• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як почистити диван з замші

Диван із замші завжди виглядає розкішно і елегантно, але для того щоб він зберіг свій вигляд надовго, за ним потрібно догляд. Він включає в себе регулярне чищення і обробку пилососом. Детальніше про те, як привести Ваш диван в порядок, ми розповімо в цій статті.

Штучна замша дивана: плюси і мінуси

Для початку розберемося, що таке меблева замша і розглянемо її особливості. Така оббивна тканина має невеликі відмінності від натуральної замші, але при цьому вона легка в догляді - її можна чистити і прати, а також вона довговічніша. Штучна замша доповнена спеціальним захистом Teflon, якою обробляють тканину, створюючи непомітну захист під її волокнами, що дозволяє не вбиратися будь-якої рідини і бруду довгий час. Більш того, завдяки новітнім технологіям фарбування, така тканина має велику стійкість до вигорання і не линяє.

Плюси:

  • Підвищена міцність і зносостійкість.
  • Наявність грязе- і водовідштовхувальних властивостей.
  • Довгий термін експлуатації.
  • Елегантний зовнішній вигляд.
  • Безпечна для алергіків.
  • Податлива до всіх видів чистки.
  • Легка повітрепроникність.

З мінусів можна виділити тільки один - це можливість придбання жирного блиску з часом.

Способи чищення дивана із замші

Існують кілька методів, які дозволять захистити Вашу софу і підтримувати її в чистоті, а також позбутися від уже утворилися забруднень. Почнемо з захисту:

  1. Захист оббивної тканини. У магазинах продаються спеціальні захисні розпилювачі для різних видів тканин, вони допоможуть запобігти перетворенню новоутворених плям в постійні забруднення. Зверніть увагу, що такі кошти виробляються на двох засадах - водної та синтетичної, тому перед покупкою уважно ознайомтеся з інструкцією і визначте чи підходить обраний варіант саме для Вашої тканини. Важливо пам'ятати, що якщо замшева софа - це нове придбання, то використання будь-яких засобів на ній може анулювати гарантію.
  2. Провітрювання приміщення. Після роботи з розпилювачем потрібно обов'язково провітрити кімнату, так як пари, що виділилися під час розпилення, можуть бути шкідливі для здоров'я. Відкрийте всі вікна і постарайтеся створити протяги, де це можливо. На додаток скористайтеся респіратором для художників, якщо такий є.
  3. Послідовність рухів. Меблі слід обробляти частинами, роблячи невеликі зупинки для поновлення повітря в кімнаті. Найкраще тримати розпилювач на відстані приблизно 20-30 сантиметрів від софи. В іншому випадку, якщо розпорошувати занадто близько - це призведе до стікання кошти, а надто далеко - до нерівномірного нанесення. Намагайтеся рухатися в одному напрямку - якщо Вам зручніше з ліва на право, то так і продовжуйте, не змінюючи руху і не зосереджуючись на певних місцях.
  4. Секційна обробка. Розбийте диван на секції і обробляйте одну за одною, поки не покриєте всю оббивку. Для кращого результату рекомендують наносити засіб захисту в два або три шари. Після закінчення роботи залиште меблі не менше ніж на 12 годин, поки вона повністю не вбере засіб.

Далі перейдемо до чищення, яку Вам потрібно буде робити щотижня, щоб підтримувати первинний вигляд Вашої оббивки:

  • Щотижня прибирайте все подушки-сидіння з дивана і перевіряйте його щілини на наявність крихт і дрібного сміття.
  • Використовуйте пилосос або щітку, щоб прибрати те сміття, яке не можна зібрати вручну. Це також допоможе видалити ворс домашніх тварин та іншої дрібне сміття, непомітний для ока.
  • Очистіть подушки-сидіння спеціальною щіткою для замша або звичайним махровим рушником. Це краще робити не менш ніж раз на тиждень. Для деяких моделей меблів виробляють окремі подушки-сидіння, якими, у випадку потреби, завжди можна замінити старі.

Приступимо до щомісячного очищення:

  1. Зніміть подушки-сидіння і скориставшись пилососом, очистіть кожну з них. Якщо пилосос має спеціальні насадки для очищення оббивки, не полінуйтеся скористатися і ними теж.
  2. Сам диван очистіть ганчіркою або махровим рушником починаючи з підлокітників і закінчуючи ніжками, рухаючись хрест-навхрест.
  3. Пройдіться щіткою для замша по всій поверхні дивана і кожної з подушок-сидінь.
  4. Для рівномірного зносу, подушки-сидіння можна перевернути іншою стороною.

Тепер перейдемо до видалення плям:

  1. Акуратно протріть пляму ганчіркою або щіткою для замша, щоб прибрати ворс і пил, тим самим підготувавши ділянку для обробки.
  2. Змочіть ганчірку або махровий рушник спиртом або оцтом і протріть ділянку легкими рухами, намагаючись занадто не тиснути на пляму. Найкраще рухатися хрест-навхрест, так як кругові рухи можуть зіпсувати ворс.
  3. Якщо спирт або оцет не впоралися зі своїм завданням і пляма як і раніше красується на оббивці дивана, то скористайтеся засобом для догляду за замшевим взуттям. Обов'язково прочитайте інструкцію і зверніть увагу на якій основі виготовлено засіб, а також для будь замші воно підходить.
  4. Запам'ятайте, що будь-які плями потрібно видаляти відразу, адже чим раніше Ви почнете їх видалення, тим більше у Вас шансів від них позбутися.

І наостанок кілька порад:

  • Завжди тестуйте невідомий засіб на ділянці тканини, яка не дуже помітний.
  • Якщо Ви не впевнені в способі очищення, то зверніться до консультанта або пошукайте додаткову інформацію в інтернеті.
  • Якщо у Вашій родині є маленькі діти або домашні тварини, то можна придбати або пошити самому чохол для дивана - це допоможе захистити Вашу софу від плям і іншого сміття. Більш того, такий чохол можна змінювати в будь-який час.
  • Зробіть нагадування в своєму календарі про те, коли потрібно робити чистку - це допоможе Вам постійно підтримувати диван в належному вигляді.

Тепер Ви знаєте як почистити диван зі штучної замші і які заходи потрібно вжити для його захисту. При належному догляді така оббивка зможе прослужити Вам довгі роки, радуючи своєю красою і розкішним видом.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті