• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

6 методів швидко висушити диван від води

Диван - це такий предмет меблів, який займає чільне місце у вітальні. На ньому домочадці і їх гості відпочивають, розслабляються, розмовляють, дивляться телевізор. Диван можна назвати самим експлуатованим предметом меблів. Тому ймовірність виникнення різних плям на його оббивці дуже велика. Часто трапляється, що розмістившись з чашкою чаю або келихом вина, ми не помічаємо, як на оббивці дивана утворюється пляма.

sofa dommino

Кожен власник цього предмету меблів повинен знати, як швидко висушити його оббивку від води або інших плям. Професійні чистильники не всім по кишені. Та й не завжди раціонально бити тривогу, коли з проблемою можна впоратися самостійно. З цим Вам допоможе наша стаття.

Висушуємо диван в домашніх умовах

Не завжди легко знайти якісний засіб для чищення, який впорається з забрудненням та при цьому не зашкодить оббивним матеріалам. Тому можна вдатися до допомоги підручних матеріалів. Якщо Ви чистите меблі вперше, то, щоб не нашкодити, рекомендується завжди використовувати одне правило: якщо Ви застосовуєте засіб, в якому містяться будь-які хімічні елементи, то необхідно спочатку перевіряти його на непомітній ділянці оббивки.

Також, не рекомендується використовувати засоби, що мають стійкий запах. Це особливо стосується сімей, де є алергіки і маленькі діти. Здоров'я важливіше ненависного забруднення.

При виникненні сліду від рідини, не потрібно зволікати, адже воно може швидко вбратися, а тоді його очистити буде набагато важче . Крім того, оббивка вбере його запах. Мокру пляму необхідно швидко промокнути серветкою.

Намоклий диван потрібно обов'язково просушувати серветкою або рушником. Щоб прискорити процес висихання дозволяється застосувати фен, але його не можна підносити занадто близько до оббивних матеріалів.

sofa dommino

Для додаткового захисту меблів рекомендується використовувати чохли. Їх можна виготовити самостійно або придбати в спеціальному магазині. Деякі дивани вже йдуть в комплекті з ними. Чохли легкі в догляді, піддаються машинному пранню і їх можна замінити в будь-який час.

Як позбутися від мокрих плям

Тепер перейдемо до самого процесу усунення та висушування забруднень. Як очистити м'які меблі від таких слідів, як:

sofa dommino

  1. Вода. Води боятися не потрібно. Досить просто промокнути пляму рушником або паперовою серветкою. Щоб воно скоріше висохло, допустимо направити на промоклу ділянку струмінь гарячого повітря, що виходить із фена.
  2. Кров. Свіжа пляма видаляється за допомогою холодної води. Робити це потрібно дуже швидко, поки кров не вбралася. Використовувати потрібно саме холодну воду, так як будь-яка інша температура призведе до згортання крові. Наступним кроком буде застосування господарського мила на забрудненій ділянці. Трохи потерши, слід повністю зникне. Але що робити, якщо забруднення на оббивних матеріалів вже встигло всмоктатися? Для цього беруть склянку з холодною водою і розчиняють там аспірин. Потім в цю рідину потрібно занурити шматок тканини і протерти їм пляму. Ще один спосіб: розвести в склянці холодної води столову ложку і промокнути цим пляму. Залишити засіб на годину, а потім тим же розчином витерти проблемне місце, використовуючи рушник.
  3. Кава та чай. Свіжі забруднення видаляються за допомогою мильного розчину. Його наносять на забруднення і залишають на 15 хвилин. Після чого видаляють, застосовуючи м'яку щітку або губку. Дозволено використання миючого засобу, його необхідно розвести в літрі води, а потім додати туди 2 ложки оцту. Змочіть в такому розчині рушник і протріть забруднену ділянку.
  4. Фруктовий сік. Таку пляму видалити дуже складно, тому намагайтеся це робити оперативно. Для виготовлення очисної суміші необхідно до оцту додати нашатирний спирт і перемішати.Треба добре змочити в суміші, що вийшла шматок тканини, після чого протерти їм забруднення. Залишити засіб висохнути, а потім протерти теплою водою.
  5. Пиво. Запах від пива приваблює не всіх, а якщо він вбереться в оббивку, то позбутися від нього буде дуже складно. З цієї причини необхідно відразу приступати до видалення забруднення. Свіжа пляма видаляється серветками або туалетним папером. Потім на забруднення наноситься розчин з літра води і 2 столових ложок оцту. Якщо пляма встигла всмоктатися, то доведеться викликати фахівця або купувати новий диван.
  6. Вино. Для початку необхідно ретельно промокнути пляму серветками. Потім рекомендується розсипати на нього кам'яну сіль і залишити на 20 хвилин. Після чого, озброївшись м'якою щіткою, потрібно потерти пляма разом з сіллю. Потім готуватися розчин зі спирту і води, яким протирається пляма.

Таким чином видаляються найпоширеніші плями.

Як висушити диван від дитячої сечі

У разі видалення сечі необхідно впоратися з двома проблемами: слідом і запахом. Якщо не поквапитися, то запах вбереться в матеріал оббивки і позбутися від нього вже буде неможливо.

Отже, якщо Ви встигли виявити розповзається калюжу, то потрібно:

sofa dommino

  • швидко промокнути пляму серветками або рушником - це потрібно робити дуже акуратно, складаючи серветки в кілька разів і промокаючи до тих пір, поки пляма не стане сухим;
  • після можна додатково просушити слід феном, але робити це слід не довше 7 хвилин, інакше пристрій може перегрітися;
  • якщо фена немає, але є праска, то можна використовувати і його, для цього пляма потрібно накрити ганчіркою і пройтися по ньому гарячим праскою, робити це потрібно близько 5 хвилин, постійно рухаючись по плямі.

Щоб вивести неприємних запах, можна скористатися такими методами:

  • взяти один лимон і вичавити з нього сік, а потім перелити його в пульверизатор, побризкати на слід і дати висохнути протягом 15 хвилин, після чого повторити все те ж саме і протерти ділянку теплою водою;
  • взяти губку і гарненько її намилити господарським милом, піну нанести на забруднену навчаючи стік і залишити на 15 хвилин, видалити теплою водою.

sofa dommino

Тепер Ви знаєте, як можна очистити Вашу софу від забруднень і мокрих плям. Коль стався такий випадок, що забруднення не видаляється навіть зусиллями фахівця, то доведеться купувати новий виріб. Кращі варіанти можна знайти на нашому сайті.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті