• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як обрати крісло комп'ютерне?

Комп'ютерне крісло - це частина життя сучасної людини. Воно стало такою ж необхідністю, як ліжко або диван. Глобальна комп'ютеризація, впровадження нових автоматичних систем в різні сфери виробництва, більше не вимагає прямого людського обслуговування, замість нього - спостереження у моніторів. Таким чином, крісло стає центром всієї діяльності, місцем, на якому людина проводить досить багато часу. Важливо щоб воно було зручним, ергономічним, легко підлаштовувалася під індивідуальні параметри, і найголовніше - не шкодило здоров'ю. У даній статті хочемо розповісти про всі нюанси, з якими можна зіткнутися, вибираючи місце для сидіння за комп'ютером.

Які завдання покладено на комп'ютерне крісло

Головним завданням будь-якого комп'ютерного крісла є підтримка хребта при розміщенні людини у монітора. Це має першорядне значення, оскільки неправильне розташування погіршує загальний стан здоров'я, негативно позначається на працездатності. Зігнута, викривлена ​​спина, зменшує вентиляцію легенів, як наслідок - мозок недоотримує кисню, і людина відчуває втому, сонливість. Також, неправильне розміщення може спровокувати проблеми із зором, суглобами, супроводжувати розвитку сколіотичної постави. Щоб не наражається себе на небезпеку таких захворювань, досить вибрати правильне сидіння.

Ще одне завдання робочого крісла - відповідність необхідного функціонального навантаження. Якщо це офісне місце - воно повинно бути універсальним, практичним, здатним адаптуватися під потреби різних людей. Домашнє місце біля комп'ютера не вимагає такого функціоналу, адже його підбирають індивідуально.

Також, важливим завданням крісла є зручність розміщення, яке безпосередньо пов'язане з кількістю часу, проведеним біля монітора. Чим довше людина перебуває за робочим столом, тим вище вимоги до сидіння.

Механізми регулювання крісла

Механізми, які вбудовують в офісні меблі, підвищують її функціональність. Вони дозволяють регулювати висоту сидіння, спинки, підлокітників, кут нахилу. Комплектація залежить від моделі. Найбільш часто на комп'ютерних кріслах зустрічаються такі пристрої:

  • механізм піастра (в союзі з газліфтом дає можливість регулювати висоту сидіння. Такий пристрій одне з найпоширеніших, ним оснащені і бюджетні моделі, і більш дорогі);

  • пружинно-гвинтовий механізм (доступний, добре підходить для розвантаження спини. Часто встановлюється на офісних моделях, тому що дозволяє регулювати жорсткість нахилу спинки);

  • центрований механізм гойдання (інша назва - топ-ган. Також досить поширений, але встановлюється на наступну, більш високу цінову категорію. Важіль фіксує 2 стану: робоче, в якому розгойдування заблоковано, вільний, що дозволяє відхилятися);

  • механізм мультиблок (монтується на дорогих моделях крісел, є синхронним пристроєм, одночасно регулюючим кілька показників. Так, при зміні кута нахилу сидіння, під вагою людини, самостійно змінюється кут нахилу спинки. Такж е є можливість зафіксувати крісло в декількох станах: робочому, похилому, вільному);

  • sipro механізм (використовується в моделях бізнес-класу, дає можливість регулювати глибину сидіння);

  • синхромеханізм (найбільш ергономічний пристрій з усіх використовуваних в кріслах, встановлюється на ортопедичних моделях.Регулюється по вазі людини, забезпечуючи необхідну підтримку спини, опору на ноги в будь-якому положенні. Виключає можливість перекидання, і будь-яких не фізіологічних поз).

Чим керуватися при виборі оббивки для комп'ютерного крісла

Для оббивки робочих меблів використовуються різноманітні матеріали, які мають широкий ціновий діапазон. Найбільш цінне в них якість - зносостійкість, адже крісла експлуатуються щодня. Пропонуємо розглянути найпопулярніші матеріали і доцільність їх застосування в різних умовах:

  1. Акрилова сітка. Використовується в недорогих моделях для офісу. Відрізняється практичністю, довговічністю, зносостійкістю. За таким матеріалом легко доглядати, він не вигоряє на сонці, забезпечує хорошу повітропроникність. Однак, показники комфорту не найвищі.
  2. Тканина-сітка. Більш зручний варіант для тривалого сидіння. Поєднує в собі практичність акрилової сітки і м'якість текстилю. Має хороші показники зносостійкості, але трохи менший термін експлуатації. Цінова категорія - середня.
  3. Тканина-мішковина. Найбільш доступна за ціною. Повністю синтетична, володіє середніми показниками зносостійкості, вимагає регулярного догляду (швидко брудниться і накопичує в собі пил).
  4. Микрофибра. Текстиль середньої цінової категорії, з хорошими показниками довговічності і підвищеною комфортністю. Чи не притягує до себе бруд, легко чиститься, пропускає повітря.Навіть після тривалої експлуатації не витирається, зберігає колишній колір.
  5. Штучна шкіра. Використовується для більш дорогих моделей, як правило, крісел керівників. Стартує з середньої цінової категорії, відрізняється презентабельністю, зручністю, легкістю догляду. Однак, такий матеріал погано пропускає повітря, в літній період може викликати дискомфорт.
  6. Натуральна шкіра. Найдорожчий оббивний матеріал. Використовується виключно в преміум сегменті. Його переваги - краса, довговічність, практичність, повітропроникність. З недоліків можна виділити складність, етапність догляду.

Щоб правильно вибрати оббивку комп'ютерного крісла, слід врахувати цілі і час його використання. Для домашнього вжитку підійдуть більш м'яка, зручна, мікрофібра, тканина-сітка. В офісі часто використовують бюджетну мішковину, або практичну акрилову сітку. Для створення іміджу добре підходить штучна шкіра.

Як підібрати дизайн крісла

На сьогодні комп'ютерне крісло можна вибрати в будь-якому дизайні, комплектації, кольорі. Все залежить від особистих переваг, стилістики робочого простору і планованого бюджету. Моделі простої конструкції, з одним або двома функціональними механізмами, мають багату палітру кольорів, відрізняються різноманітністю принтів, текстур. При цьому, коштують недорого.

Більш вдосконалені варіанти, зі складними механізмами, регульованими підлокітниками, додатковими функціями у вигляді підголівника або підставки для ніг, відрізняються підвищенням вартості, при цьому, матеріал оббивки може використовуватися той же, що і у бюджетних моделей.

Незвичайні, футуристичні дизайни, найдорожчі, адже вони рідко віддаються на масове виробництво, частіше представлені в одиничних екземплярах, оснащені менш поширеними механізмами регулювання. До них відносяться і напівавтоматичні, ортопедичні крісла, що забезпечують найбільш фізіологічне розміщення, з мінімальним навантаженням на спину. Щоб підібрати вдалий варіант, слід враховувати поточний стан здоров'я, адже незручне сидіння може загострити наявні захворювання, і використання крісла за призначенням стане неможливим.

Тепер ви знаєте, на що слід звернути увагу, вибираючи комп'ютерне крісло, а зручне місце для відпочинку, після важкого трудового дня є на zlatamebel.ua

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті