• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Яке дерево вибрати для меблів - породи, колір, стиль

Виготовлені з натурального дерева меблі, вносить особливі нотки шарму в інтер'єр будинку, а екологічність матеріалів не залишить байдужим нікого. Вибираючи сорт дерева для виробництва меблів та інших аксесуарів, фахівці беруть до уваги такі аспекти:

 

  • механічні якості тієї чи іншої породи дерева;
  • відтінок;
  • малюнок;
  • фактуру.

Саме орієнтуючись на показники цих складових, людина може самостійно підібрати породу дерева і зробити індивідуальне замовлення. У даній статті ми розглянемо яке дерево краще всього вибрати для виготовлення меблів.



Вибір породи деревини

Береза, вільха, липа, кедр, клен, бук, модрина, дуб, сосна, ясен відрізняються своїми естетичними та експлуатаційними якостями. Перед покупкою готовго дерев'яного ліжка або іншого типу меблів, а також вибираючи матеріал для індивідуального замовлення, необхідно брати особливості деревини до уваги.



Експлуатаційні характеристики берези

Ця порода дерева має світлу текстуру, практично відсутня межа між заболонню і серцевиною. Особливістю є те, що чим більше років березі, тим вона цінніша, бо на ній виявляються контури річних кілець. Фактура берези має коричнево-червоні вкраплення на фоні звивистій структури зрізу. Сучки практично відсутні, завдяки цьому дерево можна пофарбувати майже в будь-який колір. Забарвлення світло-жовтий, трохи кремовий. Щільність повністю залежить від виду берези, відповідно, берези бувають:

 

  • м'які;
  • середньої щільності;
  • високої щільності.

Це дерево здатне витримати значні навантаження, тому найчастіше березу використовують у виробництві ліжок і диванів, при це вона легко піддається різьбленню і фігурного моделювання. Є у цієї породи дерева і свої недоліки, вона сильно вбирає вологу і страждає від шкідників, тому в процесі виробництва меблів цей матеріал додатково обробляють.

Меблі з берези в натуральному кольорі має світлий відтінок, але найчастіше її фарбують в більш темні. Ця порода дерева використовується при оформленні приміщення в класичному стилі, так як в ньому переважає однотонна меблі.



Клен для виробництва меблів

Деревина клена є однією з найцінніших твердолистяних порід, меблі з такого матеріалу зустрічається досить рідко. В основному колір білий і жовтий, а шари річних кілець фарбуються в темно-бурі відтінки. На деревині клена є невеликі горбки на столі, також їй характерна незвичайна текстура. Клен дуже міцне дерево, витримує значні навантаження.

При виробництві меблів відбувається процедура пропарювання, в результаті якої клен змінює колір. З сушкою деревини потрібно бути гранично акуратним, тому що вона може потріскатися і деформуватися. Клен легко обробляється як ручним інструментом, так і промисловими верстатами. Цю породу дерева можна спокійно покривати лаком і пофарбувати в будь-який колір.

З недоліків варто відзначити високу вразливість до грибків і плісняви, а також схильність до біологічних пошкоджень, але якщо обробити деревину відповідними засобами, то можна уникнути цих процесів. Меблі з клена впишеться в інтер'єр в стилі модерн або класичному стилі.



Особливості меблів з сосни

Багато хто віддає перевагу вибирати меблі з сосни через характерного хвойного запах, який начебто переносить нас в ліс. Ця порода дерева має буру серцевину і світлу кремову заболонь, яка поділена річними кільцями. Цінність дерева збільшується пропорційно збільшенню віку.


Для фарбування сосни підійдуть такі відтінки:

  • темно-коричневий;
  • чорний;
  • сталевий.

Сосна легко піддається необхідній обробці, також для неї характерна висока смолистість, що дозволяє стійко переносити вологу. Крім того, висока смолистість надає бактерицидний і антипаразитарні ефект.

Сосна - це м'яка порода деревини, щільність досить низька. Тому, сосна найчастіше використовується у виробництві невеликих диванів і ліжок, а для інших предметів меблів (кухонний стіл, крісло) потрібно використовувати більш щільні породи дерев. Соснові меблі найкраще підійде для інтер'єру в стилі лофт, кантрі або етнічному стилі.



Ясень у виробництві меблів

Ця порода дерева відрізняється тим, що в ньому серцевина і заболонь повністю відокремлені один від одного. Дерево має гарну текстуру, структура волокон дерева - шовковиста. Колір залежить від походження меблів, він варіюється від жовтуватого до рожевого відтінку. Для сучасних меблів характерний сірий відтінок, його можна домогтися шляхом знебарвлення.

Ясень має середню щільність, тому виготовляють дивани, ліжка, шафи і т.д. До недоліків варто віднести те, що ця порода дерева вразлива до впливу комах і інших шкідників, тому потрібно, щоб попередньо меблі була оброблена. Також, вироби з ясеня складно полірувати. Оптимально підійде для інтер'єру в стилі модерн, лофт.



Експлуатаційні особливості вільхи

Дерево цієї породи почали використовувати для виготовлення меблів не так вже давно. Головна перевага такої деревини - однорідність будови. Щільність - середня і висока, досить часто матеріал використовується для виготовлення меблів на кухню. Вільха має малу посушливістю, тому майже не жолобиться і не втрачає розмірів при висиханні.

Практично однорідний склад ствольної будови і волокна великої довжини створюють стійкість до розтріскування і розлому, має високу зносостійкість. З мінусів варто відзначити те, що вільха важко піддається механічній дії (свердління, забивання цвяхів). Легко піддається фарбуванню в будь-який колір, але красивіше за все виглядає меблі з вільхи коричневого, насиченого кольору. Меблі з вільхи добре впишуться в інтер'єр в стилі хай-тек або неокласика.



Липа у виробництві меблів

Деревина липи має світлий колір з червонуватим або коричневим відтінком. Відноситься до м'якій породі дерева. Під час сушіння часто тріскається і може жолобиться. Погано стійка до вологи, тому не довговічна. Якщо меблі з липи буде довго стояти на сонці, то сильно пожовтіє. Не рекомендується поєднувати деревину липи і залізні вироби, так як змінюється колір обох. Найчастіше деревина липи використовується як допоміжний матеріал, а не основний. Найкраще підійде під класичний або сучасний стиль інтер'єру.



Кедрові меблі: особливості

Така деревина цінується у виробництві меблів. Вироби з такої породи дерева створюють атмосферу затишку і тепла. Це досить міцний і надійний матеріал, який в свою чергу легко обробляється. У кедрі міститься багато смоли, тому деревина практично не гниє. Для кедра характерний гарний виражений малюнок і приємний золотистий колір.

Відмінно переносить вологу і вплив сонячних променів. Меблі з кедра найкраще впишеться в класичний стиль інтер'єру або ж в кімнату в еко-стилі. Незважаючи на те, що деревина кедра легко обробляється, вона в цьому практично не потребує, тому що у виробництві меблів використовуються стовбури дерев.



Особливості дуба у виробництві меблів

Ця порода дерева завжди мала виражену текстуру, чітко простежувалися річні лінії. В серцевині чітко видно радіальні промені світлого відтінку, а заболонь жовто-коричневого кольору. Колірна гамма дуба залежить від його виду і варіюється від світлих до темних кольорів. Дуб можна забарвити в будь-який колір, але навіть без цього він виглядає досить непогано.

Незважаючи на те, що дуб погано піддається обробці, він може прослужити достатньо довгий термін, велику роль в цьому відіграє висока щільність. Матеріал стійкий до впливу вологи, температур і різних шкідників, тому при правильному догляді меблі можуть служити практично вічно. Ціна на меблі з дуба одна з найвищих на ринку. Варто зазначити, що така деревина унікальна, тому що підійде під будь-який стиль інтер'єру.



Меблі з бука: особливості експлуатації

У цього дерева також чітко простежується текстура річних кілець, це робить такий матеріал ще більш привабливим. Цікаво, що довгий диван з бруса бука вважали самим якісним і надійним видом меблів. Деревина бука світло-жовтого кольору, лише з часом вона стає світло-коричневої.

Висока щільність нарівні з дубом робить меблі з бука стійким до різного роду навантажень. З недоліків варто виділити те, що меблі з бука погано переносить вологу в навколишнє середовище, тому для кухні або ванній вироби з такого матеріалу краще не купувати. Найкраще вироби з бука виглядають в стилі модерн або сучасна класика.



Особливості модрини

Деревина має неординарний, що запам'ятовується малюнок, річні кільця рівні, чітко розділяють текстуру. Колір досить запам'ятовується - бурштиновий. Так як це хвойна порода дерева, то вона має кращу міцністю серед інших представників цієї породи. У той же час, як і всі хвойні, деревина містить велику кількість смоли, що ускладнює обробку. Завдяки такій характеристиці, як гнучкість, цей матеріал використовують у виробництві різних деталей. Модрина легко переносить вологу і різкі температурні перепади. Найкраще меблі з модрини підійде під класичний або стиль лофт.



Самостійне виробництво меблів

Бренд Домміно - це лінійка екологічно чистих і практичних м'яких меблів. У виробництві використовується деревина високої якості і вона відповідає всім стандартам. Всі меблі виготовлені з італійського дизайну, але вона максимально орієнтована і адаптований під українського покупця. Ми використовуємо сучасні технології виробництва, постійно проводимо тестування якості виробів. Домміно робимо акцент на практичність і комфорт використання меблів, а також створюємо безпечні для здоров'я вироби.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті