• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

5 порад щодо вибору килима на підлогу в 2021 році

Хороший і привабливий килим - справжня окраса приміщення. Він дарує затишок, комфорт, тепло і приємні відчуття, крім того відмінно пригнічує шум.

Для того, щоб насолоджуватися красою хорошого килима варто відповідально підійти до покупки.

Багато людей не розрізняють килим і ковролін. Єдине, що є спільне у них - це основа, вона однакова, але ковролін - це покриття на підлогу, яке кладеться від стіни до стіни, продається виключно рулонів. Килими виглядають більш сформовано, мають чіткий дизайн і малюнок, краю акуратно оброблені, використовуються з декоративною метою в приміщенні і укладаються на підлогу зверху на ламінат, лінолеум або паркет.

У даній статті ми розберемося, які килими популярні в 2021 році, який матеріал підходить найбільше і як покласти виріб в кімнаті.



Які килими популярні в 2021 році

Сучасні килими вже не просто аксесуар в кімнаті. Покупцям нецікаво, щоб килим просто був, вони хочуть, щоб він був частиною їхнього розуміння життя. Щоб його виробництво не приносило шкоди навколишньому середовищу, а майбутня утилізація була простою.

З огляду на такі вимоги, дизайнери акцентують увагу на екологічності виробництва, створення нових колірних рішень, варіантів обробки і використанні килимів.


Екологічні килими

Проблема забруднення середовища глибоко стосується кожного з нас - саме тому життя в стилі еко не просто тимчасове явище, а справжнісінька потреба. Виробники роблять ставку на екологічно чисті і перероблені матеріали, тому виготовляють:

 

  1. Перероблені килими. Так як деякі види перероблених матеріалів використовуються у виробництві.
  2. Джутові килими. Вироби, виготовлене з рослинних волокон, вони стильно виглядають в будинку, відрізняються міцністю і високою якістю.
  3. Сизалеві килими. За структурою нагадують мотузку, надають унікальність будь-якій кімнаті в будинку. Славляться зносостійкість і міцність.


Максималізм в дизайні і килим

Вільне вираження думок і екстравагантність - одні з основних принципів оформлення квартир і будинків в 2021 році. Сучасна ідея максималізм в дизайні та інтер'єрі полягає в комбінації самих різних кольорів, конфліктуючих візерунків. Наприклад, яскраві стіни красиво поєднуються з килимом, які мають різні візерунки.


Килими під старовину або "ефект потертості"

Безсумнівно, в 2021 році вироби на підлогу, позбавлені яскравості і свіжості, як ніби гарненько потерті. При цьому мова йде не про вінтажному виробі, а про цілком новому. Ефект вигоряння досягається шляхом фарбування.


Еко-шик в дизайні килимових виробів

Плюшеві килими як ніколи популярні в 2021 році. Вироби такого типу відмінно виглядатимуть в офісі або спальні, даруватимуть відчуття затишку і невимушеності.


Килим кат-луп

Спосіб виробництва таких килимів непростий - прямі волокна об'єднують з петлеподібними, в результаті виходять неординарні геометричні або абстрактні візерунки. Така комбінація дозволяє створити неординарне покриття на підлогу.

Це основні тенденції, які на думку багатьох професійних дизайнерів будуть найпопулярнішими у 2021 році.



З яких матеріалів роблять килими


Виходячи з використовуваних для виготовлення килимів матеріалу їх поділяють на такі типи:

  1. Натуральні - з шовку, шкур тварин, бавовни. Вважаються найдорожчими, відмінно виглядають в кімнаті, але за ними потрібен постійний ретельний догляд.
  2. Штучні - виробляються з натуральної сировини за допомогою переробки і хімічних реакцій, яскравий представник - віскоза.
  3. Синтетичні - волокна виходять в результаті переробки нафтопродуктів, вугілля, газу, основні представники акрил, поліестер, еластан, поліамід.

На сьогоднішній день у багатьох магазинах можна знайти і комбіновані килими - виготовлені з однаковим поєднанням двох або трьох типів матеріалів. До речі, килими з комбінованих матеріалів вважаються одними з найнадійніших.


Натуральні килими

Шерсть і шовк - основні матеріали у виробництві килимів. З давніх часів наявність цього виробу в будинку було ознакою багатства і розкоші господарів. На сьогодні далеко не кожен виріб підійде під сучасний інтер'єр, та й взагалі воно буде непотрібним.


Типи килимів з натуральних матеріалів:

  1. Вовняні. Максимально приємні на дотик килими, теплі, забезпечують хорошу звукоізоляцію. Відтінки завжди на такому покритті на підлогу темніші, тому що шерсть погано піддається фарбуванню. З мінусів варто відзначити високу вартість виробів і можливість легкого накопичення статичного заряду. Термін експлуатації - більше 40 років. Головна сировина для виробництва - овеча шерсть.
  2. Шовкові. Славляться високою міцністю і тривалим терміном використання. Поверхня приємна на дотик, по-особливому блищить. Вироби з такого матеріалу досить часто не кладуть на підлогу, так як вважається що це твори мистецтва.
  3. Бавовняні. Забезпечують приємні тактильні відчуття, відмінно пропускають повітря. Повністю екологічно чисті, легко піддаються прибиранню, але через деякий час можуть деформуватися і втратити форму. Найчастіше, це відбувається через використання в кімнатах, де постійно підвищена вологість.
  4. З шкур тварин. Досить екстравагантно виглядають в деяких напрямках інтер'єру, не пропускають шум і звуки, але потребують постійного догляду. В процесі виготовлення використовується шкура корів, рідше - ведмедів, кабанів.
  5. З шкіри. Такий матеріал не часто використовується у виробництві, але під певний стиль підійдуть, особливо якщо в приміщенні є прямі дивани.
  6. Бамбукові. Виконують виключно декоративну функцію, тому що мають тверду поверхню, підходять по стиль "еко" і нестандартний стиль інтер'єру.



Штучні і синтетичні покриття на підлогу

Виробники намагаються максимально вдосконалювати ті чи інші килимові вироби, тому багато покриття на підлогу з синтетики нічим не відрізняються від натуральних.


Типи килимів за синтетичними матеріалами:

  1. Поліамідні. Варто відзначити, що поліамід - це ціла група речовин, але в процесі виготовлення застосовується нейлон. Килими з нейлону пружні, мають тривалий експлуатаційний термін, на дотик приємні, за ними легко доглядати.
  2. Поліпропіленові. Нитки поліпропілену гладкі, не схильні до пропуску та накопичення пилу, таким чином стандартна прибирання пилососом повинна очистити поверхню.
  3. Килими, зроблені з такого матеріалу відрізняються нанесеними яскравими візерунками, невисокою вартістю, але вони мають невеликий експлуатаційний термін.
  4. Віскозні. Міцні та довговічні килими, які з часом не втрачають свій зовнішній вигляд. З мінусів - швидке вбирання вологи.
  5. Акрилові. Килими з цього матеріалу - це хороша заміна килимах з натуральних матеріалів, відрізняються легкістю, зносостійкість, жаростійкість, гіпоалергенність.

Перераховані матеріали постійно використовуються виробниками сучасних виробів для створення якісних покриттів на підлогу.



Розташування килимів в будинку


Виділяють такі правила розташування килимів в кімнаті:

  1. Якщо класти виріб в приміщенні з великою площею, то багато місця він не займатиме, а ширина килима варіюється між 1,5 і 2,5 м.
  2. Якщо передбачено, що килим буде займати більшу частину кімнати, то не потрібно класти його від стіни до стіни - відступ від них рекомендується від 40 см.
  3. При використанні килима в кухні під обіднім столом, необхідно забезпечити відступ з кожної зі сторін на 50-70 см.
  4. Виріб даного типу в спальню повинно бути великим за розмірами, так як має закривати весь простір.
  5. Ставити меблі з великими ніжками плоскої форми на килим з ворсом не потрібно, а менш габаритні меблі можна розміщувати.

Перераховані способи розміщення дозволяють створити оптимальне поєднання всіх елементів і аксесуарів в приміщенні.



Килим в дитячу кімнату


Килим для дитини відрізняється не тільки зовнішнім виглядом, але і певним набором вимог до нього:

  • приємний на дотик і в той же час якісний ворс;
  • в результаті використання у дітей не з'являється алергій;
  • повинні бути візуально приємні для дітей;
  • має бути хороше зчеплення з підлогою;
  • поєднання з усіма аксесуарами і меблями в кімнаті (можна підібрати картину, щоб обіграти колір килима, або додати декор в тон).

Дитячі килими роблять з тих самих матеріалів, що і звичайні. Ось тільки перевіряють ретельно на кожному етапі виготовлення. Безпека дитини - понад усе, тому необхідно відповідально підійти до процесу вибору покриття на підлогу в дитячу кімнату.



Перевага двосторонніх килимів

Перш ніж купити двосторонній килим, необхідно розуміти його відміну від звичайних виробів. При виробництві двосторонніх моделей не використовується ворс, а поздовжні і поперечні нитки просто переплітаються. Таким чином виходить красивий і практичний килим з однаковим малюнком з обох сторін.


До переваг належать:

  • довговічність, тривалий термін зберігає свої першорядні якості;
  • відсутність ворсу означає те, що пил не буде накопичуватися;
  • простий догляд за виробом.

Двосторонні килими стають менш популярними, але ви можете їх замовити у відповідному магазині.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті