• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як вибрати ідеальний килим для вашої спальні: корисні поради для сучасної квартири

Спальня - це саме те місце, де хочеться скоріше позбутися від усіх мирських турбот і проблем і повністю зануритися у відпочинок або сон. Красивий інтер'єр спальної кімнати - це перше, що ми бачимо після того, як прокинемося, тому дуже важливо щоб він нам підходив, піднімав настрій, дарував позитив на весь день. Незважаючи на те, в якому кольорі виконана спальня, величезну роль грає покриття на підлогу, а саме килим. За допомогою килима можна кардинально поміняти інтер'єр, поліпшити загальний вигляд приміщення, удосконалювати дизайн. Купивши килим або будь-які інші аксесуари можна оновити інтер'єр.



Які килими підходять для спальні

З якого матеріалу має бути зроблено вироби на підлогу в спальню? Це найважливіший момент, що впливає як на тактильні відчуття, так і на придушення шуму в кімнаті. Найчастіше покупці роблять акцент на натуральні матеріали - шовк, вовна, віскоза. Але синтетичні килими більш сучасні, виготовлені за новітніми технологіями і практично нічим не поступаються натуральним килимах.


Серед найбільш часто використовуваних матеріалів для виробництва килимів варто виділити:

  1. Шовк. Надійна, міцна, але делікатна нитку. Вироби з такого матеріалу виглядають дуже естетично, забезпечують приємні тактильні відчуття, в жарку погоду ходити босоніж по килиму з віскози одне задоволення. З недоліків - швидке вигоряння, часта помятость.
  2. Бавовна. Дуже приємний на дотик матеріал, догляд за таким виробом одне задоволення. Не викликає алергії, стильно виглядає в будь-який з кімнат. Мінуси - надто швидко мнеться, сідає вже через деякий час після придбання.
  3. Віскоза. Це матеріал, що поєднує синтетичні і натуральні тканини. За зовнішнім виглядом - вилитий шовк, славиться тим, що довго зберігає природний колір. Вартість невисока, не характерно для нього і накопичення заряду. З мінусів - дуже швидке вбирання вологи.
  4. Вовна. Найпопулярніший натуральний матеріал. Славиться хорошим придушенням шуму, стійкістю до вологи. Для нього характерні міцність, стійкість до вигорання і тривалий термін експлуатації.
  5. Поліестер. Недорогий синтетичний аналог вовни. Килим з поліестеру добре виглядає в будь-якій кімнаті, вироби з такого матеріалу не мають істотних недоліків.
  6. Акрил. Паласи з такого матеріалу довго зберігають природний колір, легко піддаються догляду, добре переносять сонце. З мінусів - дуже швидка електризація.
  7. Поліпропілен. Дуже нагадує натуральну тканину. Відрізняється тривалим терміном використання, стійкістю до різного роду пошкоджень. Не викликає алергії, практично не забруднюється.
  8. Нейлон. Штучний матеріал, що відрізняється зносостійкістю, тривалим триманням форми, збереженням кольору практично на весь час експлуатації. Килим з нейлону легко чистити, але необхідно підбирати конкретні засоби.

Перераховані матеріали найчастіше використовуються у виробництві килимів для спальні. Обов'язково перед покупкою потрібно перевіряти якість виробу.


Який вибрати розмір і форму килима

Що стосується форми килимів, то в основному для спальні вони круглі або прямокутні. Традиційно прямокутні виробляються в формі 1 до 0,65. Багато що залежить від форми ліжка, тому що якщо вона нестандартної форми, то і килим стелиться круглий або асиметричний. Наприклад, під дитячі ліжка кладуть в основному круглі невеликі килимки, так відчувається затишніше.

Багато в чому форма покриття на підлогу залежить і від приміщення, його розміру, форми. Наприклад, якщо кімната витягнута, то бажано придбати овальний килим.

Розмір килима повністю залежить від габаритів спальні. Розмірна сітка більшості виробників починається з 1,2 м х 1,8 і закінчується 2,7м х 3,6м. У великій за площею кімнаті прийнято стелити килим під самий плінтус, тобто вибирати килимове покриття відповідає розміру всієї кімнати. При відкритті дверей всередину відстань від дверного отвору до початку килима має бути 50 см. У невеликих кімнатах можна постелити невеликий килимок, щоб виділити зону спального місця, крісла, стіл.



Вибір дизайну килима


Перш, ніж вибрати покриття на підлогу, необхідно визначиться із загальним стилем інтер'єру. Існують такі основні сполучення стилів і килимів:

  • класика - великий килим в нейтральних або світлих тонах;
  • мінімалізм - покриття на підлогу середнього розміру світлого відтінку;
  • еко - виріб з натуральних матеріалів, в природному кольорі;
  • прованс - килим з ніжними відтінками і яскравими принтами;
  • лофт - килим повинен бути наче трохи потертий, зістарений;
  • Скандинавія - бажано білий килим (якщо немає, то будь-який світлий), що зовні нагадує шкуру тварини;
  • Шеббі-шик - забарвлення килима пастельне, по краях з орнаментом.

Зазначені вище стилі інтер'єру добре поєднуються з покриттями на підлогу, якому притаманні такі характеристики.



Розташування килима в спальні


На розташування покриття на підлогу в спальні впливає багато моментів, найголовніші - розмір меблів і її розстановка в приміщенні. Але є стандартні правила, які практично завжди спрацьовують:

  1. Невеликий килимок під ногами може лежати уздовж або поперек спального місця. Важливий момент - великий килим з-під меблів повинен виступати рівномірно по обидва боки.
  2. Приліжкові килимки з боків - оптимальне рішення для невеликих кімнат або якщо покриття підлоги паркет або ламінат.
  3. Палас в ногах і килимки з боків - таке розташування гарантує якісну і легке прибирання, крім того палас добре видно, можна оцінити його красу.
  4. Палас в ногах спального місця зі зміщенням в центр кімнати - варіант для великої спальні, ліжко може стояти або не стояти на килимі.

Правильно підібраний під інтер'єр спальні килим може сильно змінити її сприйняття в цілому. Потрібно лише враховувати всі нюанси, перераховані вище, щоб купити якісний, а головне підходить за розмірами і кольором килим в спальню. Почуття затишку точно не буде залишати вас після пробудження і перед сном.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті