• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як оновити пуфик

Мода швидкоплинна, і те, що було актуальним 5 років тому, зараз здається застарілим. Але якщо змінити гардероб, верхній одяг, досить легко, то заміна м'яких меблів часто викликає труднощі, в першу чергу фінансові. Ну не може середньостатистична сім'я регулярно оновлювати меблі. Що ж робити в цьому випадку? Миритися із застарілою обстановкою? Професіонали меблевої індустрії кажуть що ні, і пропонують альтернативний варіант: перетяжка оббивки разом зі зміною наповнювача. У сьогоднішньому матеріалі, на прикладі пуфика, ми розповімо вам, як здійснити цей задум в домашніх умовах.

Що знадобиться для перетяжки пуфика?

По суті, пуф - це мініатюрна заготівля дивана, на якій можна потренуватися перед масштабним процесом перетяжки основних м'яких меблів. Зазвичай він виконує роль мобільного, допоміжного предмета (сидіння щоб взутися в коридорі, підставки для ніг у вітальні), рідше - декоративний елемент, а значить його зовнішній вигляд повинен бути сучасним і актуальним для інтер'єру. Якщо ваш старий пуф цим вимогам не відповідає, не поспішайте його викидати. Виробу можна дати друге життя, за допомогою таких матеріалів:

М'які меблі від Dommino

  • меблевий степлер і антистеплер (останній для зняття старого покриття, перший - для кріплення нового);
  • інструменти (викрутки, ключі, для часткового розбирання пуфа);
  • новий оббивний матеріал (текстиль або екошкіра в достатній кількості);
  • новий наповнювач (універсальний варіант - блок ППУ, який можна підібрати по висоті і ступеня жорсткості);
  • швейна машинка (для пошиття нового чохла на сидіння, за старими викрійками);
  • декор за бажанням.

Реставрація пуфика не займе багато часу, а результат обов'язково порадує, адже нова оббивка додасть йому свіжий, ефектний вигляд, що відповідає модним віянням.

Покрокове керівництво по оновленню пуфа

Щоб оновити старий пуф, наблизити його до сучасних колірних, стилістичних вимог, необхідно виконати ряд наступних дій.

  1. Pозібрати виріб по частинах (якщо конструкція дозволяє). Від'єднати сидіння, ніжки, від корпусу, перевірити цілісність короба (якщо такий є), стан кріплень. Усі пошкоджені, зношені деталі, демонтувати, але не викидати.
  2. Зняти стару тканину з розібраних елементів пуфа. Для цієї процедури рекомендується використовувати антистеплер, але якщо він відсутній, допустимо обережне вилучення скоб за допомогою викрутки і плоскогубців (першої підчепити, підняти скобу, а другими - витягнути). Але враховуйте, що подібний демонтаж може зайняти багато часу, адже скоб у виробі десятки, сотні. Також потрібно стежити за цілісністю знімається, в подальшому він послужить лекалом для нового чохла.
  3. Замінити наповнювач. Після демонтажу оббивки ви зможете побачити і оцінити стан наповнювача. Якщо пуф служить більше 5 років, імовірність що його поролон придатний для подальшого використання дуже низька. Його краще замінити блоком ППУ середньої жорсткості. Останньому надається форма по витягнутої зразком, після чого він кріпиться до основи.
  4. Зшити новий чохол. Матеріал, який ви обрали в якості нової оббивки, потрібно розкроїти і вирізати по знятим зразкам старої оббивки, з припуском на шви. Далі, зшити чохол за формою, розмірами сидіння, з огляду на висоту нового наповнювача.
  5. Натягнути чохол на сидіння і закріпити його. Тут важливо все зробити в натяжку, щоб при експлуатації тканина не збиралася гармошкою, що не провисала. Меблевий степлер найкраще допоможе впоратися з цим завданням.

Основна робота по реставрації сидіння закінчена. Тепер його можна прикрасити (наприклад, декоративними гудзиками, мереживними окантовками, або тематичним малюнком по тканині), і з'єднати з іншими елементами конструкції. До речі, про інші елементи, вони також потребують оновлення, щоб гармонійно виглядати з новим сидінням.

Так, якщо пуф-короб, його зовнішня сторона може бути обтягнута практичною, відповідною за колірною гамою тканиною, з використанням того ж меблевого степлера. Якщо пуф на металевій основі, з різьбленими ніжками, їх можна перефарбувати в новий, що гармонує з оббивкою, відтінок. Дерев'яна ніжка і каркас, для поновлення зажадають лак (прозорий, або кольоровий), а безкаркасний пуф-мішок, тільки пошиття нового чохла (у нього відсутні елементи для перетяжки, наповнювач з кульок пінополістиролу просто пересипається в нову оболонку).

Сподіваємося, стаття допомогла вам розібратися, як оновити меблі в домашніх умовах, і надихнула на нові, цікаві ідеї. А якщо кропітка ручна праця це не про вас, заходьте на Dommino.ua, де завжди в наявності сучасні та якісні вироби.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті