• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Види каркасів м'яких меблів

Види каркасів дивана

Вони визначаються за типом і за зовнішнім виглядом. Якщо говорити про останній, то основи бувають як прихованого типу (повністю прихований під наповнювачем і тканиною). Бувають частково приховані основи, які частіше все використовують для модульних меблів. Ну і буває видимий каркас - «оголений».


За типом основи каркаси діляться на наступні:

  1. Як вже говорилося, саме основа з натурального дерева вирішує наскільки довго прослужить Вам виріб. Дерево - це самий екологічний матеріал. Оскільки він натуральний - то, відповідно, і дорожче. У виробництві меблевого скелета використовуються різні добре просушені породи дерева (червоне дерево, дуб, горіх, бук, ясен, береза, сосна та інші). Найголовніше, що цей тип не несе шкоди для здоров'я. Купівля подібних меблів - це завжди довгострокова інвестиція.
  2. Бувають каркаси з МДФ (деревоволокнистих плит середньої щільності). Такі вироби відрізняються екологічністю, і вони дешевші, ніж дерев'яні. Але варто зазначити, що у цього матеріалу є два недоліки: при високій вологості він розбухає (деформується), а так само здатний ламатися при тривалій експлуатації. Тому якщо Ви думаєте про меблі на довгострокову перспективу, то краще за все буде віддати перевагу дерев'яному каркасу.
  3. Меблі з ДСП (деревно-стружкові плити) одна з найпоширеніших на ринку і недорогих. І в той же час це самий не міцний матеріал. З нього виробляють багато виробів економ класу, однак, рідко коли продавець скаже Вам правду: такий варіант прослужить не довго. Неламіновані ДСП небезпечні для здоров'я через великий вміст фенолів і формальдегідів. Люди, які придбали такі меблі, з часом можуть виявити погіршення здоров'я і самопочуття (зокрема, головні болі). Все це буде результатом впливу шкідливих речовин, які містяться в ДСП.
  4. Можливий металевий скелет меблів (дивани-акордеони), який проводиться з алюмінію, сталі та інших металів. Даний вид використовується більше для механізмів трансформації (спальне місце дивана). Цей вид часто застосовується для диванів економ-класу. Це буде менше за вартістю, ніж меблі з дерев'яною основою.
  5. Бувають і пластикові основи, які виготовляються з полімерів. В основному такі вироби виглядають неординарно і зроблені під певний тематичний дизайн. Такий матеріал використовують заради дизайну, але не на користь практичності.
  6. Для відпочинку використовується дитячі меблі. Їх можна поставити на веранду або в сад. Тільки потрібно розуміти, що такі меблі не може бути заміною виробам з дерев'яним або металевим каркасом. Плетені дивани та крісла використовують більше для тимчасового дозвілля.

Чому важливо розбиратися в матеріалах? Тому що завдяки мінімальним знанням Ви зможете вигідно і надовго інвестувати в свій комфорт. Люди купують меблі в середньому на 10 років, а це означає, що вона повинна бути виконана з надійних матеріалів.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті