• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як почистити засмальцьований диван

Наше щоденне життя важко уявити без дивана — воістину універсальної мебелі, на якій ми можемо збиратися всією сім'єю для відпочинку, використовувати в якості спального місця, приймати гостей.

На дивані ми влаштовуємо посиденьки у вихідні дні з друзями і родичами, проводимо бурхливі застілля.

Не дивно, що після всіх таких заходів, так і в результаті банального щоденного використання диван може втратити свій привабливий зовнішній вигляд, і нам нічого іншого не залишається, як реанімувати його, використати всі відомі і не дуже способи для відновлення його зовнішнього вигляду.

Варто відзначити, що оббивка меблів відіграє важливу роль при виборі засобу для того, щоб почистити диван. Використовувати непопулярні і неперевірені кошти можна, але ніхто не гарантує належного ефекту, тому важливо пам'ятати, що перед тим, як приступати до усунення засмальцьованості, необхідно в першу чергу переконатися, що застосовуються засоби не зашкодять поверхню меблів.

Найпростіше це дізнатися знайшовши інформацію в інтернеті, але якщо такого немає, тоді звернутися за допомогою до кваліфікованого фахівця, який допоможе вибрати правильний засіб для боротьби з засмальцьованістю.

Причини засмальцьованості дивана

Навіть якщо взяти під увагу, що Ви дуже дбайливо ставитеся до меблів, рано чи пізно диван починає лисніти. Основною причиною є немиті руки, якими кожен доторкається до дивана по сто разів на день.

Також одяг не завжди буває чистою, а що вже говорити про приймання їжі на дивані перед екраном телевізора. Домашні тварини ще один провокатор виникнення засмальцьованості дивани, м'які меблі дуже добре вбирає всяку пил, шерсть та інші елементи.

Неправильний догляд за оббивкою дивана, мабуть, найнебезпечніша недоробка в догляді за меблями. Все залежить від матеріалу оббивки, бо неправильне використання засобів для догляду теж може служити причиною появи засмальцьованості на дивані.

Пилососити меблі необхідно мінімум один раз в тиждень, вибивати подушки також бажано частіше. Найчастіше, господарі диванів звертаються в спеціалізовані клірингові центри або в хімчистку (коштує набагато дорожче першого варіанту). Не варто забувати і про підлокітники, навіть якщо вони не засмальцьовані, з потрібно протирати при кожній прибирання.

У разі, якщо фінансової можливості замовити таку дорогу послуг немає, доводиться користуватися тими засобами, які є під рукою.

Як очистити засмальцьований диван

Існує 2 способи чищення засаленого дивана — сухий і вологий. Перший менш ефективний, як нам здається, але тим ні менш часто застосовується домогосподарками. У такому разі практикують прибирання пилососом, але вона більше підійде для чищення дивана від пилу. Для більш ретельного прибирання застосовують саме вологе прибирання.

Якщо потрібно гарненько прибрати пил на меблях, тоді вологу серветку або марлю варто помістити на всмоктувальні отвір пилососа. Попередньо ганчірку або марлю змочують в соляному розчині. У такому способі є свої плюси:

  • пил відмінно пристає до вологої марлі;
  • сіль підходить практично до кожного виду оббивки;

Якщо тільки у Вас оббивка оксамит або велюр, тоді варто відмовитися від такого методу.

Ось щоб почистити диван з оббивкою типу оксамит, необхідно в розчин з сіллю, додати трохи оцту, він пом'якшує концентрацію солі. Потім рекомендується взяти велику ганчірку або полотно, змочити його в приготованому розчині і викласти його по всьому дивану, а потім банально вибити його. Потім, після вибивання знову змочити диван поки поверхня не буде чистою.

Велюр не менш вразливий та ніжний матеріал, ніж оксамит. Його очищення передбачає використання вироби з мікрофібри, яку змочують в мильному розчині. Рухи роблять тільки у напрямку ворсу. Після всіх дій потрібно пройтися по всій поверхні дивана сухим рушником.

Матеріал гобелен можна чистити тільки пилососом, інакше при намоканні він може втратити свій колір.

диван Замшевий і меблі з нубуку найкраще очистити з допомогою щітки для замші.

Меблі з натуральної шкіри та шкірозамінника чистять вологою ганчіркою, це самий ефективний спосіб. Використовувати неспеціалізовані для шкіри та шкірозамінника кошти для боротьби з плямами не рекомендується.

Якщо Ви не хочете відправляти на хімчистку меблі, тоді впоратися з засмальцьованістю дивана Вам допоможуть:

  • етиловий спирт;
  • господарське мило;
  • варена сіль;
  • губка для миття посуду;
  • м'яка тканина, будь-який рушник;
  • нашатир;

Ці речовини допоможуть впоратися з нещодавно створеним плямою, але в будь-якому випадку відкладати видалення не можна.

Безпосереднє видалення плям залежить від причини появи, тому:

  1. Пляма невідомого походження видаляється з допомогою соди. Для початку змочіть уражену ділянку, після цього посипте його содою і залиште на пів години - 1 годину. Потім акуратно зберіть всі вологою губкою.
  2. Пивна пляма. У таких випадках рекомендують протерти господарським мило уражену ділянку, а потім через деякий час змочити ганчірку і зібрати мило.
  3. плями від воску. Найпростіший спосіб збирання цієї плями — за допомогою праски. На забруднену ділянку кладемо чистий аркуш паперу і проходимося по ньому праскою. Якщо з першого разу прибрати пляму не вийшло повторюйте процедуру до повного зникнення.
  4. Жуйка. Ніхто не знав, швидше за все, цього способу, але потрібно прикласти до жувальної гумки лід, щоб вона не замерзла. Коли вона стане твердою, використовуйте ніж і отдерите її.
  5. Пляма від помади. Ватний тампон варто промочити спиртом і ретельно протерти місце ураження, при цьому стежити, щоб пляма не розтіклася. В кінці процедури протерти всі вологою ганчіркою.
Багато людей воліють ставити диван на кухні, хоча останнім часом від цієї ідеї все більше користувачів відмовляється, маючи на увазі і так значну захаращеність кухні. Але якщо вже у Вас стоїть диван, і через деякий час він став засмальцьованим, тоді приступайте до прибирання. Якщо Ваш кухонний диван виконаний зі шкіри або шкірозамінника, тоді все прибрати не складе великої праці. Але є специфічні види плям на ряду з засмальцьованістю, і на них варто звернути більше уваги.
  1. Пляма від вина. Кухонною сіллю засипати ділянку, і залишити на пів години - 1 годину. Взяти ватний тампон, змочити в етиловому спирті та протерти ділянку, засипана сіллю.
  2. Пляма від кави. Вологою губкою змочити місце ураження, потім натерти його господарським милом. Після всіх маніпуляцій протерти вологою серветкою.
  3. Жирну пляму. У боротьбі з самим неприємним забрудненням допоможуть 3 речовини: нашатир, сіль, засіб для миття посуду. Необхідно засипати сіллю пляма, протерти ганчіркою і залишити на деякий час.Потім розвівши трохи рідини для миття посуду в теплій воді і протерти ділянку. У разі неможливості видалити пляму в такий спосіб, використовуйте нашатирний спирт.
  4. Пляма від соку. У ліквідації цього забруднення потрібно в рівних пропорціях змішати нашатир і оцет. Потім втираємо суміш в пляму і через деякий час прибираємо ганчірочкою.

Є безсумнівно і інші види забруднень, але вони менш поширені і прибрати їх можна також, як і перераховані вище.

Методи профілактики від засмальцьованість дивана

Крім всіх перерахованих видів забруднення є ще й інші, але найцікавіше запитання, як проводити профілактику засмаленість дивана.

  1. У першу чергу це не приймати їжу на дивані.
  2. По-друге, намагатися не сідати на диван в брудному одязі, не класти речі на яких є плями, якісь інші уражені ділянки.
  3. По-третє, використовувати при збиранні збалансовану кількість води, соди, солі та інших чистячих препаратів.
  4. По-четверте, регулярно і дуже ретельно проводите прибирання, якщо застосовували засоби, що створюють велику кількість піни, тоді змивайте значною кількістю води, і більш ретельно підбирайте миючі засоби.

Як підсумок можна сказати наступне. Незалежно від терміну використання, матеріалу оббивки і інших нюансів засмаленість може виникнути в будь-який час, і головним прийнятим рішенням буде негайно приступати до прибирання та очищення, не залишаючи все на свавілля.

Крім того, від того як і чим проводитися прибирання залежить експлуатаційний термін меблів, тому якщо немає певний знань або навичок збирання меблів, в тому числі диванів, зверніться за допомогою до фахівців, здайте диван в хімчистку. Чи не дозволяємо фінансове становище - детально вивчіть в інтернеті і всіх доступних джерелах, але ніколи не приступайте до очищення меблів без відповідних знань.

Тепер, коли Ви ознайомилися з тим, як очистити диван від засмальцьованих плям, Ви можете закріпити матеріал подивившись відео і сміливо приступати до роботи і ніякі забруднення Вам більше не страшні.

.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті