• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Що таке крісло-реклайнер?

Новинки меблевої індустрії продовжують радувати споживачів дизайнами, "смачними" квітами, приємними, повітряними формами. При цьому функціонал переходить на новий рівень технологій, які здатні задовольнити потреби у відпочинку ділової людини, яка проводить багато часу за робочим столом. Однією з таких чудових ідей є крісло-реклайнер. Що воно собою являє? Якими перевагами володіє? Де може розміститися? Дану статтю присвячуємо цікавою, що набирає популярність, різновиди м'яких меблів.

Що таке крісло-реклайнер

крісло-реклайнер є вдосконаленою, високотехнологічну категорію м'яких меблів, розроблену для повноцінного відпочинку при напруженому графіку роботи. Створені такі моделі були ще в першій половині минулого століття, але використовувати їх в масовому виробництві не було потреби. Замовниками меблів в основному виступали авіаційні, компанії з будівництва космічних кораблів, які були зацікавлені в ідеальній підтримки і відпочинку пілотів, під час тривалих перельотів. Але прискорення темпу життя, збільшення виробництв, перехід до цифрових технологій, супроводжували впровадження космічних крісел в реалії трудових буднів.

Чим відрізняється реклайнер від звичайних хитних крісел?

  1. Моделі мають складну механізовану конструкцію, яка може бути оснащена різними видами управління: сенсор, пульт, або механічні важелі.
  2. Такі крісла дозволяють змінювати кут нахилу спинки практично до положення лежачи, при цьому, обладнані висувною підставкою для ніг.
  3. Моделі поєднують в собі функції робочого крісла і затишного місця для короткочасного відпочинку. Вони повертаються, погойдуються за допомогою інноваційного глайдера, і розкладаються до стану шезлонга.
  4. Деякі варіанти обладнані масажними опціями, що дозволяють максимально розслабитися, відволіктися, в короткий проміжок часу.
  5. Форма крісел підкреслює анатомічні вигини тіла, завдяки чому, сидяче положення не має згубного впливу на хребет.

Принцип роботи розумного крісла

Принцип роботи реклайнера залежить від того, який механізм вбудований в крісло. Найбільш проста конструкція - це механічна розкладка за допомогою натискання на спинку, або приведення в дію спеціального важеля. Такий варіант не відрізняється плавністю, вимагає, хоч і невеликих, але фізичних зусиль. Спинка фіксується тільки в заданих положеннях, вибрати інший кут нахилу не вдасться.

Більш функціональними, які здобули високу популярність, є моделі з електроприводом. Їх поділяють на:

  • провідні;
  • бездротові;
  • сенсорні.

У першому і другому випадках, управління кріслом здійснюється за допомогою пульта. Третій варіант має кнопки, вбудовані в підлокітники. Крісла на електроприводі відрізняються великим вибором фіксуються положень, плавною розкладкою, можуть володіти додатковими опціями у вигляді масажу, запам'ятовування і відтворення улюбленого положення.

Також принцип роботи реклайнера обумовлюється обраним підставою. Крісло може мати звичний дерев'яний каркас, який позбавляє його функцій повороту і розгойдування. Бути наближеним до офісної моделі, з блоком підставою у вигляді хрестовини на коліщатках, або масивного металевого диска. Є і модульні конструкції, елементи яких трансформуються незалежно один від одного, ними обладнають в основному дивани-реклайнери.

Як вибрати крісло-реклайнер

Ви вже маєте уявлення що таке реклайнер, і напевно спантеличені питанням, як вибрати найбільш відповідну модель. Для цього необхідно визначитися з бажаним функціоналом і бюджетом, який можна використовувати для покупки крісла. Ціновий розгін моделей вельми відчутний, і для деяких людей вартість може стати ключовим фактором вибору. Але ми все ж будемо відштовхуватися від наявності необхідних опцій і місця установки.

Отже, куди ви хочете поставити майбутнє придбання? Якщо це офіс, то слід придивитися до моделей з власною, поворотною основою. Вони оформлені за типом комп'ютерних крісел, зі складною підніжкою. Можуть бути оснащені механічною розкладкою, або управлятися пультом. Другий варіант значно дорожче, адже має розширені опції: масаж, фіксація під будь-яким кутом нахилу, хитання вдосконаленим механізмом. Якщо ж реклайнер планується для домашніх потреб (наприклад для роботи за ноутбуком, або для оформлення домашнього кінотеатру), підійдуть моделі на каркасі. Їх виконують у класичних, легко вписуються в вітальню формах, або нестандартних, мінімалістскіх. Перші оснащені дерев'яним каркасом, і виїжджає підніжкою, другі - металевою основою, з підніжкою за типом шезлонга. Вони підкреслять сучасну студію, або доповнять робочий кабінет. Таким чином, визначившись з необхідними параметрами, вибір розумного крісла не стане для вас проблемою.

Чи можливо самому зробити крісло-реклайнер

Крісло підвищеної комфортності працює за допомогою спеціального пристрою, що забезпечує трансформацію елементів. Воно продається окремо, в спеціалізованих меблевих магазинах, і дозволяє самостійно зробити реклайнер з старого крісла.Меблі на дерев'яному каркасі найпростіше переобладнати, при цьому використовувати можна як механічний пристрій, так і установку з електроприводом.

Для початку механізм потрібно зібрати, якщо він електричний, визначитися куди, на який бік кріпиться трос з розеткою. Після чого необхідно розібрати крісло, адже триматися пристрій буде на каркасі, і приступити до монтажу. Це найбільш трудомістка частина переобладнання, впоравшись з нею, можна сказати, що половина справи зроблена. Тепер залишається прикріпити спинку і підніжку до виступаючих частин пристрою. Як підніжки можна використовувати поліровану дошку в тон крісла, або не громіздкий пуф.

Підводячи підсумок, можемо з упевненістю заявити, що обладнання старих м'яких меблів реклайнер можливо здійснити самостійно, але якщо ви не хочете витрачати час на переробку, ласкаво просимо на dommino.ua., де готова і красиві меблі завжди в наявності.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті