• Доставка по всій Україні Доставка по всій Україні
  • Салони в кожному великому місті України Велика мережа салонів
  • Можливість повернення до 14 днів товарів з наявності
  • Європейська якість матеріалів та виготовлення Європейська якість
  • Своє виробництво і контроль якості без посередників Без посередників

Що таке матрац з ефектом пам'яті: властивості і особливості, плюси і мінуси

Для кожної людини повноцінний сон - запорука успішного робочого дня, чудового настрою і чудового самопочуття. Вибираючи спальне місце, багато людей не звертають уваги на особливості матраца, при цьому занадто багато уваги приділяють зовнішнім виглядом ліжка або дивана, що по суті грає незначну роль в створенні комфортної і невимушеної атмосфери.

Якість спального місця повинно бути завжди на першому місці у покупців, тому потрібно обов'язково звертати увагу на матрац ліжка, щоб через деякий час не довелося його міняти на більш якісний і відповідний господарям варіант. Кожен матрац має свої індивідуальні властивості, які потрібно враховувати, при цьому і матеріал виготовлення повинен бути відповідним.

Тому, кожна модель матраца унікальна, в зв'язку з цим необхідно точно розуміти, який варіант підходить для конкретної людини. Останнім часом актуальним стає придбання матраца з ефектом пам'яті. Це виріб виготовлений таким способом, що відмінно запам'ятовує контури лежачу людину, і при наступному відпочинку відразу ж приймає необхідну форму.

 


Що являє собою цей виріб

Справжній якісний ортопедичний матрац дозволить повноцінно відпочити у нічний час і отримати максимум позитивних емоцій від щоденного відпочинку. На сьогоднішній день існує багато видів ортопедичних матраців, тому можна знайти підходящий варіант без особливих зусиль. Але ми все ж зупинимося на матраці з ефектом пам'яті.

Такий вид вироби був розроблений для космонавтів і потрібен був для полегшення перебування людей на космічних кораблях. В процесі виробництва використовується меморікс, матеріал повністю синтетичний, він має пористо-пористу структуру. Крім того, до складу матеріалу входить поліуретанова піна, що має компоненти вуглецю. Саме під тиском людини матеріал повністю приймає обриси відпочиваючого, а після підйому повертається у вихідне положення.

На сьогоднішній день такий вид матраца дуже популярний, так як використовується людьми, у яких є проблема з опорно-руховим апаратом, а й для здорових людей такий варіант підійде відмінно.

 


Плюси і мінуси даного виду виробу


Матеріал, який використовується для виготовлення ортопедичних матраців з ефектом пам'яті можна розділити на 2 види:

  • в'язкоеластична піна, дозволяє за лічені секунди прийняти контури тіла людини в незалежності від впливу зовнішніх факторів, такий матеріал використовується в дорогих іноземних ортопедичні матраци;
  • термоеластична піна, характерно те, що матрац повторює форму тіла людини тільки під впливом тепла;

Перед тим, як використовувати матеріал для виробництва матраців його тривалий час тестували, що виключає ймовірність виникнення алергічних реакцій. У той же час є ряд переваг і недоліків, які слід враховувати при придбанні такого виробу.


Переваги матраців з ефектом пам'яті:

  1. Хороший анатомічний ефект.
  2. Гіпоалергенний склад матеріалу.
  3. Самий підходящий варіант для великого спального ліжка.
  4. Тривалий термін експлуатації.
  5. У більшості випадків гарантія на такі вироби досягає більше 5 років.

Позитивний ефект матраців даної категорії полягає в тому, що вони дозволяють розвантажити хребет людини, саме завдяки цьому у спокійному стані людина повністю розслабляється і організм відпочиває.


Недоліки такого виробу наступні:

  1. Висока ціна на такого вигляду виробу.
  2. У більшості випадків відбувається зігріваючий ефект, що не завжди потрібно людині.
  3. Ефект обволакування підійде далеко не кожному.
  4. У деяких, дуже рідкісних випадках, можливе виникнення алергії.

Таким чином, знаючи всі переваги і недоліки, можна легко вибрати якісний матрац на ліжко, який забезпечить повноцінний здоровий сон.

 


Пружинні матраци з ефектом пам'яті

На сьогоднішній день виробники виготовляють матраци та інші вироби, максимально орієнтовані на потенційних покупців. На сьогоднішній день все популярнішим стає пружинний варіант вироби.

Крім наповнювача у вигляді піни можна виготовити ортопедичний матрац з комбінованими наповнювачами - пружинними блоками, меморікс та іншими матеріалами. У багатьох існує думка, що через пружинного блоку такі матраци дуже жорсткі і спати на них не зовсім зручно. Але це далеко не так. Що стосується матраців з ефектом пам'яті, оснащених пружинним блоком, то вони можуть бути наступних видів:

 

  • матрац з пружинами в центрі виробу і меморіксом по сторонам;
  • з повністю пружинним складом.

Кожен з цих варіантів хороший по-своєму, тому то, який найкраще варіант придбати потрібно вирішувати вже при покупці виробів. На сьогоднішній день характерним залишається те, що пружинні матраци багато хто вважає еталоном якості і надійності.


Безпружинні матраци з ефектом пам'яті

Безпружинні матраци з ефектом пам'яті можуть бути виконані в самої різної варіації, наприклад, посередині м'яка піна, з боків більш жорсткий і щільний матеріал. Безпружинний матрац має поверхню, яка начебто тане під впливом тепла, таким чином тіло людини повністю розслабляється і м'язи отримують довгоочікувану розвантаження.

У той же час варто відзначити, що відчувається такий ефект тільки тоді, коли піна буде товщиною не менше 16 сантиметрів. Безпружинний варіант має як переваги, так і недоліки. Їх необхідно враховувати при покупці відповідного вироби, але в будь-якому випадку це непоганий варіант, який можна придбати для використання на власному ліжку.

 


Особливості вибору даного виду матраца

Придбати такий вид матраца можна як через інтернет, так і в оффлайн-магазині. Перевага другого варіанта - ви можете самостійно все помацати і подивитися, поспілкуватися з консультантом і вибрати інший, більш підходящий варіант в разі необхідності.


При виборі матраца з ефектом пам'яті необхідно враховувати наступні важливі аспекти:

  • заздалегідь потрібно вибрати рівень жорсткості;
  • по можливості потрібно спробувати протестувати виріб ще в магазині;
  • необхідно підібрати мінімум 2-3 види матраців іншого бренду, щоб мати запасні варіанти в разі якщо щось не підійде;
  • переглянути склад виробу на предмет можливих матеріалів, які можуть викликати алергію;
  • ознайомитися з рекомендаціями щодо щоденного використання матраца, а також перевагами і недоліків покупки;
  • прочитати відгуки попередніх покупців;
  • розібратися, чи є гарантія вироби і на який термін вона надається.

Таким чином, вже йдучи в магазин за покупкою ви зможете легко відшукати необхідний вам вид матраца з ефектом пам'яті, а якщо він не підійде, то поміняти на інший, більш підходящий. Цей матрац дозволить зберегти здоров'я опорно-рухового апарату і буде відмінною профілактикою.

Коментарі 0

Ви повинні увійти, щоб залишити коментар.

натисніть тут щоб увійти

Наші магазини
Знайти магазини у місті