• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

3 способи почистити диван від пилу без пилососа в домашніх умовах

Стильний диван не тільки прикрашає кімнату свої зовнішнім виглядом, забезпечує комфорт господарів, але накопичує пил в оббивці і наповнювачі. Боротьба з нею стандартна - пилосос. Але для деяких поверхонь такої спосіб неприйнятний, і закономірно виникає питання, як почистити меблі без цього диво-агрегату? Пропонуємо до ознайомлення кілька дієвих методів.

Як почистити диван від пилу без пилососа

Небезпека несвоєчасного прибирання пилу не стільки в зміні кольору і зовнішнього вигляду оббивки, скільки в загрозі для здоров'я, яку вона несе. Скупчення пилу провокує розвиток мікроорганізмів і розмноження бактерій, які в процесі своєї життєдіяльності виділяють речовини, що провокують у людини алергію, астму, і інші захворювання дихальних шляхів.

Відсутність пилососа, неможливість його використання - це не привід забути про прибирання свого дивана, ось кілька ефективних способів видалення пилу:

  1. Вибивачка в тандемі з вологим простирадлом. Старий, але все ще дієвий варіант очищення текстильних диванів. Простирадло, або іншу світлу тканину потрібно змочити у воді (для посилення ефекту у воду додають різні засоби: оцет, кондиціонер для білизни), гарненько віджати, щоб вона не була мокрою, постелити поверх меблів.Слідом вибити поверхню вибивачкою.

  1. Парогенератор. Інноваційний, що не вимагає великих витрат часу спосіб. Очищення паром не тільки позбавляє диван від пилу, але дезінфікує його, вбиваючи мікроорганізми і комах, які могли завестися в оббивці. Цей метод екологічний, безпечний, адже не вимагає застосування хімічних засобів, прекрасно підійде тим, у кого є маленькі дітки, активні домашні тварини.

  1. Щітка для прибирання пилу з м'яких меблів. Такий девайс, завдяки спеціальним мікроволокнам, збирає пил з поверхні меблів на собі, а також здатний захопити дрібні крихти, шерсть, волосся. У процесі збирання, скупчилися забруднення потрібно періодично знімати зі щітки вологою рукою. Недолік даного методу - поверхнева чистка, позбутися від пилу в наповнювачі таким способом неможливо.

Особливості чищення різних оббивок від пилу

У домашніх умовах можна очистити будь-який диван, але процедури будуть різнитися залежно від виду оббивки. Пропонуємо дізнатися, як прибрати без пилососа найпопулярніші види оббивних матеріалів.

Чистимо шкіряний диван

шкіра, натуральна і штучна, чудово обходиться без пилососа. Їй достатньо обтирань вологою фланелевою тканиною. Якщо прибирання проводиться не регулярно, пил може проникнути в структуру шкіри, змінивши її колір. Тоді на допомогу прийде теплий мильний розчин. Після видалення всього бруду, важливо витерти оббивку насухо і змастити стеариновою губкою, для запобігання висихання.

Як прибрати пил з флокової оббивки

Оптимальним варіантом, щоб почистити запорошений флок будинку, буде щітка для м'яких меблів. Вона не вириває, що не приминає волокна, якісно видаляє з них дрібні смітинки, волосся. Для посилення ефекту, можна спочатку обробити диван мильною піною, а слідом пройтися щіткою. Такий спосіб є альтернативою хімчистки, легко справляється з брудом, надовго освіжає диван.

Очищення ворсистих поверхонь без пилососа

Ворсисті оббивки, на кшталт велюру, оксамиту, меблевої замші, пилососити не можна. Сильне механічний вплив здатне зіпсувати ворс. Їх потрібно чистити делікатно, м'якими матеріалами. Ідеально підійде серветка з мікрофібри або спеціальна щітка для вельвету. Погладжуючи оббивку у напрямку ворсу зволоженою серветкою, можна видалити пил, дрібне сміття, забиту шерсть тварин.

Кожен з перерахованих вище способів збирання пилу є екологічним. Він не вимагає обов'язкового застосування хімічних речовин, при цьому і результат затримується ненадовго. Якщо ви хочете довготривалий ефект, вибирайте на Dommino м'які меблі з захисними просоченнями, вона не дасть пилу і бруду проникати всередину, і позбавить вас від частих прибирань.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті