• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як підібрати колір дивана до шпалер?

В інтер'єрі кожної кімнати важливу роль відіграє наявність меблів і, відповідно, сам її зовнішній вигляд. Диван — безсумнівно самий важливий і значущий елемент у кімнаті, мабуть, йому потрібно приділити особливу увагу. Вибір цього елемента інтер'єру необхідно проводити дуже ретельно, особливо орієнтуватися на колір, відтінок.

Як правило, форму підібрати не складе великої праці, але ось вибір кольору — більш складний варіант. Важливо, щоб забарвлення гармоніювала зі стінами, килимовим покриттям, інший меблями. Для багатьох це стає дуже важким завданням. У деяких випадках на допомогу приходять статті з інтернету, консультації фахівців у певній сфері.

Оскільки диван є центральною точкою, на якій пильно зосереджено увагу кожного гостя, тоді він повинен гармонійно вписуватися в інтер'єр кімнати. У більшості випадків підбір за кольором відбувається по 3 критерії:

  • поєднання з деякими предметами в кімнаті;
  • збіг з інтер'єром кімнати;
  • повну невідповідність з інтер'єром кімнати;
Більш того, необхідно враховувати характер і особливості життя власника будинку. Є люди, які воліють спокійні тони, атмосферу затишку і спокою, деякі є любителі більш широкої колірної гами, люблять яскраві, кричущі про багатий внутрішній світ тони.
Варто відзначити, що бігти на поводу у моди — справа не зовсім правильне, краще покластися на свій досвід і знання. Мода змінюється час від часу, а меблі ми купуємо не на один рік. Як підсумок можна сказати, що колір відіграє важливу роль у зливанні меблів з відтінками кімнати, створює атмосферу затишку і безпеки.

Основні колірні плани

Нарешті визначилися Ви з покупкою дивана — пора визначатися із забарвленням. Існує кілька ключових колірних планів комбінування диванів з іншими предметами інтер'єру.

Такими варіантами є:

Монохромний. Це оббивний матеріал, який має ідентичний колір зі стінами та іншими елементами в кімнаті, по суті, єдине що їх розділяє — відтінок. Наприклад, оббивка — синя, стіни світло-сині.

Нейтральний. Якщо при фарбуванні стін ви використовували якийсь один колір, важливо, щоб меблі була ідентичного кольору, тільки відрізняється від стін.

Комбінований. найвитонченіший і викликає варіант облаштування кімнати, в такому випадку стіни, стеля, підлога і всі інші аксесуари в кімнаті повністю відрізняються від кольору дивана.

Нейтральні меблі і яскрава колірна гамма все елементів кімнати. Нейтральний диван відмінно впишеться в будь-який інтер'єр, розбавити занадто тьмяні тони, або охолодить абсолютно яскраві і гарячі тони, в загальному — це універсальний варіант.

Нейтральний інтер'єр і насичений диван. Такий диван розбавляє загальну обстановку і відмінно увіллється у всі предмети в кімнаті.

Навіть при такому розкладі і кількості варіантів ніхто не заважає створити щось своє і неординарна, тому варто покладатися тільки на власні уподобання і намагатися втілити свої мрії в реальність.

Багато фахівців діють шаблонно і не зовсім поділяють погляди і уподобання клієнтів, а які, навпаки, виявляють багату фантазію, намагаються створити щось особливе і неповторне, в той час як від нього просять створення спокійного поєднання всіх кольорів в кімнаті.

В інтернеті і деяких книгах є наочні приклади, як створити незвичайний стиль приміщення, маючи при цьому обмежені ресурси. Але знову таки, все залежить від Ваших уподобань. фантазії, способу життя, і що не мало важливо фінансових можливостей.

Як вибрати колірний тип

При виборі колірного типу важливо запам'ятати правило — колірна гамма – це головна частина всього інтер'єру і повинна гармонійно відображатися в дизайнерському задумі.

  1. Одноколірні дивани. Бувають нейтральні кольори, що не викликають ніякого захоплення або яскравих емоцій – бежеві, чорні, білі, сіро-бежеві, сірі, молочно-білі, так і є соковиті відтінки, більш емоційні – пурпуровий або фіолетовий, червоний, жовтий, кольору апельсина, зелений, синій, блакитний.
  2. Поєднання м'яких меблів і малюнка. Описаний вище варіант використовувати легше, ніж інші, але треба пам'ятати, що це менш цікаво, ніж інші типи. У поєднанні дивана і малюнка потрібно ретельно все продумати. Малюнок повинен підходити під колір шпалер, стін, і взагалі він повинен бути доречним. Загальний вигляд кімнати може добряче спотворюватися, якщо поставити диван не відповідає колірній гамі в кімнаті.

Це типові 2 варіанти при виборі відтінків. Якщо покупець сам не орієнтується в поєднанні кольору м'яких меблів і інтер'єру (характерно для чоловіків), краще замовити консультацію у кваліфікованого фахівця або дизайнера.

Вибираємо колір дивана в залежності від типу приміщення

Підбір меблів, точніше її колірна гамма повністю взаємопов'язані з кімнатою, де вона знаходиться.

Спальня. Для спальні потрібні більш стримані і нейтральні тони — тут люди відпочивають, набираються сил після трудового дня і робити інтер'єр якимось агресивним немає абсолютно ніякого сенсу. Тон повинен бути комфортним, спокійним, затишним, колір — не різати очі. Спокійна і стримана забарвлення — ось що ідеально підійде для спальні. Якщо є бажання придбати меблі з малюнком, тоді потрібно купувати з невеликим малюнком, і не яскравим.

Вітальня. Всі зустрічі в колі друзів або сім'ї проходять саме тут. Відпочити за чашкою кави або чаю, побалакати про потаємне найкраще в розслаблюючій, невимушеній обстановці. Колір меблів сильно впливає на настрій гостей, господарів. Якщо вже зважилися з покупкою дивана у вітальні — то тут можна придбати більш насичений диван, ніж в спальню і малюнок можна більш яскравий, ніж в будь-якій іншій кімнаті.

Кухня. По своїй суті - універсальна кімната, тут все на любителя. Хто любить яскраві кольори — оформляє всі в таких мотивах, хто віддає перевагу темні — все робить в темних. Відмінно підійдуть дивани з яскравих тканин — оранжевого, червоного, жовтого — вони викликають апетит.

Дитяча кімната. Науково доведено, що психологічний стан дитини з раннього дитинства формується під впливом середовища. Тому, як би це дивно не звучало, але не тільки поведінка батьків впливає на дітей, але і то якого кольору їх ліжечко і які шпалери в кімнаті.

Крім того, можна підбирати меблі і намагатися підлаштувати інтер'єр вже коли малюк підріс і сформувалися якісь характерні його риси. Приміром, спокійні тони добре заспокоюють надто активну дитину, а яскраві допомагають висловитися сором'язливій і закритій дитині.

Передпокій. Не менш важлива кімната, ніж перераховані вище. Вона зустрічає нас і гостей при вході в будинок, тобто формує перше враження про господарів, загальної атмосфери в будинку. Останнім часом стало модно ставити у вітальнях диванчики або м'які пуфи.

Тому, варіант з яскравими і кидаються квітами тут відпадають, варто звернути свою увагу на менш зухвалі відтінки. Поєднання білого і чорного, синього і червоного може стати заповітною струною в створенні свого унікального стилю будинку. Диван варто підбирати ретельно й поєднувати з іншими предметами в кімнаті.

У цьому розділі ми розглянули основні кімнати в будинку і те, яким способом їх можна зробити неповторними, як створити свій унікальний стиль в цих приміщеннях.

Використовуємо колірну схему

Для того, щоб диван повністю підходив до підлоги, текстилю на вікнах, килиму, стін та іншим інших елементів інтер'єру, існують колірні схеми, що допомагають підібрати правильну колірну гаму.

Монохромна. Всі елементи в кімнаті — одноколірні. Різниця — лише у відтінках.

Нейтральна. Переважна обстановка спокійна, комфортна. Стіни світлі, диван підбираємо пастельних тонів.

Кольорові стіни і диван нейтрального кольору. Для поєднання предметів інтер'єру зі стінами використовують меблі витриманих тонів для колоритних стін. Таке поєднання врівноважить обстановку.

Нейтральні стіни і барвистий диван. В кухні стриманий інтер'єр, а Вам захотілося підкреслити обідню зону, створити якусь родзинку в приміщенні? Вихід з ситуації очевидний — поставте яскравий диван на кухні. До нього ще можна підібрати різні аксесуари — серветки, полотенечка в один відповідний колір. Якщо висять картини в кухні — рамки повинні збігатися з кольором дивана.

Комбінована. Якщо Ви любитель вираженого дизайну — цей варіант підійде краще за всіх інших.

Можна яскраві стіни урізноманітнити трохи темним і непоказним диваном, при цьому кольори можуть бути абсолютно різні. Як правило, в таких випадках найчастіше звертаються до фахівців, адже самому створити такий варіант інтер'єру досить складно, навіть якщо Ви і приблизно уявляєте як це буде виглядати.

Перераховані способи є найпоширенішими і практично кожен будинок орієнтований на один з перерахованих варіантів.

Як вибрати колір – набір простих рекомендацій

Багато людей відчуває дискомфорт при виборі кольору дивана. Нам перший погляд все досить просто, але коли вже почав вибирати — тут і виявляється, що створити неповторний і красивий інтер'єр не зовсім легко. Давайте розглянемо основні кольори і те, як вони впливають на поведінку і настрій людей.

Синій. Досить часто використовується як оббивний матеріал дивана. Сприятливо впливає на психічний стан людини, дарує затишок і умиротворення. Чудово підходить під білі стіни.

Коричневий. Сидячи на такому дивані, стає затишно і комфортно. Цей колір підходить до всіх бежевим тонам, а також фіолетовим, рожевим, зеленим, жовтим, помаранчевим.

Червоний. Дуже романтичний і створює атмосферу любові колір. Деякі люди категорично не сприймають цей колір, вважаючи його дратівливим.

Сірий. Якщо у Вас в будинку є діти або домашні тварини — краще оформленого інтер'єру і не придумаєш. Колір може бути дуже важким, гнітючим, так і не дає розслабитися, все залежить від сприйняття його людиною.

Чорний. Самий універсальний колір у світі виявляється не зовсім добре підходить для дому. Він викликає апатію, пригніченість, похмурі тони викликають песимізм у мешканців. Але з іншого боку — це самий практичний колір, добре приховує деякі види забруднення.

Жовтий. Колір життя і всього живого, тепло і яскравість — основні привабливі риси цього кольору. Для створення робочої і живий атмосфери — те, що треба. До речі, багато офісів і ко-воркінгових зон оснащені пуфиками такого кольору. Як думаєте, чому?

Помаранчевий. Колір живий, але може викликати сильне почуття ейфорії, потрібно бути акуратним.

Зелений. Не сильно поширений колір, але все більше людей останнім часом вибирають саме його, як основний колір дивана. Якщо в інтер'єрі присутній синій, коричневий, блакитний кольори — можете сміливо вибирати диван яскраво-зеленого або ж темно-зеленого кольору.

Білий. Спокій, піднесеність, благо — ось основні відчуття від цього кольору. Не дарма кажуть, що білий — колір перемоги. Але не варто сильно розслаблятися — може викликати почуття самотності і покинутості.

До вибору кольору дивана необхідно підходити дуже серйозно, враховувати психологічний стан мешканців, зіставляти в уже наявних інтер'єрах в будинку. Часто ми самі того не підозрюючи стаємо заручниками власного інтер'єру, відчуваємо себе дискомфортно і незатишно у власному будинку. А Ви часто дивитеся по сторонах? Може пора щось змінити в своїй фортеці? Дана стаття і це відео допоможуть вам зробити правильний вибір!

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті