• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

7 способів вивести кулькову ручку з шкіряного і кожзам дивана

Ніщо так не прикрашає вітальню, передпокій офісу або будь-яке інше приміщення, як гарний шкіряний диван. Кожен покупець витрачає величезну кількість зусиль і часу на те, щоб вибрати найоптимальніший по грошах і зовнішнім виглядом варіант.

Але мало хто звертає увагу на догляд за такою тканиною дивана, будь то шкіра або будь-який інший матеріал. Часто він піддається нетиповим забрудненням кульковою ручкою або чорнилом. Попідкреслюваний диван виглядає абсолютно не респектабельно, особливо якщо він стоїть в офісі або прикрашає вітальню.

Тому, до питання очищення дивана необхідно підходити дуже зважено і з розумінням всієї суті проблеми.

Більшість чистячих засобів можна придбати в будь-якому супермаркеті, але є й ті, які варто придбати тільки в спеціалізованих магазинах. Також, існує безліч способів по видаленню плям і чорнила з дивана, які ми перерахуємо в даній статті.

   

Виводимо чорнило з дивана

Щоб боротися з забрудненням такого типу необхідно протерти забруднену ділянку ганчірочкою, попередньо змочивши її в медичному спирті.

Щоб вивести з оббивної тканини вже старі і застиглі плями потрібно змочити паперову серветку метиловим спиртом і таким способом, наносячи кругові рухи на ураженій ділянці очистити його від забруднень. Після виконання такої процедури змочіть ганчірку водою і протріть диван.

Незважаючи на глобальну комп'ютеризацію кулькові ручки не будуть так активно використовуватися, але ситуація кардинально змінюється якщо в сім'ї є діти. Після ігор на дивані досить часто батьки можуть виявити плями від протеклої ручки.

Для кожної господині такі моменти найнеприємніші, оскільки не дивлячись на велику кількість способів виведення плям, це далеко не такий простий процес. У разі виявлення не потрібно панікувати, а просто заспокоїться і приступити до збирання, тому що чим довше Ви будете затягувати з прибиранням, тим складніше вивести плями з дивана, незалежно від типу забруднення.

Для господинь є підказка з дитинства, коли не було такого достатку засобів для прибирання і очищення, але вже були ручки і вони могли принести чимало клопоту, необхідно було змочити уражену ділянку кислим молоком і залишити його на якийсь час. Після цього в мильну воду додавали нашатир і через деякий час все змивали.

   

Чим відмити ручку з дивана не зіпсувавши тканинну оббивку

Професійна хімчистка меблів — найоптимальніший і не дорогий варіант видалити плями від кулькової ручки або чорнила. Звичайно, це теж коштує грошей, але набагато дешевше, ніж купувати нові меблі або який-небудь аксесуар.

Важливо пам'ятати, що незважаючи на те, який засіб Ви застосовуєте, в першу чергу потрібно надавлюють рухами з використанням змоченою ганчіркою промокнути ділянку дивана, таким чином велика частина чорнило вбереться в ганчірку. < / p>

Виводимо чорнило з дивана:

  1. За допомогою помідорів. Розрізати на шматочки помідор і натирати ними уражену частину до тих пір, поки не зникнуть всі дефекти. Потім вологою серветкою прибираємо всі що залишилося.
  2. За допомогою крохмалю і молока. робимо суміш, щоб вона була густою, в молоко додаємо кукурудзяний крохмаль, потім нанести на пляму і залишити до повного висихання. Пилососом прибрати застиглу суміш, а серветкою залишки молока.
 

Задіємо медичні засоби щоб вивести з дивана плями

 

У цьому варіанті прибирання все банально просто, необхідно змочити скипидаром або метиловим спиртом паперовий рушник, а потім просто протріть пляму. По завершенню всіх дій змити залишок водою.

   

Як вивести ручку з шкірозамінника з допомогою оцту

Кожній людині відомо, що оцет — це універсальний засіб, який допомагає боротися з багатьма проблемами.Зокрема його можна використовувати в боротьбі з чорнилом.

Щоб ефективно побороти плями від кулькової ручки або чорнило необхідно приготувати суміш, якою буде виводити забруднення. Потрібно взяти і розвести 200 мл води, 1 столову ложку господарського мила і 2 чайних ложки столового оцту. У розчині змочити ганчірку та протерти ділянку. На 10-15 хвилин залишити в такому стані, після цього необхідно змочити в простій воді ганчірку та протріть пляму до його повного зникнення.Якщо з допомогою оцту вивести пляму не вдасться, тоді необхідно застосувати який-небудь інший спосіб.

Більшість покупців впевнені, що шкіряний диван або будь-яка інша меблі зі шкіри володіє водовідштовхувальними властивостями, що безпосередньо і є головною умовою в покупці таких меблів. У свою чергу, шкіряні вироби вимагають особливого догляду, тому далеко не всі засоби для виведення плям можуть бути ефективним в даному випадку.

Є ще кілька варіантів як відмити чорнило зі шкіряного дивана і чим відтерти чорнило зі шкіри дивана.

Натуральні засоби у боротьбі з диванними плямами:

  • сіль;
  • лимонний сік;

Промислові засоби для боротьби з забрудненнями:

  • спирт;
  • розчинники;
  • миючі засоби;
  • плямовивідники;

Таким чином, будь-яка оббивка піддається очищенню, необхідно просто підібрати правильний засіб, яке буде ефективно справлятися з різного роду забрудненнями.

   

Виводимо чорнило зі шкіряного дивана

Ще один ефективний і простий спосіб прибрати пляма з дивана зі шкіри є застосувати звичайну кухонну сіль. Спочатку протирається мильним розчином вражений чорнилом ділянку, а потім посипається сіллю. На 3-5 годин необхідно залишити в такому стані диван. По закінченню часу все прибирається сухою ганчіркою.

   

Як видалити чорнило з дивана натуральними засобами

Харчова сода — помічник кожної господині в домашніх справах. Розчин робиться просто — у 500 мл теплої води розчиняємо 1 чайну ложку соди. Наносимо на пляму, а зверху натираємо мильним розчином. Залишаємо на деякий час, після чого сухою серветкою все збираємо.

Хімічні засоби типу очищувачів теж використовують, але вартість якісного засобу набагато вище, ніж будь-якого натурального. Більш того, деякі господині примудряються використовувати крем для рук, обличча, в якості очисника.

Такі є основні способи збирання плям і від кулькових ручок і чорнило, звичайно, можна придумати і свій універсальний засіб, але якщо не боїтеся.

 

Так само надаємо вам додатковий відео джерело для остаточного закріплення інформації з даної теми

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті