• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Все про розкладні крісла

Розкладне крісло вже понад півстоліття присутня в наших вітальнях. За часів дефіциту товарів воно замінювало і доросле спальне місце, і дитяче ліжко. Зараз, при достатку меблевої продукції, дані моделі не втрачають своєї популярності, адже є прекрасною альтернативою дивану, і що не менш важливо, економлять простір тісних квартир. Цю статтю хочемо присвятити повного огляду моделей, їх конструкції, а також розібратися, чи можливий самостійний ремонт і переробка крісел.

Як влаштовано розкладне крісло

Рокзладні м'які меблі має безліч варіацій, відрізняється призначенням, конструкцією, дизайном. Але об'єднує всі моделі той факт, що зі звичайного сидіння крісло перетворюється в місце відпочинку і сну. Володіючи різними механізмами трансформації, всі зразки містять додаткові елементи, які, після нескладних маніпуляцій, створюють простір для лежання.

Конструкція таких м'яких меблів мало чим відрізняється від звичайних розкладних диванів, і складається з таких частин:

  • каркас;
  • механізм трансформації;
  • наповнювач;
  • оббивка.

Каркас для домашніх меблів створюється з деревини, яка легко піддається обробці, приймає необхідні форми. Але є розкладні варіанти з металевим, і пластиковим каркасами. Як правило, це "дачні" варіанти, які використовуються на відкритому повітрі, мобільні, без наповнювача всередині. Вони відрізняються від квартирних моделей легкістю, простий розкладкою, і не припускають тривалого відпочинку на собі. Домашні крісла навпаки, розраховані на тривалий нічний відпочинок, тому мають громіздку конструкцію, міцний і більш складний механізм трансформації. Наповнювач залежить від бюджету моделі. Недорогі варіанти складаються з поролону, жорстких настилів ППУ в комбінації з м'якою повстю. Дорожчі моделі оснащені пружинним блоком, який покритий високоеластичним ППУ. Оббивка вибирається за бажанням клієнта, може як здешевити, так і здорожити виріб. Критеріями підбору служать такі характеристики тканини: довговічність, зносостійкість, наявність брудовідштовхуючих просочень, стійкість до механічних пошкоджень.

Чи можливо розібрати, і самостійно перетягнути розкладне крісло

Так як розкладне крісло влаштовано за типом старшого товариша дивана, то проблем з розбиранням і перетяжкою немає. Це доступно і можливо здійснити в домашніх умовах. Головне - терпіння і наявність інструментів: меблевого степлера, скоб для закріплення тканини, плоскогубців, матеріалу, що використовується в якості заміни.

Щоб перетягнути старе крісло, надати йому свіжий вигляд, або вписати в новий інтер'єр, необхідно розібрати його на складові частини. Кожен елемент вимагає модульної перетяжки і подальшого з'єднання, адже знімається обшивка, а не шиється чохол поверх неї.

Знявши розбірні частини, від'єднавши механізм трансформації, можна приступати до видалення старої оббивки. Важливий нюанс - її не можна різати, адже за існуючими фрагментами буде створюватися форма з нового матеріалу. Необхідно Антистеплери, або викруткою з плоскогубцями витягти скоби, зняти тканину з елементів крісла. Виконавши цю роботу, можна оцінити стан наповнювача, його потрібно замінити, після чого приступати до викрійки деталей з нової тканини. Готові фрагменти за допомогою меблевого степлера закріпити на сидіння, спинки та інших частинах. Досвідчені майстри радять виконувати цей процес не поодинці, щоб натяг тканини було рівномірним.

Коли всі частини крісла будуть "одягнені" в нову оббивку, не поспішайте їх збирати, краще приділіть увагу каркасу і процесу трансформації механізму. Якщо він справний, не вимагає заміни, досить змастити тертьові деталі. Каркас перевірити на відсутність скрипів, тріщин, зазорів, при наявності таких, посилити деформовані елементи, заповнити просвіти каучуковим клеєм. Тільки після цього можна приступати до складання цілісної конструкції.

Ремонт крісла в залежності від типу трансформаційного механізму

Щоб знати, як відремонтувати розкладне крісло, необхідно володіти інформацією про механізм трансформації, який вбудований в нього.Найчастіше, для даного виду меблів використовуються такі пристрої:

  • акордеон ( найбільш популярний в кріслах механізм, має просту, надійну конструкцію, легку в застосуванні);
  • дельфін (також поширений, розкладається в два прийоми: з-під сидіння виїжджає додаткова спальна частина, і піднімається до одного з них рівня);
  • клік-кляк (механізм має три положення. Перше - безпосередньо крісло, друге - кушетка , третє - рівна поверхня для сну. Регуляція відбувається за рахунок спинки, зафіксованим під різними кутами нахилу);
  • єврокнижка (сидіння висувається вперед, а на його місце опускається спинка).

М'яке сидіння з пристроєм акордеон, по суті має одне вразливе місце, яке може спровокувати ламання. Це втулка з пружиною, що з'єднує дві частини спинки. Вона присутня з двох сторін, тому при поламанні однієї, краще відразу змінити обидві, тим більше що продаються вони парно.

Механізм клік-кляк досить складний, частіше виходить з ладу, особливо якщо виконаний з неякісного металу. Його легше повністю замінити, ніж розбирати для ремонту.

Викатні дельфін і єврокнижка потребують регулярної заміни коліщаток, догляді за підйомним пристроєм (змащувати, вчасно підкручувати болти). Ламання може відбутися при неякісному або деформованому металі, замінити його вдома не складе труднощів, конструкція проста, інтуїтивно зрозуміла.

Чи можливо звичайне крісло зробити розкладним

< p style = "text-align: justify;"> Любителі ручної праці завжди відчувають бажання переробити, вдосконалити наявні меблі, але на жаль, сучасні конструкції навряд чи можна кардинально змінити. Використовувані матеріали, розраховане навантаження, не дозволяють що-небудь додати до моделі без шкоди для несучих частин.

У мережі часто гуляють запити про те, як зробити звичайне крісло розкладним. Меблеві майстри до таких ідей відносяться без ентузіазму, попереджаючи про можливий негативний результат. Єдиним, більш стерпним варіантом вважають приставні елементи у вигляді пуфа, банкетки, або кріпиться ланки по типу розкладачки, який при бажанні знімається і зберігатися окремо. Вбудувати ж в готову, цільну конструкцію механізм розкладки, практично неможливо.

Рекомендації по вибору якісного розкладного крісла

Щоб вибрати не тільки красиве, але міцний виріб з тривалим терміном експлуатації, необхідно звертати увагу на такі моменти:

    • Механізм розкладки і його функціонування. Принцип розкладки у всіх крісел однаковий - випад вперед однією з частин, але пристрій за допомогою якого здійснюється - різний. Так, найбільш довговічними, придатними для регулярного використання, є акордеон і дельфін.
    • Наповнення. Нутрощі крісла можна підібрати за бажанням, і за фінансовими можливостями. Існують варіанти з ортопедичними матрацами, з підтримуючими залежними пружинами, і безпружинні моделі на основі пінополіуретану. Зрозуміло, що перші - досить дорогі, а останні - доступні, але враховувати треба не тільки вартість, а інтенсивність, з якою будете використовувати цей варіант м'яких меблів.
    • Оббивка. Відповідає за привабливий зовнішній вигляд виробу, і збереження нутрощів в належному стані.Тому вибирати її бажано не тільки за симпатіями, але необхідним властивостям: відштовхування вологи, захист від кігтів тварин, і т.д.
    • Особисті відчуття. Фахівці з меблів настійно рекомендують присісти, відчути її перед покупкою. Навіть найкрасивіше, що відповідає необхідним вимогам виріб, може викликати дискомфорт від невідповідного вигину, надмірно глибокого сидіння, або інших чинників, що здаються на перший погляд незначними.

Тепер ви знаєте як вибрати якісне крісло, тому запрошуємо на огляд моделей, на dommino.ua, ми зібрали для вас самі стильні і зручні варіанти, які радуватимуть дух і сприяти відпочинку тіла.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті