• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Що таке ламелі і чому вони так популярні

Попит на матраци, які корисні для здоров'я, зокрема спини є досить високою. Користь ортопедичного дозволяє комфортно спати і висипатися людині, відчувати себе бадьоро і свіжо.

Але коли ми приходимо в магазин, щоб вибрати якісний диван або ліжко, нам консультанти часто можуть розповідати про спеціальні пристосування — ламелях, оскільки вони посилюють ортопедичну можливість матраца.

Що таке ламелі? Які їх функції і як вони працюють, особливості застосування, можна зробити їх самостійно? Яка їх основна жорсткість і як часто їх можна зустріти в меблів — ми розглянемо ці питання в статті.

Що таке ламелі

У загальноприйнятому розумінні ламелі — це широкі смуги, які можуть виготовлятися з абсолютно будь-якого матеріалу. Ламелі, які застосовуються в ліжку — це можна сказати рейки, на які лягає матрац. У сучасному розумінні рейкове дно ліжка — це кілька поперечно покладених ламелей, які з'явилися не так давно і стали використовуватися в заміну цільних дощок і пружинам.

Класично виготовлені ламелі мають відмінний ефект для спини людини, вони в міру гнуться і створюють відчуття комфорту і затишку. У більшості випадків вони робляться з бука, який відрізняється щільною і твердою деревиною. Якщо додати шпони, то вони стануть гнучкими, і якщо каркас і ламелі виготовлені з міцного матеріалу, то вони не будуть прогинатися дуже сильно, навантаження будуть витримані і пластини повертаються у вихідне положення.

Щоб зробити процес виробництва менш витратним, для виробництва ламелі використовують інші менш міцні породи дерев, а зверху роблять тонкий шар букового шпону.

В таких ситуаціях стає очевидним значне скорочення строку експлуатації такого ліжка або дивана, а самі вироби можуть запросто може тріснути в місцях збільшеного навантаження. Такі ось ламелі з бука витримують до 40 кг ваги на одну пластину, що робить такий матеріал поза конкуренцією на ринку.

Якщо Ви придбали меблі з каркасом на основі ламелі, то значить, що у спального місця буде відмінна вентиляція, що дозволить збільшити термін служби матраца, зробити його більш міцним і надійним. Відсутність яких-небудь додаткових матеріалів дозволяє уникнути появи різного роду алергій.

Для чого вони потрібні

Рейки, які мають поперечно вигнуту форму вважаються більш ефективнішими, ніж всі інші види, саме з їх допомогою поверхню трохи пружинить. Таким чином матрац стає не тільки повністю комфортним у використанні, але й надає додаткового ортопедичного ефекту.

Завдяки пружності виявляється тиск, який дозволяє значно зменшити тиск на матрац, таким чином збільшуючи термін експлуатації.

Структура ламелі має форму сітки, що зовсім не перешкоджає циркуляції повітря у внутрішньому шарі матраца, тому переживати про те, що в матраці можуть завестися паразити навіть не варто думати.

Переваги ламелей

Як і будь-яка інша складова меблів, даний тип складової меблів має свої переваги і недоліки. що стосується недоліків, то вони більшою мірою залежать від матеріалу виготовлення та форми.

Серед переваг ламельного підстави можна виділити:

  • вільна циркуляція повітря, відсутність неприємного запаху;
  • тривалий термін експлуатації виробу;
  • високий рівень стійкості до навантажень;
  • посилення ортопедичного і анатомічного ефекту;

Таким чином, це основні особливості та переваги такого виду основи.

Які бувають ламелі за розміром.

З упевненістю можна сказати, що тіло людини на ліжку, в якій є ламельний підстава, повністю відпочиває від різного роду навантажень за день. А якщо розглядати види ламелей, але вони варіюються по:

  • розміру;
  • способу кріплення;
  • матеріалом виготовлення;
  • жорсткості виробу;

Якщо розглядати відмінності за розміром, то існує 2 стандартних і широко використовуються ширини пластин - 53 мм і 68 мм, при цьому у них однакова товщина 8 мм

Довжина в таких випадках повністю залежить від розмірів ліжка. при виготовленні меблів часто використовують рейки широкого формату, тому що вони виглядають більш естетично, вважається, що вони виробляються за європейськими стандартами, а щоб зробити основу такої ж міцної не потрібно дуже багато їх використовувати.

Якщо застосовувати вузькі ламелі, то вони будуть створювати більш пружинний ефект, тому що їх буде багато. Великої різниці між використовуваними пластинами і якістю сну людини немає, тому вибір рейок краще доручити майстру, який вибере всі з професійної точки зору.

При виготовленні пластини для каркаса використовуються вільха, береза, бук, в деяких випадках сосна. Найоптимальнішим варіантом вважається бук — жорсткість його після обробки нікуди не втрачається і його легко можна використовувати для якісної настилання ліжка.

Виготовлення з берези чи вільхи буде менш надійним, тому що ці дерева в обробленому стані не настільки надійні. Сосну частіше використовують в якості матеріалу для рейок для односпального ліжка або дитячих меблів, бо це дерево не має значної жорсткості і при великих навантаженнях просто лопне.

Проводиться відмінність і за ступенем жорсткості. Ламелі бувають:

  • пружинні, більш гнучкі і на яких рекомендують спати дорослим щоб розвантажити хребет;
  • прямі, не мають прогину;

Кріплення прямо залежить від матеріалу каркаса, тому, що він буває металевим або дерев'яним.

  1. Металевий. Характеризується практично повною відсутністю скрипу, в експлуатації більш довговічний.
  2. Дерев'яний. Ступінь зносу залежить від матеріалу виготовлення, ступеня зносу.

Це основні способи кріплення, вони використовуються у всій меблів і альтернативи їм поки що немає.

З яких матеріалів роблять ламелі

Існує 4 основних матеріалів для виготовлення ламелей:

  • бук — основний вид матеріалу, сприяє надійності в експлуатації, не вважається найдешевшим варіантом;
  • береза і вільха — другорядні види матеріалів, вважаються економ варіантом;
  • сосна — використовується не так часто, як інші матеріали;
Вище перераховані всі види застосовуваних матеріалів, які дозволяють вибрати все необхідне для облаштування особистого ліжка.Варто пам'ятати, що в деяких випадках процес вибору варто довірити професіоналам, консультантам та іншим експертам. Звертати увагу не тільки на всі описані деталі, але і на проміжок між ламелями, щільність їх розташування і всіх інших нюансів.

Підвести підсумок і остаточно розібратися в видах ламелей можна за допомогою тематичного відео .

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті