• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Чим набивають крісла-мішки?

На сьогоднішній день безкаркасні меблі стає все більш популярною, це і не дивно, оскільки вона відрізняється своєю дешевизною і практичністю у використанні. Такі новаторські вироби легко підійдуть практично під будь-який інтер'єр, створять стиль і неповторність кімнати, будівлі, приміщення, і подарують гостям або господарям відчуття затишку, захищеності і комфорту.

На сучасному ринку існує безліч модифікацій даного типу меблів, тому кожен з них має свою особливість, і в більшості випадків вони відрізняються формою, розмірами та іншими нюансами.

Важливим критерієм, на який варто звертати увагу, є наповнювач, який використовується у виробництві. Тривалість експлуатації крісла-мішка безпосередньо залежить від наповнювача, якості і типу тканини, інших особливостей, у тому числі дбайливого ставлення до даного типу меблів.

Такий варіант прикраси кімнат і будинків з'явився не так давно, але глибоко засів у свідомості багатьох користувачів, тому, що більш зручного варіанту для відпочинку годі й придумати.

Тільки уявіть, що практично у 75% європейських сімей є крісло-мішок, що не може не говорити про популярність його використання.

Особливості безкаркасних меблів

Головною фішкою такого типу меблів є повна відсутність жорсткого каркаса, його роль грає звичайний мішок, що наповнюється відповідним матеріалом. Форма виробу і його якість напряму залежить від форми самого мішка, а якість від матеріалів, які використовуються для їх виготовлення. Розмір залежить від якості матеріалу, а також від кількості швів.

Такі конструктивні нюанси дозволяють створювати своєрідні образи виробів — крісло-мішок у формі груші, метелики, різних тварин, та інших варіацій.

Є і явні переваги даного типу меблів:

  • м'яка основа і відсутність жорсткого каркаса мінімізує ризик отримати різного роду травми і пошкодження;
  • крісло-мішок легко можна підлаштувати під будь-яку форму тіла;
  • <li>проста конструкція дозволяє зробити меблі самостійно;
  • в чохлі є спеціальний отвір, що дозволяє час від часу міняти наповнювач, таким чином відновлюючи зовнішній вигляд виробу. Верхню тканину чохлів можна відновити точно таким же чином. Тому, адаптувати виріб під потрібний Вам інтер'єр не складе великої праці.

Звичайно ж, є і недоліки. Наприклад, така м'яка конструкція не дозволить довгий час і якісно тримати тіло людини, тому використовувати їх краще всього для короткочасного відпочинку.

Як ми бачимо, в кріслі-мішку переваг набагато більше ніж недоліків, тепер зрозуміло, чому просунуті європейці практично поголовно облаштовують такий меблями свої зони відпочинку в будинку.

Який наповнювач краще вибрати

Сьогодні в якості структурних елементів для крісел-мішків використовують безліч матеріалів. Найпопулярнішим вважаються кульки пінополістиролу.

Для наповнення використовуються 2 види гранул:

  1. Пінополістирол первинний - полістирол спінюють пором, у результаті чого виходять кульки ідеально круглої форми.
  2. Пінополістирол вторинний - непотрібні вироби з пінопласту обробляють і в результаті отримують гранули, величина яких суттєво порушена.

Вторинний пінополістирол не бажано використовувати для наповнення крісел, тому що він легко вмощується і подрібнюється, в результаті вся форма втрачається, доводиться заново міняти наповнювач. Це абсолютно невигідно з фінансової точки зору.

Первинні кульки використовують для наповнення постійно, вони можуть бути в діаметрі від 2 до 6 мм. Безумовно, поділяють 2 варіанти кульок, які використовуються - це гранули 5-6 мм в діаметрі і 2-4 мм в діаметрі.

Гранули діаметром 5-6 мм

Переваги:

  • невелика вартість;
  • можливість придбати в будь-якому будівельному магазині або супермаркеті;
  • набагато м'якше, ніж кульки 2-4 мм;

Недоліки:

  • вони мають меншу насипну щільність, тому можливі деякі зазори;
  • будівельний пінополістирол може мати неприємний шелестить звук;
  • рівень усадки у порівнянні з початковим станом може зменшиться в 4-5 разів;
  • деякі види пінополістиролу можуть видавати неприємний запах;

На смак і колір товариша немає, тому в даному варіанті недоліків і позитивних рис однакову кількість.

Гранули діаметром 2-4 мм

Переваги:

  • висока насипна щільність, відповідно менше зазорів;
  • низька ступінь усадки, яка не перевищує 50% від початкового об'єму;
  • відсутність сторонніх запахів;
  • не видає ніяких дратівливих і сторонніх звуків;

Недоліки:

  • більш висока ціна в порівнянні з кульками діаметром 5-6 мм;
  • якість повністю залежить від виробників, можливі несумлінні виробники;

Таким чином, перед вибором наповнювача кожен повинен проаналізувати особливості виробу, і зрозуміти, який варіант підходить саме для його виду вироби.

Інші види наповнювачів для крісел-мішків

Наповнення крісел-мішків може здійснюватися й іншими матеріалами, а саме:

  1. Поліпропілен. Кульки даного виду матеріалу досить довговічні в використанні, тому користуються чималою популярністю серед покупців. У країнах Азії такий матеріал — основа практично для кожної меблів. Ця речовина має хороші амортизуючі властивості, а також легко відновлює свою первинну форму. Єдиним, але істотним недоліком, що заважає стати даного матеріалу №1 у наповненні крісел-мішків є його швидке загоряння, що сильно відлякує покупців.
  2. Пінополіуретанова піна. Такий тип наповнювача на ринку з'явився не так давно, але з кожним днем стає все популярнішим. Цей матеріал досить пружний і легко відновлює форму, і що важливо не викликає алергію. Ця піна чудово може зберігати форму, тому контури і дефекти навіть самих маленьких шматочків можуть стирчати і потрапляти на очі якщо крісло-мішок обшитий м'якою тканиною. Вихід із ситуації знайшли, в основному цей наповнювач застосовують з шкіряною оббивкою, таким чином зовнішня форма крісла помітно згладжується.
  3. Холлофайбер. Як назвали його в початку використання багато покупців — це прорив у виготовленні наповнювачів для м'яких меблів. Але особливість його в тому, що він не використовується як самостійний наповнювач, його застосовують в перемішку з кульками пінополістиролу або пінопласту в пом'якшувальному матеріалу. Про зручність і м'якості меблів з таким наповнювачем тільки й варто чути. Важливо те, що холлофайбер стійко переносить вологу, є повітропроникним, невразливий до сторонніх запаху і не викликає алергії.

Дані види матеріалів менш поширені, але все ж покупці час від часу користуються цими наповнювачами.

Як наповнити крісло-мішок у домашніх умовах

Простота конструкції дозволяє без особливих труднощів замінити наповнювач в домашніх умовах. Кількість швів практично повністю контролює розмір виробу, що дозволяє зробити в домашніх умовах будь варіант і вигляд крісла-мішка.

Як вже говорилося, на кріслі-мішку є отвір для заміни наповнювача. Якщо Ви вже купили відповідний матеріал, то замінити його в домашніх умовах нескладно:

  1. Відкрийте отвір для заміни матеріалу і при необхідності обробіть краю відповідним спреєм.
  2. З коробки або упаковки насипте необхідну кількість і обсяг наповнювального матеріалу.
  3. Закрийте отвір і утрамбуйте акуратно крісло-мішок.

Як ми бачимо, замінити наповнювальний матеріал в домашніх умовах зовсім нескладно, достатньо просто виконувати все, що перераховано вище і акуратно підходити до цього питання. Будьте впевнені, що даний вид меблів оцінять багато гостей або ж Ваші родичі, на ньому дуже легко відпочивати, а всі недоліки нівелюються величезною кількістю переваг.

Чим наповнюють крісло грушу або інші модифікації безкаркасних меблів краще всього дізнатися в спеціалізованих магазинах, тому бажано консультуватися з фахівцями при виборі матеріалу.

Затишний і комфортний відпочинок — пріоритет кожної людини, а якщо він ще й поєднується з новаторством — то це нереально круто. Придбання безкаркасних меблів створить відчуття легкості, комфорту і затишку в оселі, створить атмосферу невимушеності, стане куточком релаксу і насолоди спокоєм після важкого робочого дня.

Щоб закріпити матеріал перегляньте відеоролик по даній темі.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті