• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як відремонтувати м'яке крісло

У будь-якого крісла, незалежно від його якості, є термін придатності. Якщо Вам шкода викидати улюблений предмет меблів, а на новий недостатньо коштів, то ми Вам розповімо як відремонтувати крісло своїми руками.

Матеріали для ремонту крісла

Перед тим як почати, Вам потрібно приготувати необхідні для роботи матеріали. Вони включають в себе:

  • ножиці;
  • голку і нитки;
  • тканину, яку Ви будете використовувати для обтягування (найпоширенішими варіантами прийнято вважати штучну або натуральну шкіру, велюр і замшу);
  • штучна або натуральна шкіра, яка знадобиться для підлокітників і хрестовини;
  • синтепон - його Ви будете використовувати для підкладки;
  • меблевий степлер;
  • поліетилен або поролон для набивання сидіння, товщиною приблизно 20-40 міліметрів;
  • гудзики;
  • дрель;
  • клей.

Перед тим як відремонтувати старе крісло, Вам потрібно буде його розібрати. Це не повинно викликати у Вас особливих складнощів, так як такі меблі в основному складається з металевих каркасів, які скріплюються болтами. Обов'язково постарайтеся запам'ятати чи замалювати місця і спосіб кріплення всіх елементів конструкції.

Як перетягнути сидіння крісла?

Якщо сидіння Вашого крісла втратило належний вигляд, то в такому випадку Вам потрібно буде зробити заміну тканини і набивання. Яку тканину вибрати для цієї процедури залежить від моделі самого крісла. Орієнтуючись на товщину старої набивання, скористайтеся поліетиленом, для більш м'якого сидіння можна використовувати паралон. Вам слід акуратно вирізати матеріал за розміром сидіння і приклеїти на основу. Під час крою набивання намагайтеся, щоб вона трохи заходила за краї і кріпіть її з виворітного боку меблевим степлером.

Далі приступайте до викрійці частини тканини, яку Ви будете використовувати для оббивки. Вона буде виглядати, як чохол. Якщо Ваша тканину товста і щільна, а її краї не потребують додаткової обробки, то шви робляться з виворотом. Цей варіант є найбільш вдалим, якщо Ви вибрали шкіру, замшу або товсту вовняну ткань.В інших варіантах скористайтеся звичайним швом, а готовий чохол виверніть і натягніть на сидіння. Якщо Ваше крісло йде в комплекті з подушкою, то Ви можете прикріпити її використовувати такий спосіб: коли будете шити чохол для Вашого сидіння, прикріпіть до нього стрічку-липучку, а другу її частину розташуйте на чохлі подушки.

Реставрація спинки

Починати варто з розбору спинки. У більшості випадків крісла мають каркас з металу. З нього дуже легко зняти спинку, для цього потрібно розкрутити болти. У даній ситуації Ваші швейні навички не знадобляться, Вам просто потрібно буде замінити набивку і перетягнути її новою тканиною. Для того, щоб натягнути тканину, Ви можете використовувати два варіанти - декоративну каретну стяжку, якщо вона відповідає стилю Вашого крісла, або просто прикріпити тканину меблевим степлером.

Для каретної стяжки використовуються гудзики. В першу чергу слід виготовити дерев'яну основу, яку Ви будете використовувати для перетяжки. Озброївшись лінійкою і олівцем, зробіть на спинці розмітки у вигляді ромбів (горизонтальні лінії повинні бути на відстані 15 сантиметрів один від одного, а вертикальні - 10 сантиметрів), їх точки перетину будуть тими місцями, де Ви будете кріпити гудзики. Скористайтеся дрилем, щоб висвердлити в цих точках отвори. Потім візьміть шматок поролону, який відповідає за розміром спинці, і приклейте його зверху, акуратно роблячи отвори в тих місцях, де Ви свердлили, їх діаметр повинен бути приблизно 2 сантиметри.

Тепер приступаємо до оббивки задньої і передньої частини спинки. Викроює тканину за розміром спинки, а обрізками обтягуємо всі ґудзики, роблячи на кінці подобу шнурка. Верх поролону рекомендується чимось накрити, щоб уникнути його прилипання до тканини. Для цього найкраще буде використовувати синтепон, в якому теж потрібно буде зробити надрізи для гудзиків і, потім, приклеїти його до поролону. Накрийте все новою тканиною і піддіньте шнурки від ґудзиків голкою, прикріплюючи їх крізь кожен отвір, і закріпіть кінці степлером. Дотримуйтеся вимог на однакову глибину для кожної гудзики. Кінці тканини зафіксуйте тим же степлером до дерев'яної основи і насолоджуйтеся результатом.

Як відремонтувати хрестовину?

Якщо Вас більше не влаштовує зовнішній вигляд хрестовини Вашого крісла, то її можна легко замінити. Щоб скоротити витрати, радимо Вам придбати хрестовину, виготовлену із пластику, її зазвичай застосовують в офісних кріслах. Для того, щоб поліпшити зовнішній вигляд, пластикову хрестовину можна обтягнути натуральною або штучною шкірою. Для цього Вам потрібно розкроїти той шматок шкіри, який Ви вирішили використовувати для обтягування, так, щоб він щільно обтягав всі частини хрестовини до самих ніжок крісла і його вертикальну частину.

Для того, щоб все зшити, використовується вощена нитка. Таку нитку можна придбати в магазині або зробити самому, в інтернеті Ви зможете знайти величезну кількість інформації, яка допоможе Вам у цій справі. Її колір краще підібрати під колір шкіри або ж вибрати контрастний йому. Щоб прикріпити шкіру на хрестовину, Вам потрібно буде скористатися декоративними гвоздиками. Після того, як всі елементи будуть готові, хрестовина прикручується в крісло на місце старої і все готово!

Ремонт шкіряного крісла

Красиве і стильне шкіряне крісло - це відмінне вкладення не тільки в декор Вашого житла, але і в Ваш рівень комфорту, але за цим предметом меблів потрібен догляд і правильне розміщення. Шкіряне крісло потрібно розташувати так, щоб пряме сонячне світло не потрапляло на оббивку, таким чином Ви захистите його від шкідливого для шкіри ультрафіолету. Час від часу рекомендується обробляти меблі засобами, які спеціально розроблені для догляду за шкірою, щоб вона не пересохла і не зіпсувалася. Але навіть ці запобіжні заходи не врятують шкіряну оббивку, якщо у Вас є домашні тварини, які люблять точити кігтики або юні Ван Гоги, що створюють предмети мистецтв за допомогою фломастерів всюди, де їм заманеться.

Якщо Ви замислювалися про те, як відреставрувати Ваше улюблене шкіряне крісло, то у Вас є кілька варіантів, що прямо залежать від ступеня пошкоджень. З легкими ушкодженнями Ви можете впоратися самі, а ось для складних доведеться викликати майстра.

Якщо Ваше крісло постраждало від плям, то від них можна позбавиться або придбаним засобом для догляду за шкірою, або вдатися до допомоги ганчірки, попередньо змоченою спиртом. Важливо знати, що ні в якому разі не можна використовувати такі речовини, як засоби для виведення плям або розчинники.

Утворилися невеликі подряпини і дрібні потертості можна зафарбувати спеціальною фарбою для шкіри, очистивши потрібну ділянку і розпорошивши на нього фарбу згідно інструкції. Для більш глибоких подряпин застосовується засіб під назвою «рідка шкіра». Для цього Вам потрібно дуже акуратно зачистити подряпину наждачним папером, потім обробити то місце спиртом і озброївшись губкою нанести «рідку шкіру», дати висохнути, після відполірувати.

Дрібні прориви можна прибрати за допомогою супер-клею і зубочистки. Зубочисткою нанесіть супер-клей на стики і притисніть місце пошкодження. Видаліть надлишки клею і зачекайте все не висохне. Далі можна зафарбувати і відполірувати склеєну ділянку, якщо в цьому є необхідність.

Сподіваємося, Ви змогли переконатися, що відремонтувати крісло можна в домашніх умовах. Все, що Вам знадобиться - це небагато часу, терпіння, потрібні інструменти і бажання.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті