;
    • ППУ;
    • синтепон;

Матраци або наповнювачі з таких матеріалів відрізняються м'якістю, не викликають алергії. Але з недоліків варто виділити те, що досить швидко зношуються, втрачають форму. Тому, якщо ви готові через деякий час купувати новий виріб або ж міняти наповнювач, то можете сміливо купувати такий диван. На сьогоднішній день досить часто купують дивани з синтетичним наповнювачем тільки тому, що вони не викликають алергії і мають ортопедичними властивостями

 


Матеріал оббивки

Щодня спати на одній тільки оббивці ви не будете, потрібно застелити постіль. Але цей нюанс грає важливу роль, тому необхідно вирішити, тканину або шкіра?


При виборі варто взяти до уваги наступне:

  • шкіра і екошкіра добре виглядають зовні, але спати і навіть стелити білизна на них не зовсім зручно;
  • натуральна шерсть не повинна бути в складі оббивки, так як буде колотися і викликати дискомфорт як під час сну, так і просто сидіння;
  • поєднання в тканини бавовняних і синтетичних волокон приємно позначається на якості сну;
  • для різноманітності підійдуть дивани, оббиті флоком або велюром, але надовго такої оббивки не вистачить, доведеться міняти максимум через 3-4 роки;
  • як варіант можна купити м'які меблі, оббиті жаккардом, це кращий варіант, але ціна буде "кусатися";

На сьогоднішній день поміняти оббивку м'яких меблів не складає особливих труднощів. Якщо через час ви зрозумієте, що придбали цей виріб не з тієї оббивкою, що хотілося, то ви зможете поміняти її. Важливо, щоб цей момент не настав відразу ж після покупки, тому що буде не зовсім приємно обмінювати, робити нову покупку після покупки.

 


Колір оббивного матеріалу

Достаток диванів різних кольорів не може не радувати потенційних покупців, адже є з чого вибрати. Але при покупці м'яких меблів потрібно враховувати ряд нюансів, які впливають на якість сну людини.


Для сну підійдуть такі кольори диванів:

  • коричневий - добре розслабляє, наповнює кімнату відчуттям спокою і гармонії, дарує домашню атмосферу;
  • синій - заспокоює після важкого дня, дарує відчуття моря, людина на такому дивані легко занурюється в сон;
  • рожевий - рідко трапляється такий диван, але на ньому можна добре виспатися, так як колір не викликає роздратування;
  • помаранчевий - колір літа і релаксу, однозначно в скарбничку відповідних;
  • зелений - дозволяє легко заснути і бадьоро прокинутися, додає енергії;

Про вплив кольору дивана на сон людини говорилося вже досить давно. Багато скептиків не вірили в такі "ігри з квітами", але після ряду наукових досліджень все ж вдалося з'ясувати, що не тільки колір м'яких меблів на якій людина спить впливає на процес відпочинку, але і відтінок стін в кімнаті. Психологи повністю погодилися з цим, підтвердивши, що деякі кольори сприятливо впливають на людину. Саме тому чорний диван ніколи не варто купувати для щоденного сну, так як чорний колір викликає роздратування і агресію.

 


Стиль дивана

Кожен диван виконаний в якомусь певному стилі для сну він значення не має, тому що всі найважливіші параметри ми описали вище. Останнім часом стали купувати дивани в стилі Лоусон, так як вони досить просторі і відмінно вписуються в інтер'єр кімнати, для такої моделі характерна ширина і низька посадка моделі.

Скандинавський стиль м'яких меблів славиться своїм мінімалізмом, відсутністю будь-яких додаткових елементів. Дивани в стилі лофт відмінно підійдуть як для щоденного сну. М'які меблі в стилі модерн зможе не тільки порадувати своїм привабливим зовнішнім виглядом, але і надійною рівною поверхнею для сну.

Стиль дивана потрібно підбирати під інтер'єр, щоб він максимально гармонійно вписувався в нього, а для якісного на підійдуть інші критерії. Але цей пункт при виборі м'яких меблів теж важливий, не можна не звертати на нього увагу.

 


Поради щодо вибору дивана для сну


Придбання м'яких меблів для щоденного сну досить копіткий процес. Кожна людина розуміє, що від якості сну безпосередньо залежить його працездатність і настрій на цілий день. Щоб вибрати максимально якісний варіант потрібно знати:

  • який механізм трансформації повинен бути у дивана, щоб вам було комфортно на ньому регулярно спати;
  • виберіть наповнювач, який він повинен бути, щоб ви відчували себе затишно кожен день;
  • визначитеся з кількістю людей, які будуть спати на ньому, тому що виходячи з цього потрібно розрахувати навантаження на виріб;
  • виберіть диван за кольором, це дуже важливо для гармонійного і спокійного відпочинку;
  • каркас повинен бути виготовлений з якісного і натурального матеріалу, краще витратити один раз більше, ніж часто витрачатися на ремонти;

Потрібно розуміти, що більш бюджетні дивани виготовляються зі штучних матеріалів, такі виріб мають в більшості випадків невеликий термін експлуатації. Якщо ви будете використовувати диван, то через невеликий проміжок часу складаний механізм і зовнішній вигляд вийдуть з ладу.

Більш міцні і надійні дивани можуть значно вдарити по гаманцю, але зате ви повністю будете задоволені якістю і надійністю всіх складових механізмів. Наповнювачі таких диванів не збиваються з часом, а після довгого лежання на такому дивані ніякого болю в спині не буде, цей ефект дуже важливий для сну.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті