• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Варіанти вдало підібраних крісел до диванів

Не варто зупинятися на єдиному меблевому гарнітурі, адже можна створити щось унікальне і незвичайне, комбінуючи різні крісла і диван. Привабливий вигляд кімнаті зможе надати вміле поєднання кольорів і фактур. Головне - це знати, де криється золота середина. Але не варто боятися ризику, адже існує безліч виграшних комбінацій, які відмінно доповнять будь-яку вітальню. У цій статті Ви дізнаєтесь, як вдало підібрати крісло до дивану.

Як можна комбінувати м'які меблі

Існує кілька способів, що дозволяють створювати вдалі комбінації:

  1. однотонність і орнамент. Це кращий вибір для тих кімнат, в яких превалює однотонність і не вистачає яскравих принтів і цікавих фактур. Кращим вибором стане однотонна софа, що сусідить з кріслом в яскравому принті. Можна зробити і навпаки, використавши диван з принтом і крісло, виконане в однотонному відтінку, що відповідає одному з квітів принта. Картатий і тваринний візерунок чудово поєднуються зі шкіряною оббивкою, а квітковий і смугастий - з тканинної.

  1. Кольорові акценти. Використання однотонного фону, який підкреслює один або кілька яскравих акцентів. Варіацій цієї комбінації може бути кілька. Це нейтральна софа та інші меблі в яскравому відтінку, і навпаки. Щоб створити яскраву атмосферу можна поєднувати протилежні тони. Для приміщень в стилі еклектики вибирають не тільки цікаве поєднання тонів меблів, але і стилів. Наприклад мінімалістичний сірий диван і яскраве жовте крісло в стилі бароко.
  2. Змішання квітів. Тут можна використовувати комбінації з схожих нейтральних тонів або контрастують яскравих. Наприклад, для спокійних інтер'єрів використовують м'які меблі в різних нейтральних відтінках, що поєднуються один з одним. Це може бути світло-коричневий диван і бежеве крісло. Інший варіант - це комбінування яскравих тонів. У такому випадку можна використовувати фіолетовий диван і зелене крісло. Варто зазначити, що для яскравих меблів обов'язково потрібно використовувати нейтральний фон. У цій ролі можуть виступати білі, бежеві або світло-сірі стіни.

  1. Змішання стилів. Використання такої комбінації найбільше підходить для інтер'єрів в сучасному стилі. Кольори можна використовувати в тому ж вигляді, що і в попередній комбінації. Наприклад диван в стилі хай-тек в сірому кольорі і яскраве червоне крісло в стилі рококо. Або класична софа в чорному кольорі і ультра сучасне дизайнерське крісло в білому.
  2. Змішання фактур. Для такої комбінації прийнято використовувати суміш різного оббивного матеріалу, матеріалу каркаса і інших елементів. Це може бути диван, який має дерев'яний каркас і крісло з ротанга. Або комбінація шкіряної оббивки з тканинної, а також різними варіантами тканинної оббивки: велюр і жаккард, шеніл і замша. Такі комбінації дозволяють додати затишності інтер'єру і роблять його незвичайним.

Для сучасних стилів можна використовувати кілька варіантів комбінування м'яких меблів. Наприклад, використовувати мінімалістичний коричневий диван в шкіряній оббивці і додати до нього вінтажні меблі в темно-синю смужку, виконане з тканини.

Як підібрати кілька крісел до дивану

Для віталень кімнат, що мають велику площу, іноді вибирають не одне, а кілька крісел. Вони не обов'язково повинні бути братами-близнюками. Однакові крісла зазвичай використовують в інтер'єрах, виконаних в класичних стилях, так як вони дозволяють створити симетрію.

У сучасних інтер'єрах використовують як різні, так і однакові предмети меблів. Розглянемо, як можна вдало розташувати пару крісел в вітальні.

  1. Зв'язка. в такому випадку використовують софу і одне з крісел в різних кольорах, а друге буде виступати в якості сполучної ланки між ними. Таким чином можна створити баланс і гармонію кольорів. Наприклад блакитний диван в комбінації з двома кріслами: одне синє, а друге в синьо-блакитну смужку.
  2. Чоловіче і жіноче начало. Щоб створити незвичайний інтер'єр, можна застосувати таку комбінацію: використовувати одне крісло в світлому відтінку, мають плавні, жіночі лінії, а друге в темному кольорі і володіє грубою, чоловічою конструкцією. Диван в такому випадку може бути будь-яким, але всі меблі повинна поєднуватися за кольором.
  3. Акцент і повтор. Диван і одне з крісел виконуються в одному кольорі, а другий виступає як яскравого акценту. Наприклад, поєднання бежевого з яскравим червоним.
  4. Поєднання стилів. Такий варіант представляє із себе комбінацію меблів в різних стилях. Це може бути диван і одне з крісел в класичному стилі, а друге в стилі хай-тек.
  5. Однотонність і орнамент. Одне крісло однотонне, друге - має малюнок. Диван може виконуватися в одному кольорі з іншими меблями або контрастувати їй.

  1. Два різних орнаменти. Всі меблі виконані в одному і тому ж кольорі, але крісла мають різні орнаменти. При цьому способі рекомендується використовувати подушки, що відповідають цим орнаментів, щоб створити зв'язок між меблями. Зазвичай такий варіант використовується для інтер'єрів в класичному стилі.

Варто відзначити, що сполучною ланкою можуть виступати пуфи, килими, декоративні подушки і пледи.

Вдале поєднання предметів меблів - це не вища математика і створити правильну комбінацію не складе труднощів, якщо знати, які саме варіанти існують. Сподіваємося, що наша стаття допомогла Вам полегшити завдання і Ви тепер сміливо можете поєднувати меблі. А знайти підходящі варіанти Вам допоможе dommino.ua.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті