• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Інструкція по збірці і розбиранні дивана з механізмом трансформації книжка

Диван є господарем вітальні. Її важко уявити без такого предмету меблів. Від дивана залежить затишок і комфорт, а також відчуття тепла і єдності, який він дарує під час відпочинку. Саме на цей предмет меблів збирається вся родина, щоб відпочити разом за переглядом телевізора, іграми або бесідою. Його також використовують в якості спального місця для гостей, а іноді і основного для одного з членів сім'ї. У цій статті ми поговоримо про самий популярний і надійний тип трансформації диванів - книжка. У цій статті Ви дізнаєтесь, як вибрати і як розкласти новенький диван з типом трансформації книжка і як зібрати, і розібрати старий екземпляр.

sofa dommino

Що таке механізм трансформації книжка і як його вибрати

Диван-книжка користується великою популярністю серед м'яких меблів. Цей механізм трансформації вважається класичним і застосовується для диванів вже протягом багатьох років.

Виробники з року в рік вносять різні зміни в функціональні і естетичні можливості даного предмета меблів. Розташовувати його можна в різних частинах кімнати: у стіни, біля вікна або в центрі. Для сучасних квартир-студій або невеликих кімнат, які об'єднують в собі декілька функцій, диван-книжку можна використовувати в якості предмета, зонуючого приміщення.

Завдяки різним формам і дизайну, такі меблі можна розташувати не тільки у вітальні, але і в дитячій, спальні, кабінеті і навіть на кухні.

Як правильно вибрати такий виріб? Перед тим, як придбати вподобану модель, необхідно визначити, в якій кімнаті вона буде розташовуватися. Потім потрібно приділити увагу таким критеріям:

  1. Розміри. На сучасному ринку існує величезна кількість різних варіантів диванів-книжок, що розрізняються за розміром, тому підібрати підходящу модель не складе труднощів. Перед вибором рекомендується виміряти те місце, куди Ви плануєте встановити меблі, адже іноді навіть пара сантиметрів може грати величезне значення.
  2. Оббивний матеріал. Колір оббивного матеріалу повинен відповідати загальній колірній гаммі кімнати, куди Ви плануєте встановити меблі. Сам матеріал слід вибирати зносостійкий і міцний. Для кухні більше підійде штучна і натуральна шкіра, для вітальні можна віддати перевагу флоку або повсті. Також великою популярністю користуються сумішеві тканини, що складаються з натуральних і синтетичних волокон.

sofa dommino

  1. Механізм трансформації. Перед придбанням виробу переконайтеся, як воно складається і розкладається. Механізм повинен працювати плавно, а трансформація проходить легко.
  2. Каркас і матрац. Якісний дерев'яний каркас прослужить довгий час. Натуральне дерево відрізняється своєю міцністю і надійністю. Металевий каркас нічим не поступається, але він повинен бути міцно зварений і складатися з фурнітури високої якості. Матрац залежить від того, чи будете Ви використовувати виріб в якості постійного місця для сну чи ні. Для щоденного застосування підійде блок з незалежними пружинами, а для нечастого використання - пінополіуретан.

Щоб бути впевненим у високій якості меблів, рекомендується купувати її у виробника.

Як працює механізм

Отже, диван-книжка - це як? Розглянемо інструкцію, як скласти і розкласти такий виріб.

sofa dommino

Такий механізм трансформації є одним з найпростіших. Щоб його розкласти, необхідно підняти сидіння до клацання і потім опустити його. Спинка опуститися автоматично. Таким чином, спальне місце буде складатися з двох рівних частин.

Існує кілька модифікацій книжки: клік-кляк і єврокнижка. Клік-кляк зручний тим, що його можна використовувати в трьох положеннях: сидячи, напівсидячи і лежачи.

Перевагами класичного варіанту є:

  • простота - перетворити диван в ліжко зможе навіть дитина;
  • надійність і міцність - такий механізм прослужить довгі роки навіть при частій експлуатації;
  • комфорт - немає необхідності в придбанні додаткового матраца, адже диван-книжка має щільний каркас, а також ортопедичну основу, що робить можливим прийняття правильного положення для хребта;
  • наявність ящика для білизни - це дуже зручно, так як дозволяє звільнити простір, адже не потрібно встановлювати додатковий предмет меблів для зберігання постільної білизни або іграшок;
  • компактність - в складеному вигляді диван з таким механізмом не займає багато місця;
  • доступність - такі моделі зазвичай мають невисоку ціну;
  • збереження підлогового покриття - при трансформації механізм не дряпає підлогу і не стирає ворс.

sofa dommino

Таким чином, диван-книжка є відмінним вибором для вітальні будь-яких розмірів. А знайти якісний виріб з таким механізмом можна на нашому сайті.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті