• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Що таке холлофайбер?

Досягнення текстильної промисловості - холлофайбер, у всіх на слуху. Йому приписують виняткові, за якістю і довговічності, властивості. Цей наповнювач проводиться на синтетичній основі, а в експлуатації перевершує натуральну шерсть, латекс. Його сфера застосування надзвичайно широка: домашній текстиль, дитячі іграшки, верхній одяг, спецодяг, фільтри, наповнення м'яких меблів, і навіть утеплення стін не обходиться без холлофайбера. Пропонуємо побільше дізнатися про матеріал, який наповнює побут сучасної людини. Розібратися, наскільки він безпечний, чи володіє приписаними якостями.

Наповнювач холлофайбер і його особливості

Холлофайбер - це синтетичне, неткане полотно, універсального застосування. Його виготовляють з поліестеру, формуючи особливе за формою волокно (скручений спіраллю і пусте всередині). Кожна така нитка спаюєтся з сусідньою, під впливом температурної обробки, і на виході виходить пружний, пористий, однорідний матеріал, який має такі властивості:

  • міцність (за рахунок спайки ниток його практично неможливо розірвати);
  • повітропроникність (матеріал має багато порожнин, де вільно циркулює повітря);
  • екологічність (полотно не містить шкідливих хімічних домішок, не виділяє в повітря небезпечних речовин, є гіпоалергенним);
  • зносостійкість (холлофайбер не псується від частих прань, не боїться термічного впливу, не рветься і не розкладається в процесі використання; також, він не створює умов для розвитку патогенних мікроорганізмів - цвілі, грибка, пилового кліща );
  • негорючість (полотно з поліестеру під впливом вогню тільки плавиться).

М'які меблі від Dommino

Таким чином, з поширеної сировини, шляхом спеціального технологічного процесу, створюється унікальний матеріал, який можна використовувати в різних сферах життя, і забезпечувати безпеку людини.

Чим відрізняються холлофайбер і файбер

Холлофайбер, виготовлення якого вже стало повсюдним, може мати вигляд полотна, кульок або плит. Кожна з різновидів додатково ділиться на підвиди, тому обрати сировину можна для будь-яких цілей. Полотна використовують для пошиття верхнього одягу, плити - в меблевій, будівельній промисловостях, а кульки - для домашнього текстилю. Їх структура ідеально підходить для гіпоалергенних подушок, повітряних ковдр, м'яких іграшок. Але поряд з загальновідомими формами, набуває популярності серед населення ще один вид поліестерного волокна - файбер. Що це, і чим відрізняється від холлофайбера, розповімо далі.

Файбер - по суті є "батьком" холлофайбера, тобто він був проведений раніше, але реалізовувався на просторах Західної Європи і Америки. Його властивість такі ж, як у описуваного в статті матеріалу, відрізняється тільки країна виробництва. Файбер теж пружний, м'який наповнювач, який гарантує високу якість, гіпоалергенність, довговічність виробу. Його зростаюча популярність у нас частково пояснюється конкуренцією з холлофайбером, а частково - призначенням. Файбер більше виробляють для промислових цілей, у вигляді листів, матів, пластів, об'ємних полотен, які використовуються в будівництві, декорі, меблевому виробництві.

Застосування холлофайбера в меблевій промисловості

Сучасні м'які меблі радують нас пружним і рівним сидінням, на якому комфортно здійснювати будь-які види діяльності (сидіти, лежати, відпочивати, працювати), і холлофайбер тут займає не останню роль. Саме цей матеріал формує верхній шар наповнювача, забезпечуючи м'яке, затишне сидіння, з швидко відновлюється формою. Він же робить виріб фігурним, перетворюючи звичайний диван в стильний елемент декору. Багаторазовий у використанні, холлофайбер збільшує термін служби меблів, підвищує її експлуатаційні характеристики.

Наповнювач з поліестерного, скрученого волокна, перевершує натуральний по багатьом параметрам.

  1. Він практичніше в догляді.
  2. Не вбирає в себе запахи.
  3. Швидко сохне, не дає розмножуватися грибку, патогенних мікроорганізмів.
  4. Форма зберігається тривалий час, тобто сидіння не збивається і не просідає.
  5. Обробка антистатиком виключає типові для синтетики проблеми: притягання пилу і дрібного сміття до поверхні дивана.

Відповідно, холлофайбер - кращий з сучасних матеріалів, який може наповнювати ваш диван. Різний за структурою, він додасть обсяг, форму диванної подушки, пом'якшить ортопедичний пружинний блок, і захистить при несприятливих факторах експлуатації (не займеться від вогню, не стане розсадником цвілі при пролитої рідини, не буде пахнути сторонніми запахами). А щоб підібрати такий безпечний і надійний диван, заходите на Dommino.ua.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті