• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як правильно підібрати дитяче крісло?

Дорослішання дитини, її подальше надходження в школу, викликають у батьків чимало турбот. Пов'язані вони не тільки зі зміною режиму, переходом до нового соціального статусу, а й з підтримкою здорового способу життя. Дитина все менше перебуває під впливом батьків, встежити за її новими звичками стає важко. Але деякі моменти поки залишаються доступні. До них відноситься правильна посадка під час підготовки домашнього завдання. Здавалося б, що цей аспект найменш важливий, куди важливіше сама якість підготовки. Однак, ця думка помилкова. Сукупний час, який учень проводить за робочою поверхнею (вдома і в школі), часто досягає більше 6 годин на добу, і якщо весь цей період він знаходиться в не фізіологічній позі, неминучі проблеми зі здоров'ям. Відпускаючи дитину від себе, в нове соціальне оточення, батьки можуть навчити її правильно сидіти, і забезпечити відповідним за віком робочим місцем. У даній статті хочемо поговорити про такий важливий для будь-якого школяра предмет, як дитяче комп'ютерне крісло. Навіщо воно потрібно? Який вплив робить на здоров'я? На що звертати увагу, і як вибрати правильну модель? Постараємося відповісти докладно на ці, та інші суміжні питання.

Які функції виконує правильне дитяче крісло

Молодий, зростаючий організм, чуйно реагує на будь-які зміни в фізіології. Досить кілька місяців походити з неправильним ранцем або невідповідним за віком навантаженням, щоб з'явилися перші ознаки викривлення хребта. Теж саме стосується сидіння в процесі навчання. Незручне робоче місце, яке не відповідає параметрам дитини, провокує сутулість, сколіоз, погіршення зору. Щоб не допустити проблем зі здоров'ям у такому юному віці, важливо підібрати правильне крісло, на якому ваше чадо буде готувати домашнє завдання. Що воно дає? Які функції виконує?

  1. Зменшує навантаження на хребет. Відомо, що тривале сидіння негативно позначається на опорно-руховому апараті, особливо у дітей. Відповідне ортопедичне крісло частково зменшує навантаження на тазові кістки, здійснюючи профілактику викривлення і інших деформацій кісткової системи.
  2. Знімає м'язову напругу. Зручне сидіння, підібране за віком (ноги стоять на підлозі, корпус підноситься над столом, відстань від очей до зошита близько 50 см.), Дозволяє деяким м'язам ніг і спини розслабитися, не допускаючи швидкої стомлюваності.
  3. Чи не перешкоджає нормальному кровотоку. Правильне дитяче крісло конструюється таким чином, щоб в процесі сидіння не пережималися важливі судини, що несуть корисні речовини до внутрішніх органів.
  4. Допомагає сформувати поставу. Зручне, ортопедично правильне сидіння, дає можливість дитині без зусиль тримати спину рівно, сприяючи адекватному формуванню постави.

Критерії вибору дитячого крісла

Якщо ви не знаєте як підібрати комп'ютерне крісло для дитини, пропонуємо ознайомитись з наступними параметрами, які пояснять, на що звертати увагу при огляді тієї чи іншої моделі:

  • регулювання по висоті (універсальна модель є найбільш прийнятною для дитини, в ній можна відрегулювати висоту спинки, сидіння, а також кут нахилу. Важливо уточнити запас газліфта цікавого зразка, адже школяр продовжує рости, і через кілька місяців буде потрібна зміна параметрів);
  • відсутність підлокітників (кращі дитячі моделі ті, у яких немає підлокітників. Вони не обмежують рухів, вимагають тримати лікті на столі, що позитивно позначається на письмі і підтримці спини);
  • анатомічна форма спинки (в дорогих ортопедичних моделях закладена анатомічна форма, за допомогою спеціальних вигинів і опуклостей. Але можна піти іншим шляхом, придбати бюджетну модель крісла з аеросіткою. Спочатку рівна, вона підлаштовується під конкретну дитину під час сидіння, повторюючи контур тіла);
  • практична оббивка (дитячий варіант сидіння краще вибирати з м'яких, практичних тканин, з яскравими квітами. Добре підійде мікрофібра, вона екологічна, пропускає повітря, не накопичує пил, при цьому легко чиститься);
  • стабільна опора (комп'ютерне крісло для дитини має мати 5 точок опори, тобто широку, розгалужену хрестовину, щоб виключити ризик падіння при хитанні).

Приклади поганих комп'ютерних крісел для дітей

Які крісла вважаються невідповідними для дитини? В першу чергу поганим варіантом буде сидіння, на якому ноги не дістають до підлоги. Це грубе фізіологічне порушення, яке тягне за собою за собою проблеми зі здоров'ям. Також, надмірно велике, квадратне сидіння, вважається поганим для школяра. Воно зменшує рухливість, може супроводжувати надмірний тиск на підколінні судини. Невдалою буде модель з невиправдано жорсткою, прямою спинкою. Вона погано справляється з підтримкою спини, викликає сутулість, швидку стомлюваність, через постійно напружені м'язи. Низьке сидіння без регулювання висоти може негативно вплинути на зір дитини, адже йому доведеться дивитися на монітор від низу до верху. Недостатня кількість точок опори тягне за собою небезпеку падіння. Так, якщо крісло анатомічно правильне, зручне, регулюється по висоті, але має 3 точки дотику з підлогою, краще від нього відмовитися.

Тепер ви знаєте як правильно вибрати дитяче крісло, на що орієнтуватися, які параметри враховувати на майбутнє. Дотримуючись рекомендацій, не забувайте про саму дитину, її перевагах. Звичайно, довірити вибір моделі школяреві не вийде, але дати самостійність в підборі дизайну можна. Якщо ж необхідно оновити робоче місце дорослого члена сім'ї, заходьте на Dommino , в блозі багато корисної інформації.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті