• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як відремонтувати пружини дивана своїми руками

Часто відбуваються такі ситуації, що, коли диван відслужив певний час, він потребує заміни пружин. Як вчинити в такому випадку: викинути зіпсований товар або спробувати виправити ситуацію? Прочитавши цю статтю, Ви дізнаєтеся, як відремонтувати пружини дивана своїми руками.

sofa dommino

Як відремонтувати пружини і каркас

Пружинний блок є одним з найбільш комфортних і довговічних наповнювачів меблів. Ремонт і заміна пружин може відбуватися в домашніх умовах. Перед тим, як перейти до ремонту, потрібно знати, які існують типи пружин. До них відносять:

  1. Змійка. Такі пружини комфортні, довговічні і коштують не дуже дорого. За своїм виглядом вони нагадують повзучу змію. При довгому експлуатуванні і великих навантаженнях з часом можуть прогнутися, забезпечуючи ефект гамака.

sofa dommino

  1. Боннель. Ці пружини застосовуються досить часто. Вони також комфортні і довговічні. Але при цьому, з часом можуть видавати скрипучі звуки. Також, якщо ушкодилася одна деталь, доведеться замінювати весь блок.

sofa dommino

  1. Pocket spring. Інакше називається блок з незалежних пружин. Відрізняється від попередніх тим, що кожна пружина міститься в окремий чохол. Це дозволяє забезпечити не тільки найвищий рівень комфорту, але і ортопедичний ефект. Але такий блок коштує найдорожче. Якщо пошкодився один елемент, то його можна вільно замінити.

sofa dommino

Варто зазначити, що кожен тип пружин має різний термін служби. Найдорожчими і довговічними є незалежні пружини, а найдоступнішим вибором вважається змійка.

Так як же відремонтувати пружинний блок? Для роботи Вам знадобитися:

  • набір викруток;
  • плоскогубці;
  • набір ключів;
  • меблевий степлер;
  • столярний клей;
  • молоток;
  • монтерський ніж;
  • дриль;
  • шурупокрут.

sofa dommino

Насамперед, потрібно розібрати меблі. Рекомендується робити фотографії кожного разу, коли Ви знімаєте деталь, щоб знати, що за чим йде. Спершу розбираємо бічні частини і підлокітники. Вони можуть кріпитися до ніжок. Якщо це так, то під конструкцію рекомендується покласти дерев'яний брусок, інакше меблі можуть повиснути з одного боку. Потім потрібно підняти сидіння дивана і викрутити у нього всі болти. Далі знімається спинка, а за нею йде механізм трансформації. Після перед Вами постане пружинний блок. Прибравши його, можна оглянути в якому стані знаходиться каркас. Кожну зламану і потріскану деталь необхідно замінити. Дерев'яний каркас замінити найлегше, так як деталі для нього можна придбати в магазині.

Ремонт пружин буде залежати від їх типу. Якщо для меблів застосовувалися сучасні блоки, які мають товщину 2,2 мм, то їх пружини з'єднуються блоками, що мають форму спіралі. Зламану деталь можна викрутити з одного боку і розпустити з іншого.

Старі пружини мають товщину до 5 мм. Заміна їх не матиме сенсу, тому рекомендується виконати посилення. Для цього необхідно обв'язати блок міцною мотузкою або дротом. Зламані деталі рекомендується повністю видалити. Звичайно, якщо є можливість, то старий блок краще повністю поміняти на новий.

Як замінити пружини

Відремонтувати диван самостійно - це відмінний спосіб заощадити гроші. Послуги професіоналів можуть влетіти в копійку, та й запропонувати пружини на заміну вони можуть дорожчі, ніж ті, які можна знайти в магазині. Заміни пружин дивана немає великої складності, якщо знати, як це зробити. Для цього знадобиться інструкція та необхідні інструменти, такі як:

sofa dommino

  • вимірювальна рулетка;
  • гайковий ключ;
  • плоска викрутка;
  • плоскогубці;
  • канцелярський ніж;
  • будівельний степлер.

Для кожного з цих інструментів відведена своя роль. Наприклад, гайковим ключем потрібно буде розібрати каркас, плоскою викруткою демонтувати скоби на оббивних матеріалів, а плоскогубцями замінити пружини.

Перейдемо безпосередньо до самих дій. Для початку від'єднати бічні частини дивана. Для цього використовується гайковий ключ. Фахівці рекомендують маркувати деталі, щоб знати в якій послідовності їх кріпити назад і в якій стороні вони знаходяться: лівій чи правій. Потім демонтуємо сидіння і спинку.

Щоб зняти оббивний матеріал, використовуємо плоскогубці. Використовуючи їх, потрібно акуратно витягнути скоби кріплення. Витягнувши матрац, Ви зможете оцінити ступінь ламання пружинного блоку. Для початку використовуйте ганчірку, щоб протерти пил з поверхні, після чого уважно огляньте пружини. Зламані елементи необхідно вилучити плоскогубцями і замінити їх на нові. Щоб збільшити термін експлуатації виробу, рекомендується покрити пружинний блок підстилкою з поролону. Це необхідно зробити тому, що під час використання меблів утворюються перепади між пружинами, які отримують найбільше навантаження і тими, що залишаються без дії. Це може стати причиною деформації блоку. Тому використання поролону між пружинами і поверх блоку дозволить згладити перепад між навантаженнями.

Якщо необхідно замінити велику кількість пружин в залежному блоці Боннель, то рекомендується замінити його повністю на новий. Але якщо проблема виникла з парочкою пружин, то їх можна замінити окремо.

Після проведеної роботи диван необхідно зібрати назад і справу зроблено!

Коли потрібно робити заміну

Диван складається з декількох елементів, які забезпечують високий рівень комфорту, довговічність і хороший відпочинок. До них відносяться: пружини, каркас і оббивний матеріал. Висока якість цих елементів буде сприяти тривалій і комфортній експлуатації меблів. Але бувають випадки, коли навіть найякісніший диван потребує ремонту.

sofa dommino

Замінювати пружинний блок необхідно в таких ситуаціях:

  • коли меблі прослужили довгий термін і пружини стали слабшими. В результаті утворилися западини на місцях найбільшого навантаження і використовувати виріб уже не так комфортно, особливо якщо застосовувати його в якості ліжка;
  • якщо в пружинному блоці виявився заводський брак або якщо при його виготовленні використовувалися деталі поганої якості;
  • якщо диван є надто м'яким або жорстким, в цьому випадку відрегулювати цей параметр практично неможливо, доведеться замінити весь блок повністю.

sofa dommino

Тепер Ви знаєте, як замінити і відремонтувати пружини. У деяких випадках потрібна допомога фахівців, але часто з роботою можна справитися самостійно. Особливо, якщо пошкодження не великі. У разі, коли ламання виявлені не тільки в пружинному блоці, але і в каркасі, і виправити їх неможливо, то доведеться купувати нову модель дивана. Якісні вироби чекають Вас в нашому каталозі.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті