• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як зшити пуф своїми руками?

Невеликий, симпатичний пуф, може прикрасити будь-яку кімнату, служити додатковим посадковим місцем, улюбленою іграшкою дитини, навіть варіантом зберігання непотрібних, але дорогих серцю речей. Щоб красивий виріб з'явився у вашій квартирі, зовсім необов'язково поспішати в меблевий магазин, можна поритися в шафах, і з підручних матеріалів змайструвати чудове сидіння, яке порадує дітей і дорослих своєю індивідуальністю, яскравістю, простотою форми. А ми в свою чергу підкинемо вам пару цікавих ідей, і способи їх втілення. Так що приступаємо.

Підготовка до пошиття пуфа

Зважившись своїми руками створити новий елемент інтер'єру, важливо не гарячкувати з виконанням, а продумати всі деталі, або навіть записати їх. Також небажано пропускати підготовчий етап, на якому виявлені помилки ще підлягають виправленню. Що включає в себе підготовка до пошиття?

  1. Необхідно визначитися з формою майбутнього виробу, бажаними розмірами.
  2. Зробити викрійку відповідно до форми (для цього можна використовувати широкоформатний папір, або старі шпалери). Важливо щоб вона відповідала реальним параметрам майбутнього пуфа, адже по викрійці ви будете різати тканину.
  3. Підібрати текстиль, наповнювач, фурнітуру, нитки потрібного кольору, переконатися що обраного матеріалу вистачить для задуманого.
  4. Перевірити і адаптувати роботу швейної машинки згідно підібраного текстилю.

У процесі підготовки буде зрозуміло, наскільки зручна форма для шиття, чи практична тканина, чи потрібен внутрішній чохол, і скільки знадобитися наповнювача, щоб заповнити пуф. Озброївшись цими знаннями, можна приступати до пошиття.

Робимо круглий пуф з підручних матеріалів

Зшити оригінальний, стильний пуф, з мінімальними витратами - цілком реально. Варто лише відійти від шаблонів, дати волю уяві, як будь-яка, не сама затребувана в господарстві річ, перетворюється в матеріал для творчості. Так, наприклад, в мережі дуже популярні аксесуари з пластикових пляшок. З них роблять прикраси, кавові столики, розвивальні іграшки для дітей, кумедні горщики для квітів, і багато іншого. Тому круглий пуф з пластикових пляшок буде не тільки легким, мобільним, чудовим доповненням дитячої, а й маленьким поштовхом до очищення планети, розумному використанню пакувального матеріалу.

Щоб виготовити таке сидіння знадобитися:

  • повсть;
  • однакові пластикові пляшки;
  • скотч;
  • синтепон або тонкий лист ППУ;
  • матеріал для оббивки.

Як ви вже зрозуміли, основу сидіння будуть формувати пляшки. Їх необхідно скласти за формою кола, і закріпити скотчем. Далі, вирізати з повсті дві окружності, що виконують роль низу і верху, меблевим степлером з'єднати їх з пляшками. Щоб основа була м'якою, з плавними лініями, обернути її шаром синтепону або еластичним ППУ. Тепер можна приступати до пошиття чохла. Для цього розкроїти тканину на два кола і прямокутник, попередньо вимірявши заготівлю, додавши до її параметрам припуски на шви. Зшити елементи з виворітного боку, в одну з круглих частин вставити блискавку, щоб чохол було зручніше одягати, знімати для прання. Ось і все, просте, симпатичне сидіння готове до використання.

Шкіряний пуф з клаптиків

якщо у вас висить без діла стара шкіряна куртка, завалялися зразки шкіри від меблів та інших виробів, їх можна пустити в хід для створення оригінального, круглого пуфа. Форма для такого виробу найпростіша, а клаптики можна використовувати абсолютно різні, чергуючи, поєднуючи, або зшиваючи хаотично.

Так, форма на круглий, шкіряний пуф, виконується за формою трикутника, з двома згладженими кутами. Пропорції ширини і висоти 1: 2, розмір - за вашим бажанням і кількості матеріалу. Таких гострих клаптиків потрібно вирізати 24, по 12 на кожну з половинок пуфа. Склавши їх, повинно вийти 2 рівних кола, які і необхідно зшити. Після чого, заготівлі на дві третини з'єднуються один з одним, за допомогою все тієї ж швейної машинки, а що залишилася дірою скористаємося для наповнення пуфа синтепоном, і додання красивою, пружної форми. М'яке, стильне сидіння готове, залишається заштопати отвір потайним швом, і користуватися новим предметом із задоволенням.

Пуф-мішок своїми руками

мішкоподібного сидіння як і раніше на піку популярності. Їх можна не тільки придбати в магазині, а самостійно пошити будинку, адже чохли прості за формою, а наповнювач завжди є у продажу. Інтернет рясніє будь-якими розмірами викрійок, бери і користуйся, але для початку слід правильно вибрати тканину.

Сидіння-мішок формують два чохла: зовнішній декоративний, внутрішній, з об'ємним наповнювачем з пінополістиролу. Прихований чохол бажано виконувати з натуральної, дихаючої тканини, світлих тонів, а зовнішній - з щільного, добре тримає шви, що не піддається стиранню текстилю. За кольором, фактурі, обмежень немає.Також, досвідчені майстрині, рекомендують починати процес шиття з внутрішнього чохла, щоб звикнути до форми, і верхню тканину прострочити ідеально, без похибок. Ще один секрет тямущих людей, використовувати для декоративного чохла оверлок або подвійний шов. Так виріб буде міцніше, чи не порветься при підвищених навантаженнях, стрибках дитини.

Таким чином, визначившись з тканиною, роздрукувавши або накресливши викрійку, можна переходити до вирізання елементів майбутнього мішка. Паперовий шаблон для надійності слід скріпити з матерією кравецькими шпильками, а після проробити те ж саме з частинами, які будуть зшивати. В обидва чохла бажано вшити блискавки. Це полегшить догляд за пуфом, знизить ймовірність розсипання наповнювача, адже кульки пінополістиролу дуже легкі, і навіть від помаху рукою при відкритому шві можуть розлетітися по всій кімнаті. Закінчивши з пошиттям, наповнювач пересипте в чохол з допомогою воронки (обрізаної з двох сторін пластикової пляшки), і насолоджуйтеся новим пуфом всією сім'єю.

Як зшити пуф-грушу

Пуф-груша не має істотних відмінностей в етапах створення від інших безкаркасних елементів м'яких меблів. Для його пошиття також потрібно форма, два види тканини для двох чохлів, наповнювач з пінополістиролу. Просто форма шаблону кілька витягнута, незбираний виріб виходить при поєднанні шести клиноподібних частин, і двох шестикутників різного розміру (верх і низ пуфа). Така подовжена форма надає вид і відчуття крісла, адже спина має опору, на яку можна відкинутися, а значить більш функціональна. Витрата тканини при цьому не суттєво більше, ніж при пошитті пуфа-мішка, а комфорт набагато вище.

Тепер ви знаєте, як зробити пуф своїми руками, а описані рекомендації допоможуть визначитися з бажаною формою. Якщо ж стиль вашої кімнати строгий, що не витримує м'яких, безкаркасних форм, заходите на dommino.ua, в каталозі досить пуфів з класичними обрисами.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті