• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

9 методів задекорувати диван і прикрасити стіну над ним

Диван у вітальні сприяє не тільки забезпеченню комфортного місця для відпочинку, але і створенню загальної атмосфери кімнати. Якісний виріб прослужить довгий час, але у нього є свій недолік - він може швидко набриднути. Не обов'язково для цього купувати нову модель, адже стару можна оновити. Існує безліч способів, як можна перетворити меблі своїми руками. У цій статті Ви дізнаєтесь, як прикрасити диван і чим задекорувати стіну над ним.

sofa dommino

Способи задекорувати диван

Розглянемо найпопулярніші і винахідливі способи, як перетворити такий предмет меблів, як диван. До них відносяться:

  1. Купуємо чохол. Такий виріб, як чохол, здатний кардинально змінити зовнішній вигляд меблів. У спеціальних магазинах можна знайти безліч варіантів, що відповідають смаку і запитам будь-якого покупця. Щоб не помилитися з розміром, рекомендується купувати спеціальні чохли на зав'язках, так як вони є універсальними. Існують вироби, що володіють водовідштовхувальними властивостями, а також здатні захистити меблі від кігтів тварин. Чохол не обов'язково купувати в магазині, його також можна виготовити самостійно. Благо в інтернеті можна знайти безліч схем і викрійок.
  2. Оновлюємо подушки. Декоративними подушками дивани прикрашають вже давно, тому, щоб змінити зовнішній вигляд меблів, достатньо оновити цей аксесуар. Якщо Ваша кімната виконана в класичному стилі, то можна використовувати прийом симетрії при розташуванні подушок: в центрі розташовується яскрава подушка, а з боків дві в тому ж кольорі, але менш насиченому відтінку. Ще одним вдалим прийомом є використання подушок з візерунками, що відповідають іншим деталям в інтер'єрі. Наприклад, це можуть бути штори або килим.

sofa dommino

  1. Міняємо фактуру. Завжди приємно провести рукою по чомусь м'якому і гладкому на дотик. Придбання хутряних або в'язаних подушок зробить зовнішній вигляд дивана оригінальним і незвичайним. За допомогою таких декоративних виробів можна створити справжню зону комфорту, адже так приємно після важкого робочого дня уткнутися в пухнасту подушку.
  2. Додаємо принти і орнаменти. Сучасним рішенням буде використання подушок з різними принтами. Це допоможе розставити яскраві акценти і оживити обстановку. Таким же ефектом володіють різні орнаменти. Великою популярністю користуються смужки, клітка, горошок і зигзаги.
  3. Змішуємо. Вдалою ідеєю стане змішування подушок різних форм і відтінків. Це можуть бути як круглі і прямокутні вироби, так і однотонні з різнокольоровими. Дуже цікавий прийом застосовується в еклектичному дизайні. У такому інтер'єрі можна змішувати непоєднувані речі.

sofa dommino

  1. Переставляємо диван. Для того, що освіжити кімнату, досить просто зробити невелику перестановку, змінивши розташування предметів навколо дивана або переставивши його самого.
  2. Використовуємо плед або покривало. Перетворити зовнішній вигляд дивана можна дуже легко. Для цього потрібно всього лише накинути на нього плед. Він здатний створити атмосферу затишку і комфорту. Це особливо вдало виглядає в кімнаті, де є камін. Не обов'язково накривати диван повністю. Можна просто накинути плед або покривало на верхню частину меблів.
  3. Розміщуємо килим. Використання килима дозволить створити яскравий акцент в кімнаті. Крім того, він може виступати сполучною ланкою між іншими предметами меблів.

sofa dommino

  1. Озеленювати приміщення. Додайте вази з квітами і великими рослинами. Це не тільки освіжить інтер'єр, але і наблизить Вас до природи.

Для прикладу декорування меблів можна знайти безліч різних фото, які надихнуть Вас на цікаві експерименти

Як задекорувати стіну над диваном

Якщо кіт обдер шпалери над диваном або Ви просто вирішили привнести зміни в його оформленні, то можна скористатися такими способами:

  1. Обклейте стіну незвичайними шпалерами. Таким чином можна не тільки додати родзинку, але і візуально розширити простір.
  2. Використовуйте стікери. Дуже оригінальним рішенням є використання різних стікерів. Це можуть бути життєстверджуючі слова або Ваші улюблені вислови. Такий варіант добре виглядає в чорно-білому кольорі (слова чорні, а стіна-біла).
  3. Встановіть полки. Невеликі полички можуть виступати в якості гарної прикраси стіни над диваном. На них можна розмістити вази або горщики з квітами, книги, фотографії, а також дрібні предмети декору.
  4. Додайте картин. Це традиційний спосіб прикраси стін. Картина може бути одна або декілька. Якщо це ціла колекція, то краще якщо картини будуть в однакових рамках. Одну велику картину краще розміщувати по центру стіни. Її рамка повинна гармоніювати з рештою декором кімнати.

sofa dommino

  1. Додайте фотографії. Відмінним рішенням стане розміщення колажу з фотографій. Це можуть бути як особисті фото, так і професійні знімки. Такий спосіб декорування стін часто використовують люди творчих професій.
  2. Оформить ліпниною. Декоративне ліплення дозволяє додати ефекту 3D. Це можуть бути різні зображення в залежності від загального дизайну кімнати. Варто відзначити, що при використанні такого варіанту меблі потрібно буде мати у своєму розпорядженні на деякій відстані від стіни. Також можна застосувати геометричне ліплення. Його часто використовують для інтер'єрів в стилі модерн і класика.
  3. Повісьте дзеркало. Використання предмета із дзеркальною поверхнею дозволяє візуально збільшити кімнату. Його можна розмістити між двома ідентичними настінними світильниками.

sofa dommino

  1. Встановіть корпусну стіну. У разі, коли кімната не може похвалитися великими розмірами, диван можна встановити всередині корпусної стінки. Таким рішенням часто користуються дизайнери при оформленні дитячих кімнат, але воно також вдало буде виглядати і для вітальні. Це метод дозволяє звільнити зайвий простір, надаючи багато місця для зберігання речей.
  2. Розмістіть карту або годинник. Хорошим елементом декору є географічна карта або великий настінний годинник. Особливо вдало виглядають вінтажні вироби.

sofa dommino

Використання будь-якого з цих способів дозволить вдало оформити стіну над диваном. Якщо Ви вибрали підходящий для Вас метод, але не вистачає найголовнішого - дивана, то придбати якісний виріб можна на нашому сайті.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті