• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Оббивна тканина "антикіготь" - корисні поради любителям домашніх тварин

Домашні тварини, без перебільшення - повноцінні члени сім'ї. Але не все так чудово, як може здатися на перший погляд. Власники домашніх вихованців не перестають нагадувати через капостей кішок і собак, які раз у раз із задоволенням псують оббивку дивана чи крісла. В результаті новий диван через деякий час доводиться викидати або витрачати гроші на заміну оббивки, а на деяких тканинах ще може залишатися і шерсть, що теж не дуже приємно.

Але не може ж так бути, щоб через кішки або собаки не купувати нові меблі, адже хочеться нові аксесуари, підібрати килим і зробити затишок в домі. Для тих людей, які жити не можуть без своїх чотирилапих друзів і в той же час хочуть насолоджуватися комфортом на новій красивих меблів, придумали спеціальну оббивку для крісел і диванів - антикіготь. У даній статті ми розглянемо її особливості та поради по догляду за виробами.



Особливості матеріалу "антикіготь"

Існує думка про те, що головною родзинкою цієї оббивки є спеціальне просочення, яка ефективно захищає тканину від гострих пазурів котів. Дану просочення розробили не так давно, але на сьогоднішній день вона дуже популярна. Насправді не існує такої оббивки, це всього-на-всього маркетинговий хід виробників оббивних матеріалів. Правда полягає в тому, що є тканини, які більш стійкі до різних зовнішніх впливів, наприклад, краще переносять дряпання кігтями або укуси. Відповідно, при покупці нових меблів або заміні оббивного матеріалу на старому дивані, кріслі, необхідно підбирати таку тканину, щоб вона була стійка до пошкоджень зазначеного характеру.



Тканини з властивістю "антикіготь"

Полотно з властивістю "антикіготь", як правило, не містить ніякої додаткової просочення, а весь секрет криється в щільній структурі волокна. Крім того, догляд за такими оббивками не складе великих труднощів.


Найпопулярніші тканинами, здатними витримати подряпини кігтів домашніх тварин такі:

  1. Флок. Це нетканий матеріал, який має на лицьовій стороні специфічний ворс. Цей матеріал відмінно переносить механічні ушкодження різного характеру. Зовні цей матеріал максимально нагадує велюр, але ціна трохи нижче. Виготовляють такі оббивки способом флокированія, особливість його в тому, що ворсинки приклеюю на спеціально підготовлену основу з полотна. Саме таким чином виходить приємна на дотик, ніжна тканина, при цьому диван з оббивкою флок повністю стійкий до пошкоджень з боку домашніх тварин.
  2. Мікрофібра. Цей матеріал складається з міцного плетіння синтетичних волокон поліестеру або поліаміду. За зовнішнім виглядом нагадує штучну замшу. Щоб цей матеріал був більш міцним і зносостійким, його обробляють просоченням з тефлону. Саме тому мікрофібра вважається максимально стійкою до механічних пошкоджень. Більшість з власників домашніх тварин вважають за краще купити крісло з мікрофібри - на вибір впливає характеристика і прийнятна вартість.
  3. Штучна замша. За структурою дуже схожий на флок матеріал, але стирання ворсу відбувається не так швидко, як в першому варіанті. Замшу також обробляють просоченням з тефлону, тканину отримує антивандальні властивості. На дотик матеріал приємний, оксамитовий, теплий, м'який, виглядає "по-багатому".
  4. Релакс. Цей матеріал - різновид флока, відрізняється багатошаровою структурою. Спосіб виготовлення повністю нагадує виробництво флока. Основою для цього виду тканини виступає зносостійкий напівсинтетичний матеріал, який на 1/3 складається з натуральної бавовни. Виходить міцний і повітропроникний матеріал одночасно. Потім на основу наноситься изопрен, поверх клеїться ворс. Изопрен служить для відновлення після сидіння на дивані.
  5. Скотчгард. Матеріал типу жаккард, головна відмінність - просочення на основі води, що служить як протектор від різного роду забруднень, ультрафіолетових променів, жиру і інших можливих пошкоджень. Цей матеріал відрізняється міцністю, зносостійкість, простотою в догляді.

Вирішивши завести собаку або кішку, то першим ділом подумайте, захищена ваша м'які меблі від кігтів домашнього вихованця? Якщо немає, то як можна швидше потрібно замінити оббивку на дивані або кріслі, щоб не довелося це робити пізніше. А якщо кіт чи собака у вас вже є і ви наважуєтеся на покупку нових м'яких меблів, то просто знайдіть максимально відповідний по всіх параметрах варіант.



Поради по догляду за меблями в квартирі з тваринами

Догляд за меблями в квартирі з тваринами необхідно виробляти набагато частіше, ніж якби їх не було. Якщо не брати до уваги механічні пошкодження кігтями, то наступне, що може вас засмутити - шерсть на кожному кроці, в тому числі на дивані або кріслі.


Прибрати шерсть з м'яких меблів можна 3-ма основними способами:

  • липким валиком;
  • попередньо обробивши поверхню антистатиком;
  • за допомогою пилососа з насадкою "турбощітка".

Меблі з флока можна прибирати вологою серветкою, попередньо намочивши і віджавши її в мильній воді. Якщо ви зважилися завести домашню тварину, то потрібно продумати і місце для його житла (будка. Міні-будиночок), і місце для туалету - це набагато спростить етап повноцінного вливання нового члена в сім'ю.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті