• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як почистити шкіряне крісло?

Меблі, обтягнута шкірою, завжди була прототипом солідності, достатку господарів, і зараз залишається престижною, стильною частиною обстановки. Але не варто забувати, що шкіряне крісло все-таки предмет побуту, і в процесі користування може протертися, втратити колишню красу. Як цьому запобігти? Чи існують універсальні способи догляду? Чи можливо надовго зберегти улюблене крісло в первозданному вигляді? Сьогоднішня стаття присвячена цим хвилюючим питанням, а також способам реставрації шкіри. Сідайте зручніше, ми приступаємо.

Загальні рекомендації з чищення шкіряних крісел

Сучасна шкіра, як будь-який інший матеріал, має масу варіацій, тому догляд за нею слід починати з інструкції, додається виробником меблів. Ми робимо акцент на слові сучасна, тому що шкіряна оббивка 90-х років істотно відрізняється від нинішньої. Раніше, для обшивки меблів використовували досить грубу, щільну шкіру рогатих тварин, яка роками стояла без спеціальних обробок, при цьому не тріскалася. Сучасний матеріал, збільшившись в асортименті, трохи поступається за властивостями. Він потребує регулярного догляду, в використанні спеціальних засобів, без агресивних домішок, і полірування. Вид обробки сировини грає не останню роль у виборі Догляду коштів, тому пропускати етап вивчення інструкції не можна. Якщо ж рекомендацій виробника немає під рукою, або вони втрачені, пропонуємо універсальний алгоритм очищення забруднених шкіряних поверхонь.

  1. Видалення дрібних частинок сміття пилососом. Для цього використовувати м'яку насадку, яка не створить подряпин. Важливо приділити особливу увагу стиках, западин, важкодоступних місць, в яких концентрація пилу вище, ніж на поверхні.
  2. Обробка крісла теплим мильним розчином. Це наступний етап очищення, вироблений за допомогою фланелевою або мікрофіброві тканини. Мило можна взяти господарське, досвід показує, що воно найкраще справляється з забрудненнями. Поверхню не мочити, а злегка зволожити круговими рухами, залишити на п'ять хвилин. Після необхідно чистою, вологою тканиною, прибрати залишки мила, і витерти сидіння насухо.
  3. Видалення плям. Якщо на поверхні залишилися видимі плями, обробити їх засобом, призначеним для даного виду шкіри, згідно з інструкцією.
  4. полірування крісла. Завершальним етапом очищення меблів є відновлення ліпідного шару шкіри, його полірування. Для цих цілей підійдуть як спеціальні просочення, так і звичайне касторове масло. Невелика кількість кошти наноситься на губку, і легкими, круговими рухами, розтирається на поверхні. Масло практично відразу вбирається пористою структурою, але покриття все одно необхідно відполірувати чистою, сухою тканиною.

Правильний догляд за білими шкіряними поверхнями

Догляд за білим кріслом зі шкіри не дуже відрізняється від стандартного. Просто йому необхідно приділяти увагу дещо частіше, адже на світлій поверхні сильніше помітні забруднення. Так, щотижневе прибирання пилососом, протирання вологою ганчіркою, впораються з осідаючим пилом, а щоб крісло продовжувало радувати своєю білизною, пропонуємо кілька Лайфхак:

  • залоснені підлокітники, бруд, можна відмити зі світлого крісла за допомогою нашатирного спирту. Його необхідно розвести у воді (в пропорції 1: 4), і губкою обережно пройтися по поверхні;
  • освіжити посіріле сидіння допоможе розчин оцту. Ним обробляють біле крісло без зайвої вологи, і витирають насухо;
  • пом'якшити поверхню і повернути їй колір допоможе тепле молоко. Протерши ним крісло, можна видалити частинки бруду, і одночасно зволожити шкіру, адже в молоці містяться жири, які живлять захисний, ліпідний шар;
  • сліди від фарбувальних речовин (косметики, фломастерів, ручок), зі світлого сидіння видаляються ацетоном. Щоб він не зашкодив структуру, не потрібно наносити багато кошти на ватку і сильно терти.

Після всіх цих маніпуляцій (крім обробки молоком), поверхня бажано відполірувати стеариновою губкою, або іншим засобом, що захищає шкіру від пересихання.

Реставрація шкіряних підлокітників і інших частин крісла

На жаль, шкіра не застрахована від механічних пошкоджень. Дрібні подряпини, зачіпки від кігтів, витерта фарба, з часом починають кидатися в очі, і надають солідному виробу жалюгідний вигляд. Чи можливо відреставрувати пошарпані підлокітники? Чим закрити діри? Як прибрати подряпини? Відповіді на питання нижче.

Почнемо, мабуть, з найпоширенішої проблеми, з якою можна зіткнутися відразу після покупки крісла. Це випадкові подряпини при занесенні меблів, або утворилися в процесі збирання. Такі пошкодження усунути найлегше, досить підібрати в каталозі рідку шкіру потрібного відтінку, і обережно нанести її на поверхню. Даний засіб "затягує" вади, зливається зі шкірою, створюючи ефект гладкого, красивого покриття. Єдиний мінус - метод діє тільки на малій площі, "вилікувати" велику ділянку шкіри їм неможливо.

Діру на шкіряному кріслі реставрують іншим способом, а саме накладкою аплікації. Для цього підбирається фрагмент необхідної величини (щоб повністю закрити діру), кольору. Поверхня попередньо знежирюється, наноситься тонкий шар меблевого клею, і накладається латочка. Після висихання, край аплікації можна обробити рідкою шкірою, щоб вона не надто виділялася на загальному тлі.

Відреставрувати пошарпані підлокітники також можливо в домашніх умовах. Перед початком робіт розтріскану ділянку знежирюють, і покривають шаром нейтральної фарби. Вона заповнить всі тріщини, трохи згладить шорсткості. Після висихання, поверхня шліфують до гладкого стану, і наносять основну фарбу. Для досягнення необхідного відтінку можна використовувати кілька шарів, не забуваючи їх просушувати. Кінцевий результат обробляється водовідштовхувальним спреєм, або іншим консервуючим засобом.

Як зберегти привабливий вигляд крісла надовго

Щоб шкіряне крісло не втрачало пристойний вигляд в процесі користування, необхідно приділяти час очищенню і своєчасному догляду. Регулярне прибирання збереже колір меблів, не допустить появи в'їдаються плям. Обробка один раз в декілька місяців зволожуючими засобами, не допустить пересихання і появи тріщин, а швидке видалення дефектів збереже структуру шкіри, не даючи їй розповзтися до дірок. Іншими словами, основа краси і довгої служби крісла - це дбайливе ставлення до нього. Доглянуті меблі завжди виглядають привабливо, і викликає бажання сісти на неї.

Сподіваємося, що описані рекомендації допоможуть почистити улюблене крісло, повернути йому колишню розкіш. Ну а якщо хочеться чогось свіжого, стильного, ласкаво просимо на dommino.ua, в нашому каталозі завжди є меблі незвичайних форм і модних відтінків.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті