• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як вибрати дитячі меблі - основні правила

Багато батьків ставляться до вибору меблів в дитячу кімнату несерйозно. На перший погляд здається, що абсолютно немає різниці яка буде ліжко у малюка, в якому кольорі буде оформлена кімната, з яких матеріалів зроблена вся меблі. На багато нюансів дорослі не звертають ніякої уваги, і це неправильно. Оформлений інтер'єр і стиль кімнати багато в чому визначає настрій дитини, впливає на формування психіки, це науково доведені факти. У даній статті ми розглянемо, як підібрати потрібну меблі в дитячу, на що звернути увагу.



В якому кольорі робити дитячу

На особливості розвитку дитини з самого раннього віку впливає безліч факторів, і кольору, які оточують його, не є винятком. У своїй дитячій кімнаті малюк проводить більшого всього часу, а значить колірна гамма впливає на його підсвідомість найбільше. Тому, дуже важливо вибрати правильні кольору для облаштування кімнати, які в подальшому будуть використовуватися і для підбору меблів.


При виборі відтінку потрібно обов'язково брати до уваги вік дитини. Тут виникають складнощі, тому що у школяра можна запитати думку, але ось у немовляти немає. Важливо прислухатися до думки психологів, які рекомендують орієнтуватися на темперамент дитини:

  • для холерика кращими є блакитний, синій і зелений колір;
  • для флегматиків - червоний і помаранчевий;
  • сприятливими для сангвініків є фіолетовий і рожевий колір;
  • меланхолікам підійдуть сірий, коричневий, жовтий.

Навіть незважаючи на перераховані вище приклади, необхідно розуміти, що дитяча кімната завжди відрізняється своєю яскравістю та неординарністю, але при її оформленні головне не перестаратися.

Також, потрібно враховувати те, як кожен з квітів впливає на психіку. Наприклад, червоний стимулює активність, але з часом викликає почуття втоми, зелений сприяє концентрації, заспокоює і покращує пам'ять. Синій діє трохи гнітюче, а такі кольори, як помаранчевий і жовтий бажано розбавляти іншими відтінками.

Варто брати до уваги стать дитини. Для дівчинки можна оформити кімнату в рожевому, помаранчевому, жовтому кольорі. Хлопчикам обладнають кімнату в зеленому, синьому або фіолетовому кольорі.



Облаштування дитячої по площі і віком дітей

Облаштовуючи кімнату, необхідно все продумати так, щоб було достатньо меблів та інших аксесуарів, при цьому приміщення було вільним для переміщення. Перед початком оформлення бажано зробити всі необхідні виміри і на аркуші скласти попередній план розташування меблів.


При розстановці меблів також потрібно брати до уваги вік дитини:

  • для немовляти необхідно придбати столик для сповивання, ліжко з гратами і шафа для зберігання іграшок, то через деякий час ці предмети можна замінити на звичайну ліжечко, комп'ютерний столик і тумбочку для шкільного приладдя.
  • для дітей дошкільного віку облаштовувати кімнату дуже цікаво - можна включити фантазію і придбати диван в дитячу, ліжко, тумби, виконані у вигляді різних казкових предметів.

Під час навчання в школі діти багато часу проводять за уроками, тому знадобиться велика кількість поличок, тумбочок і шафок для зберігання підручників, зошитів, а також шкільної форми. Підлітки вже можуть самостійно вибрати стиль, в якому буде виконана їх кімната. Вона може бути максимально схожа на дорослу - багато полиць, великий гардероб, зручний просторий диван.


Які дитячі меблі вибрати: зростаюча або звичайна?

У процесі росту дитини меблі в кімнаті доведеться міняти і не один раз. Для багатьох батьків це досить фінансово невигідно, тому вони не поспішають міняти фурнітуру в потрібний час. Меблі, яка росте разом з дитиною - це своєрідне ноу-хау. Така комплектація найчастіше зустрічається у європейських виробників. Особливість полягає в тому, що параметри меблів можна міняти.

Наприклад, додати висоту стільця або письмового столу, відрегулювати нахил стільниці або настільної лампи. Навіть можна варіювати розмірами дитячого ліжка. Крім того, що це оригінально, дуже зручно, практично, такий комплект меблів дозволить довгий час не турбується про придбання нових виробів. Єдиний нюанс - вартість такого комплекту висока і не всім буде по кишені.



Матеріал дитячих меблів

Крім того, що меблі в дитячій кімнаті повинна бути красивою на вигляд, так ще разом з тим зручною, надійною, безпечною, екологічною. Ряд вимог сильно звужує спектр вибору.

Дерев'яні меблі підійде для дитячої спальні найкраще. Вона екологічна, якісна і надійна, але досить дорога. Якщо все ж є можливість і бажання придбати меблі з натурального дерева, то в якості матеріалу можна вибрати сосну. Обробляти будь-яку дерев'яну меблі найкраще лаком на водній основі. Меблі з ДСП зустрічається все частіше в магазинах. Перед покупкою необхідно уточнити сертифікат якості. Для дитячих кімнат потрібно купувати меблі не нижче класу Е, так як вона мінімально оброблена хімічними засобами.

Десь по середині між ДСП і натуральним деревом знаходиться МДФ. Це матеріал славиться міцністю і екологічністю. Лише тим, що поверх цього матеріалу клеять декоративні панелі і плівки, він відрізняється від натурального дерева. Можливо, покупка меблів, виготовленої з такого матеріалу і вилетить в копієчку, але і прослужить вона довго. А коли вона вже стане непотрібною, можна буде без проблем її продати.

Величезною популярністю користуються стільці з пластмаси. За вагою такі меблі легка, її можна легко перенести в однієї кімнати в іншу, а неординарний дизайн сподобається багатьом. Ще один підходящий варіант - плетені меблі. Крісла та стільці з ротанга або бамбука відмінно доповнюють інтер'єр дитячої, роблять його більш живим і атмосферних.



Ергономіка в кімнаті для дитини

Всі меблі в кімнаті повинна повністю підходити під зростання і параметри дитини. Батьки можуть добре заощадити якщо куплять меблі "на виріст", але тим самим прирікають свою дитину на незручності, пов'язані з неможливістю повноцінно використовувати ті чи інші предмети в приміщенні. Все це призводить до того, що дитина може отримати травму або просто привчиться до постійного хаосу. Для підлітків потрібно купувати шафа заввишки більше 1,8 метра і глибиною 50-60 см, так як це найприйнятніший варіант.



Облаштування куточка для ігор і спорту

Облаштування в дитячій кімнаті спортивної зони має бути в пріоритеті у батьків. Зона для ігор та занять спортом найчастіше розміщується трохи в кутку кімнати, але подалі від батарей і вікон, щоб уникнути травм. Помістити спортивний інвентар в невелике приміщення досить складно, але якщо площа кімнати дозволяє, то можна поставити драбину, турнік, закріпити гімнастичні кільця. Дуже важливо не тільки купити якісний і надійний спортивний комплект, який витримає всі навантаження, але і правильно його зібрати і встановити, тому що від цього залежить безпека дитини.



Як використовувати простір в дитячій

У дитячій кожен сантиметр грає важливу роль, тому необхідно чітко виділити зону для сну, для навчання і для розваг. Не обов'язково розділяти їх перегородками, досить буде чітко їх позначити відповідної м'якими меблями і фурнітурою. Досить складно облаштувати кімнату для 2-х і більше дітей, особливо якщо вони різної статі. У деяких випадках доведеться виділяти різні кімнати, для кожної дитини окремо. Як варіант вирішення такої проблеми, можна використовувати двоярусні ліжка, дитячі куточки і т.д. Але при всьому при цьому потрібно залишати вільний простір, щоб дитина і дорослі могли вільно переміщатися по кімнаті.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті