• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Правильний догляд за офісними кріслами

Офісні крісла, як і інші види меблів, потребують регулярного догляду. Піддаючись систематичної експлуатації, оббивка швидко брудниться, втрачає привабливий зовнішній вигляд. Щоб засалена, брудна поверхня не псувала обстановку, пропонуємо ознайомитися з простими, ефективними способами догляду за офісними меблями, а також правилами використання, які продовжать термін служби крісел.

Умови правильної експлуатації офісних крісел

Конструкцію робочого крісла можна назвати тендітної, але водночас вона не розрахована на збільшені навантаження. Неправильна експлуатація виводить з ладу механізми, які присутні під сидінням, через що, все виріб стає непридатним для подальшої роботи. Щоб відносно нове крісло не закінчувало своє існування на сміттєзвалищі, достатньо дотримуватися такі умови:

  1. Виключити підвищені навантаження на механізм, тобто не допускати посадку двох чоловік на одне місце, не використовувати сидіння для розміщення важких коробок і т.д.
  2. Запобігти застосування не за призначенням, наприклад катання, присадка на підлокітники, або розміщення ногами на сидіння.
  3. Регулярно проводити діагностику механізмів, тобто раз на півроку перевіряти стан кріпильних елементів, рухливих деталей, вбудованих механізмів.
  4. Експлуатувати крісло в стабільних температурних умовах: виключити різкі перепади, підвищену вологість, потрапляння сонячних променів на оббивку.
  5. Не допускати використання конструкції, особливо з пластиковою хрестовиною і коліщатками, для перевезення чого-небудь.

Як доглядати за текстильним кріслом

Багато офісних моделей виконуються з різних видів тканин, які забезпечують додатковий комфорт при розміщенні, хорошу повітропроникність і гарний зовнішній вигляд. Однак, почистити тканинне сидіння буває проблематично, адже старі плями в'їдаються в структуру і стають недосяжними для підручних засобів. Щоб не витрачатися на дорогу хімчистку, важливо проводити регулярне прибирання, видалення плям відразу після появи.

Так, використання пилососа хоча б один раз в дві тижні, дозволяє зменшити кількість розлучень, що утворюються при контакті пилу і вологи, збільшити термін служби тканини, мати завжди охайну оббивку. Також, за допомогою пилососа можна легко прибрати крихти з щілин, відмерлий епітелій, волосся, які забиваються в структуру.

Один раз на місяць бажано проводити вологе чищення оббивки побутовою хімією. Спінений порошок, або спрей - байдуже, головне - своєчасне видалення бруду. Якщо на сидінні присутній пляма, його потрібно обробити окремо, засобом для виведення плям, оскільки загальне прибирання не гарантує повного зникнення.

Правильний догляд, акуратна експлуатація крісла (не сідає в одязі з безліччю заклепок або гострої металевою фурнітурою, що не елозить штанами з грубими швами по тканині), продовжують термін служби текстильної оббивки, запобігають появі катишек, зберігають колір і красу офісних меблів.

Обслуговування сидінь з сітки

Очистити крісло з тканинної-сітки, або акрилової сітки, досить просто. Такі меблі не потребує використання пилососа. Фланелева ганчірка і теплий мильний розчин справляються з усіма забрудненнями, а додавання в воду дезинфікуючого засобу дозволяє досягти антибактеріальної обробки поверхні.

Такий матеріал найбільш практичний в плані догляду, він не вимагає багато часу і витрат на побутову хімію, тому все частіше вибирається в якості робочого місця для рядових співробітників офісу. Догляд за шкіряним кріслом керівника

Оббивка з натуральної шкіри найбільш довговічна, але вимагає ретельного догляду за собою. Своєчасне видалення пилу, правильна обробка поверхні - це запорука гарного, представницького вигляду крісла. Прибирати забруднення з такою оббивки можна двома способами:

  • пилососом зі спеціальною насадкою для меблів;

  • зволоженою мікрофібровою ганчіркою.

Якщо видно засмальцьовані ділянки, їх чистять губкою з мильним розчином. Плями на шкіряній оббивці виводяться важко, особливо якщо вони застарілі, тому не допускайте засихання пролитих рідин. Краще відразу струсити їх з поверхні, або промокнути сухим рушником.

Крім стандартних процедур чищення, шкіряне крісло потребує підтримки ліпідного шару, який захищає її від пересихання і появи тріщин. Проводити цю операцію слід раз в декілька місяців, шляхом натирання поверхні касторовою олією або спеціальними просоченнями.

Це основні правила догляду за офісними кріслами, вони дають можливість підтримувати первісну красу меблів, уберегти оббивку від швидкого зносу і слідів експлуатації. Якщо інформація виявилася для вас корисною, заходите на Dommino , у нас ще багато цікавих статей про меблі.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті