• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як прибрати подряпини на меблях - професійні і народні методи

Під час прибирання важко не помітити потертості, тріщини на меблях. Вони з'являються в процесі експлуатації виробів, від часу, через недбале поводження. Але проблема в тому, що навіть самі незначні пошкодження видно дуже добре. Таким чином псується зовнішній вигляд лакованої меблів, ці пошкодження сильно кидаються в очі і не залишають байдужими господарів.

І якщо з подряпинами і тріщинами на прихованих ділянках ще можна якось змиритися, то на видних місцях їх потрібно усунути. У даній статті ми розглянемо основні способи усунення таких пошкоджень, з'ясуємо найпопулярніші професійні і народні методи, з'ясуємо, як замаскувати дуже виражені тріщини.



Методи позбавлення від подряпин на меблях

Навіть при самому акуратному використанні меблів все одно дрібні пошкодження з'являться. Багато що залежить від поверхні, наприклад, на лакованій або полірованої меблів легше усувати дефекти, ніж з будь-якою іншою.


Перевагами професійних методів є:

  • тривалий ефект;
  • 100 % працездатність.


Недоліки наступні:

  • виникають складнощі при виборі потрібного відтінку;
  • висока вартість матеріалів.


Переваги народних засобів:

  • не вимагають значних фінансових витрат;
  • повністю безпечні, не викликають алергічних реакцій.


До недоліків відносяться:

  • неможливість впорається з глибокими подряпинами та пошкодженнями;
  • відсутність гарантії 100% результату.

Таким чином, обидва методи мають як позитивні моменти, так і негативні, тому необхідно детально розглянути кожен з них.



Професійні методи для усунення подряпин


Застосовуємо віск в боротьбі з подряпинами

Цей професійне метод не вимагає ніяких спеціальних навичок. Віск можна знайти практично в будь-якому магазині. Особливість його в тому, що його можна застосовувати на різних поверхнях, будь то ніжки або підлокітники прямого дивана.


Віск може бути зроблений в 2-х варіантах:

  1. Твердий. Відрізняється високою вартістю і ефективністю використання, для застосування потрібно володіти спеціальними навичками. Перед застосуванням його потрібно розплавити, потім натерти їм поверхню меблів, в кінці зашліфувати оброблене місце.
  2. М'який. Цей вид використовувати набагато легше. Його потрібно помістити на місці, де є дефект. Чим більше подряпина або тріщина, тим більше і потрібно воску. Якщо меблі дерев'яна, а тріщини великі, то віск легше нанести шпателем або ножем. Перед тим, як прибирати залишки, необхідно почекати хвилин 20.


Штрих - ефективний, перевірений засіб

Відмінний спосіб підкоригувати поверхню дерев'яних меблів. Продається такий засіб в будь-який меблевому або господарському магазині. Для його використання необхідно трохи струснути балон і рівномірно розплескати над потрібним ділянкою меблів. Щоб підсилити ефект бажано нанести Не 1 шар, а 2-3. Коли ж штрих висохне, то залишки можна прибрати вологою тканиною, а поверхня відполірувати до блиску.


Як використовувати крем для взуття в ремонті меблів

Це вважається професійним способом боротьби з подряпинами і тріщинами. Важливо підбирати якісний крем відомої торгової марки, щоб він уже був перевірений часом. Вибрати колір, мабуть, саме сложное.Оттенок крему повинен повністю збігатися з кольором меблів. Виправити значне пошкодженням таким способом буде вкрай важко, тому що це буде сильно помітно. Крем підійде для усунення незначних дефектів. Алгоритм усунення недоліку такий:

 

  • прибрати з поверхні пил (очистити її);
  • рівномірно нанести крем;
  • залишити на деякий час;
  • прибрати зайве.

Але навіть така процедура має короткостроковий ефект. Після кількох вологих прибирань їх знову буде чудово видно. Тому, якщо ви вирішили постійно використовувати такий варіант, то процедуру потрібно проводити з відповідною періодичністю.


Йод і масло для автомобілів

Мало хто знає, але йод застосовується не тільки для обробки ран, а й для боротьби з подряпинами. Якщо меблі виготовлені з дуба, горіха, кедра, червоного дерева - це найоптимальніший варіант. Перш за все потрібно надіти рукавички, наносити йод найкраще вушної паличкою. Перед нанесенням потрібно розчинити кілька крапель йоду у воді. Ще одна цікава ідея - використовувати машинне масло. Одягнути рукавички потрібно обов'язково, так як попадання його в рани на руках загрожує дискомфортом.


Маркер для дерева або олівець

Якщо вибрали такий спосіб усунення недоліків меблів, то можна зіткнуться з труднощами. Маркер або олівець для дерева можна знайти далеко не в кожному магазині. Крім того, відтінки обмежені, складно буде підібрати оптимальний колір. Якщо знайти потрібний олівець не вдасться, то завжди можна використовувати звичайний шкільний маркер.


Морилка

Спеціальне хімічна речовина для усунення дефектів на меблях. Основна перевага полягає в тому, що з її допомогою можна повністю пофарбувати деревину, а не просто замаскувати маленьку подряпину. Але потрібно все робити акуратно, рівномірно розподіляти по поверхні, якщо раптом буде мало, то тільки тоді додавати.



Народні методи в усуненні подряпин на меблях


Заварка чорного чаю

Реставрувати меблі в такий спосіб досить-таки неординарно, але з іншого боку найдоступніший варіант. Застосовувати його бажано при незначних потертостях. Чайній заварці навряд чи вдасться впорається з серйозним пошкодженням. Для усунення дефектів потрібно використовувати класичний чорний чай без різних добавок. Його потрібно заварити, дати настоятися, потім нанести на ватний диск і втерти в подряпину. Потім змочити в заварці ганчірку і протерти ушкоджену ділянку. Це оптимальний спосіб для дерев'яного ліжкa з темним відтінком. Але можна спробувати оновити вироби світлих тонів, регулюючи колір рідини в процесі настоювання.


Комбінування оцту і вершкового масла

Після змішування цих 2-х інгредієнтів вийде якісне і ефективне засіб для усунення дефектів меблів. Після цього приготовлену суміш нанести на поверхню меблів, залишити на якийсь час, потім все зайве витерти.


Усунення дефектів за допомогою горіхів

Якщо потрібно усунути подряпину або зробити її більш непомітною, то відмінним способом є використання горіха. Спочатку його потрібно очистити, нарізати дрібними шматочками і натерти їм тріщини або подряпини.

Не потрібно сильно вдавлювати, адже основне завдання, щоб тріщина заповнилася маслами, що містяться в горісі. Після того, як всі висохне, то всі дефекти стануть не так помітні, а якщо провести рукою по підлокітнику прямого диван, то долонею нічого не відчувається.


Майонез в реставрації меблів

Ще один нестандартний спосіб із застосуванням продуктів харчування. Необхідно акуратно протерти ганчіркою з майонезом пошкоджену ділянку. Через якийсь час поверхня почне розбухати, а подряпина почне затягуватися. Дуже важливо видавлювати трохи майонезу. Для відновлення поверхні меблів найкраще вибрати жирний майонез з жовтим відтінком.


Використання парафіну

Такий варіант підійде для ліквідації пошкоджень на світлих меблів. Парафін потрібно добре розім'яти і нанести на тріщину або відкол, втираючи його круговими рухами. Якщо відновлювати поліровані меблі, то після закінчення процедури зайвий парафін потрібно натерти до блиску ганчіркою.



Маскування глибоких тріщин

Неглибокі відколи можна усунути за допомогою шпаклівки. Після її нанесення, поверхня стає рівною, прямою, гладкою.


Процес складається з таких етапів:

  • підготовка місця, яка полягає в попередній підготовці поверхні шляхом її зачистки;
  • нанесення шпаклівки (бажано якісної);
  • затирання поверхні;
  • фарбування поверхні (максимально відповідним кольором).

Таким чином, навіть підручними засобами, особливо продуктами харчування, можна реставрувати поверхні меблів.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті