• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Все про меблеві ніжки

ППри покупці будь-яких меблів в будинок, перше на що ми звертаємо увагу — їх стійкість і на чому вони стоять. Опори для м'яких меблів — це найважливіший елемент, так як від цого якості та надійності залежить постраждає Ваша підлога після перших же днів використання чи ні.

На сьогоднішній день виробники використовують різні матеріали, щоб задовольнити побажання клієнтів, тому потрібно точно визначитися з видом аксесуара, а також подивитися на чому він стоїть і яка якість у опори. Які є види меблевих ніжок? У чому особливості такої деталі? Що робити, щоб не дряпати підлогу? Сьогодні спробуємо в цьому розібратися.

Функції меблевих ніжок

Функції цього елемента, здається зрозумілий всім, але є й інші функції про яких можливо ще ніхто не знає:

  • регулювання. Сучасні виробники меблів виконують цей елемент меблів у такий спосіб, щоб він виконував не тільки функцію стійкості. За допомогою важеля можна відрегулювати висоту дивана чи крісла, ліжка або іншого виду меблів;
  • пересування. Роликоніжки, встановлені на більшості видом сучасних меблів дозволяють легко переміщати аксесуари по дому, при цьому не дряпаючи підлогу, що дуже важливо. Виріб навіть з дуже великою вагою можна перемістити в будь-який необхідний куточок;
  • функція прикраси. Декоративний варіант ніжок — давно не новина. Таким способом можна вдосконалити стиль конкретного предмета, надати йому шарму і неповторності, зробити його вигляд більш святковим.

Мабуть, це самі основні функції такого елемента в меблів, але важливо пам'ятати, що вибираючи аксесуари та звертаючи уваги на опори варто звертати увагу на матеріал їх виготовлення, так як це теж важливо.

Вимоги до опор

Меблеві ніжки — дуже важлива деталь для диванів, вони повинні обов'язково виконувати ряд вимог:

  1. Витримувати вага конструкції і максимальна кількість людей сидять на дивані, кріслі і т.д.
  2. Володіти властивостями, які виключають їх негативний вплив на підлогове покриття — антивандальними, антифрикційними та іншими.
  3. Мати простий і якісний механізм роботи, щоб через деякий час воно не вийшло з ладу.
  4. Дизайн повинен відповідати всьому інтер'єру в кімнаті або приміщенні в цілому.

Різновиди меблевих ніжок

Коли починаємо згадувати про види, то перша деталь, що спадає на думку — це ніжки для робочих або комп'ютерних столів, стільчиків, крісел, комодів і т.д. Незважаючи на те, що з зовнішнього вигляду здається, що вони не виконають соврем ніякої функції, їх значення недооцінюють.

Виробники використовують різні матеріали при виробництві такого елемента, вони продовжують відповідати стилю і моді, відбувається їх постійне вдосконалення. Але головні вимоги — міцність, надійність і практичність зберігаються.

    • Колісні (роликові) опори. Раніше використовувалися у виробництві аксесуарів для лікарень, лабораторій, а сьогодні і в побуті. Такий вид опори в формі коліщаток активно застосовуються при виробництві журнальних столів, крісел. У великогабаритних меблях застосовуються неповоротні роликоопори (це нераціонально), а на інших видах меблів вони є практично 100%. Вони підвищують можливість безперешкодного переміщення меблів по дому однією людиною, при цьому стать не дряпають.
    • Декоративні ніжки використовуються не тільки як опори, але відіграють значну роль в дизайні стола, крісла, дивана. Використовуючи відповідні матеріали, дизайн, форму, колір можна повністю змінити зовнішній вигляд конкретного предмета. Дерев'яні опорні стійки застосовуються для прикраси стільців, столів, диванів. Звичайно, міцність і надійність їх ніхто не скасовував.
    • Металеві ніжки. Відрізняються своєю міцністю і практичністю. Раніше вони застосовувалися в бюджетних варіантах аксесуарів, але сьогодні. коли є можливість використовувати різні типи технологій, то це незамінний матеріал для примірників в стилі "хай-тек". Ковані або литі меблеві ніжки підвищують декоративність виробів, роблять їх більш витонченими.

Що робити, щоб ніжки не дряпали підлогу

Одним з гострих питань при виборі меблів є те, що ніжки можуть подряпати підлогу. В такому випадку є кілька варіантів розв'язання проблеми.

      1. Виробники роблять коліщатка або закінчення ніжки з твердої гуми. Така точно не буде підлогу дряпати, і сама при цьому не підведе.
      2. На ніжки з металу одягаються гумові або пластмасові глушники, вони також добре захищають підлогу від подряпин.
      3. Якщо виробник не врахував цей момент, тоді господарі можуть самі одягнути такі насадки або ж підкласти під ніжки шматок картону або іншого матеріалу.

Вибирайте якість

При виборі завжди перевіряйте меблі на наявність такої деталі, як глушників на ніжках і якщо бачите, що воно Вам не підходить, то підберіть інші меблі або аксесуари. На сайті dommino.ua можна подивитися різні види аксесуарів для дому.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті