• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

5 правил по догляду за шкіряними меблями в домашніх умовах

Натуральна шкіряна оббивка є одним з найміцніших, красивих матеріалів. Меблі зі шкіри не тільки виглядають розкішно, але і по тактильним відчуттям переграють багато інших оббивок. Спокійні натуральні тони, пухка текстура, чудова повітропроникність, дозволяють годинами сидіти на дивані, не викликаючи ніякого дискомфорту. Але щоб шкіряні меблі прослужили довго, за ними необхідно доглядати. Це не обов'язково дорогі хімчистки або виклик клінінгу в будинок. За допомогою нехитрих прийомів можна самостійно піклуватися про шкіряні меблі, і підтримувати її бездоганний вигляд в домашніх умовах.

Як запобігти зносу шкіряних меблів

Сама по собі, шкіра досить практичний матеріал. Вона з легкістю адаптується під навколишні умови, без яких-небудь зовнішніх змін. Але тривалий вплив негативних чинників все ж здатний викликати деяку деформацію оббивки. Щоб запобігти псуванню такого дорогого матеріалу, необхідно врахувати наступні фактори:

  • в сонячному приміщенні з невисокою вологістю шкіра зсихається, і з'являються тріщини. Щоб цього уникнути, поставте в кімнаті зволожувач. Він підтримає оптимальний рівень вологи, що доброчинно вплине і на шкіряний диван, і на ваше самопочуття;
  • в процесі використання, натуральна оббивка втрачає свою еластичність, стає вразливою до будь-яких пошкоджень. Відновити її можна за допомогою спеціальних просочень, або втирання касторової олії;
  • часта обробка шкіри побутовою хімією, нехай навіть і спеціалізованою, стончує її. Тому не слід хапатися за очисні засоби при незначних забрудненнях, з ними цілком впораються народні методи.

Плями на шкіряній оббивці: як виводити, і чого робити категорично не можна

Завдяки своїй пористій структурі, натуральна шкіра швидко вбирає потрапляють на неї рідини, якщо обробка відразу не проведена, то застаріла пляма може так і залишитися на дивані. Тому, перше і головне правило: прибирати забруднення відразу після появи.

Якщо на оббивку потрапило щось жирне, його необхідно промокнути серветкою, посипати крохмалем. Хвилин через 15 прибрати адсорбент за допомогою пилососа. Якщо пляму було виявлено вже після відходу гостей, з ним впорається уайт-спірит. Розчинник необхідно нанести на ватний диск, і пару раз пройтися ним по забрудненого місця.

Будь-які рідини пролиті на шкіряний диван не потрібно витирати, їх краще відразу струсити, а забруднені місця обробити теплим мильним розчином. Після, диван насухо протерти фланелевою ганчіркою.

Звичайний спирт, нанесений на ватний диск, добре впорається з плямами від декоративної косметики, фломастера, авторучки.

Якщо на шкіряні меблі випадково приклеїлася жуйка, жувальна цукерка, заморозьте її декількома кубиками льоду. Від холоду вона стане крихкою і розкришитися.

Потертості на меблях також добре прибираються народними засобами. Темні оббивки в цьому випадку натирають апельсиновою кіркою, без подальшого змиву. Світлі оббивки обробляють теплим молоком.

Чого категорично не можна робити з плямами на шкіряній оббивці:

  • наносити спирт безпосередньо на шкіру;
  • використовувати абразивні пасти;
  • додатково мочити "мокрі" плями;
  • шкребти оббивку ножем або лезом.

Правила регулярного догляду за шкірою в домашніх умовах

Якщо ви щасливий володар нового шкіряного дивана, але поняття не маєте як доглядати за ним, пропонуємо ознайомитися з переліком простих маніпуляцій, які, при регулярному використанні, дозволять меблів завжди виглядати відмінно:

  1. Один раз в дві тижні проводите чистку шкіряної оббивки від пилу і побутових забруднень. Для цих цілей прекрасно підійде пилосос з невеликою насадкою з м'якого ворсу.
  2. Бруд і сліди експлуатації видаляються з поверхні дивана за допомогою ганчірки і теплого мильного розчину. Головне - не сильно мочити шкіру, а після "банних процедур" насухо витирати всю оббивку.
  3. Чистка і догляд зі спеціальною побутовою хімією повинні проводитися в міру забруднення дивана, але не частіше ніж один раз на півроку, тому що хімічні реагенти витончують шкіру.
  4. Видалення плям слід проводити відразу, поки вони не проникли глибоко в структуру. Якщо під рукою немає спеціальних засобів, що очищають, використовувати один з народних способів.
  5. Раз на півроку проводити відновлення захисного, ліпідного шару шкіри, за допомогою спеціальних просочень, які втираються в поверхню. Просочення можна замінити гліцерином або касторовою олією.

Викладені вище правила не є істиною в останній інстанції. Якщо якийсь метод не допомагає, пляма в'їлася занадто глибоко, то краще звернутися до професіоналів, які підкажуть подальші дії. А підібрати ексклюзивний шкіряний диван ви завжди зможете на Dommino , фахівці інтернет-магазину допоможуть не тільки з вибором моделі, але і проконсультують щодо особливостей догляду за тим або іншим видом шкіри.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті