• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як почистити поліровані меблі

Поліровані меблі зустрічається практично в кожному будинку. Вона постійно в моді, тому що має презентабельний вигляд і є справжньою окрасою інтер'єру. Але ця поверхня потребує ретельнішого і частому догляді, ніж будь-яка інша, так як на ній залишаються плями навіть від найменшого дотику. Багато господині стверджують, що очистити полірованій поверхні досить важко, потрібно мати спеціальні засоби. Насправді цей процес нескладний, необхідно лише знати деякі нюанси. У даній статті ми визначимо засоби і способи догляду за полірованою поверхнею.



Засоби для полірованих меблів

Для того, щоб на меблях не було плям і слідів різного характеру, не обов'язково використовувати поліроль. Позбутися різних забруднень можуть допомогти звичайні продукти харчування (картопля, сіль, оцет, борошно, вода і т.д.). В якості допоміжних предметів використовують бавовняна, фланелева або вовняна тканина, ніж, склянка, миска, каструля. Домогосподарки вважають за краще використовувати саме підручні засоби, так як вважають їх більш безпечними і ефективними.

Є і спеціальні засоби, такі як антистатик і інші засоби для чищення виробів з такою поверхнею.



Якими способами очистити полірування

Поліровані меблі, наприклад, ліжко з дерева, легко можна очистити засобами, які є в кожному будинку. Навіть не потрібно йти в супермаркет і купувати спеціальні хімічні засоби. Основні варіанти очищення такі:

 

  1. У воді необхідно змішати антистатик і будь-який шампунь. Потім намочити цим розчином ганчірку і час від часу протирати поверхню меблів. В результаті накопичення пилу на такій поверхні більше не буде.
  2. Вершкове масло і оцет перемішати між собою. Потрібно змочити цим розчином ганчірку і протирати поверхню меблів до появи блиску. В результаті на виробі з'явиться характерний блиск.
  3. Таку ж процедуру можна повторити з реп'яховою олією. Після нанесення потрібно очистити меблі фланелевою тканиною, блиск буде ще краще, ніж в попередньому випадку.
  4. Цікавий спосіб з використанням пива. Потрібно розігріти цей напій до кипіння, потім кинути в нього шматок воску і перемішати. Після того, як розчин остигне, необхідно змочити будь-яку тканину і протирати поверхню до зникнення всіх розлучень.
  5. Чайні пакетики також часто застосовуються для боротьби з плямами і забрудненнями полірованій поверхні. Бажано, щоб він був використаний одноразово. Потрібно віджати з пакетика всю воду, помістити його на ганчірку і обертовими рухами втирати в поверхню. В кінці потрібно акуратно протерти меблі фланелевою тканиною.
  6. Якщо необхідно освітлити поверхню, варто змішати розчинник, лляне масло і оцет, нанести його на губку і протерти полірованій поверхні. В кінці пройтися по меблів м'якою тканиною.

Це далеко не всі можливі способи очищення полірованої поверхні. Крім використання підручних засобів, є варіант з покупкою спеціальних засобів для чищення, але це обійдеться дорожче, а на одній чищенні справа не закінчиться, доведеться повторювати її час від часу.



Позбавляємося від плям на полірованій поверхні

Мильний розчин і ганчірка - основні помічники в боротьбі з плямами. Після такого очищення необхідно натерти меблі ганчіркою з вовни. Категорично заборонено користуватися спиртом або ацетоном, тому що меблі можуть сильно потемніти. Найпростіші водні плями прибирають мильною водою і губкою, в кінці витирають сухою ганчіркою. Досить оригінальний спосіб видалення плям від пальців - натерти поверхню розрізаним картоплею. Якщо плями серйозні, то прибрати їх можна за допомогою рослинного масла. Потрібно нанести його на поверхню і деякий час втирати в меблі. В кінці потрібно протерти поверхню сухою м'якою ганчіркою, щоб не залишилося розлучень.

На поверхню можна насипати борошна, а через невеликий проміжок часу додати рослинне масло. Цей продукт, змішаний в однакових пропорціях з етиловим спиртом, також вдало використовується для усунення різних забруднень. Деякі плями можуть з'явиться від гарячої праски або пролитого гарячого блюда. У такому випадку потрібно трохи солі покласти в тканину, полити її соняшниковою олією і натерти поверхню до повного зникнення плям.

Ефективним вважається поєднання масла і солі, їх потрібно перемішати, помістити на меблі, через пару годин все зібрати і натерти поверхню.

Якщо проблема серйозна, то без оцту не обійтися. Процедура практично не змінюється, потрібно лише перед початком розігріти оцет, змочити їм будь-яку ганчірку і виконати стандартні процедури з очищення поверхні. Щоб додати блиск, можна використовувати безбарвний взуттєвої крем або віск.

Дуже добре допомагає в боротьбі з плямами квашена капуста. В першу чергу потрібно пам'ятати, що вона відмінно справляється з різного роду забрудненнями. В кінці після очищення головне не забути протерти сухою ганчіркою поверхню.

Краплі від свічок прибираються досить-таки легко. Необхідно розігріти ніж в гарячій воді і зняти віск тупим боком леза. Потім намочити ганчірку бензином і протерти до зникнення плям. Наостанок ще раз протерти все чистою ганчіркою.

Якщо диван з дерев'яними підлокітниками забруднили чорнилом, потрібно налити на поверхню трохи пива, почекати деякий час, а в кінці протерти все насухо ганчіркою. Після цього нанести на пляму віск і відполірувати.



Корисні поради для догляду за такими виробами


Тільки постійний і правильний догляд дозволить на довгий час забути про забрудненнях полірування. Варто дотримуватися наступних порад:

  1. При видаленні плям з полірування, необхідно ретельно втирати обраний засіб, так як плями можуть глибоко в'їстися.
  2. Якщо хтось із сім'ї страждає алергією, то краще не купувати спеціальні засоби для чищення, а користуватися способами, перерахованими вище.
  3. Протирати поверхню таких меблів можна тільки м'якими тканинами.
  4. Якщо на меблях є різьблення, прибирати пил з неї треба за допомогою м'якої щіточки.
  5. Щоб уникнути появи плям і розлучень на меблях не потрібно ставити на неї гарячі прилади без підставки.
  6. Щоб меблі не стали тьмяними не варто протирати їх засобами, що містять спирт.
  7. Краще не ставити поліровані меблі біля батарей.


Через деякий час після використання ви можете помітити, що полірування сильно потьмяніло. Щоб відновити колір необхідно:

  • очистити поверхню від пилу і промити її;
  • зробити розчин зі скипидару, олії льону, оцту;
  • добре розміщувати всі елементи, змочити ватний тампон і протерти ним поверхню.

Натирати потрібно швидко, щоб меблі нагрілася і сталася хімічна реакція. Через деякий час ви помітите, що блиск повернувся.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті