• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Як зробити підсвітку ліжка

Ліжко - найбільш інтимне місце в будинку, що допомагає людині розслабитися, і відновити ресурси після важкого трудового дня. Природно, його функціонал повинен відповідати індивідуальним фізичним потребам, але також не слід забувати про декор. Він грає важливу роль в загальному сприйнятті спального місця, формує відповідний настрій. У цьому матеріалі хочемо поділитися з вами одним з варіантів декору ліжка - її підсвічуванням. Як це виглядає, реалізується, з якими елементами поєднується - дізнаєтеся нижче.

Варіанти оформлення підсвічування для ліжка

Прикрашення спального місця декоративним підсвічуванням зараз дуже популярно. Воно виглядає свіжо, цікаво, стильно, при цьому не вимагає значних фінансових витрат, найму спеціалістів.Реалізувати цю ідею в своїй спальні зможе будь-яка людина, ознайомлена з основами електрики. Способів реалізації існує безліч, ось деякі з них:

М`які меблі від Dommino

  • підсвічування ліжка з усіх боків, по периметру каркаса;
  • монтаж освітлення на дні ложа, з зовнішньої сторони;
  • оформлення узголів'я' за допомогою ілюмінації;
  • світловий декор стіни над ліжком.

Ідея підсвітити каркас меблів тонкою світлодіодною стрічкою має чисто практичні витоки. Таке додаткове освітлення спочатку розглядалося як нічник, що допомагає зорієнтуватися в темній кімнаті, знайти домашне взуття. Але ефект перевершив всі очікування. Ілюмінація ліжка перетворила інтер'єр спальні, додала йому ефектності, і навіть якоїсь загадковості, за рахунок чого стала популярною. Далі пішли експерименти з місцем розміщення підсвічування. Її монтували на дно, узголів'я, ноги, стіни за ліжком, досягаючи різних світлових ефектів.

Так, освітлення каркаса по периметру, візуально розширює простір спальні, а приховане освітлення, проникаюче з дна ліжка, створює ефект її відірваності від підлоги. Яскраві вогники в головах надають спальні затишну, інтимну напівтемряву, а світлові елементи на стіні за ліжком - обсяг. При цьому колір ілюмінації може бути використаний будь-який: стандартні жовті, білі вогні, збуджуючі червоні, заспокійливі сині, різнокольорові, і т.д. Який варіант підсвічування обрати для свого ліжка - залежить від площі кімнати, розміру, стилю, форми ліжка, та інших змінних. Але монтаж, підключення, у всіх варіацій схожі, і далі ми розповімо як це зробити правильно.

Покрокове керівництво для реалізації ідеї

Отже, ви вирішили прикрасити спальні меблі підсвічуванням. Що для цього потрібно?

  1. Дюралайт (шнур що світится), або світлодіодна стрічка відповідної довжини.
  2. Кріплення для монтажу (двосторонній скотч для стрічки, скоби для шнура).
  3. Вибір способу підключення до мережі (дюралайт безпосередньо включається в мережу, через приєднаний електричний кабель, а світлодіодна стрічка потребує блок живлення, спайці всіх елементів в один ланцюг).

Як ви зрозуміли, монтувати дюралайт простіше. На відповідному відрізку шнура, з одного боку кріпиться заглушка, а з іншого - підключається кабель. Потім дюралайт фіксується по периметру ложа за допомогою скоб, які розставляються через кожні 20-30 см., І відбувається контрольне підключення кабелю до мережі.

Світлодіодний елемент для підсвічування ліжка у вигляді стрічки монтується трохи довше. Спочатку до нього потрібно підібрати відповідний блок живлення, двожильний провід, мікровимикач. Потім обрати схему підключення, відповідно закріпити стрічку, і зібрати всі елементи в один ланцюг (в тому числі шляхом спайки). На заключному етапі необхідно перевірити схему, включивши її мережу.

Монтаж підсвічування досить простий, має безліч варіацій. З його допомогою легко прикрасити й урізноманітнити набридлі меблі, а якщо хочеться чогось нового, ласкаво просимо на Dommino.ua.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті